Blog

Home / Archive by category "Blog"
Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 3.rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 3.rész

Fürdő

A fürdőszobába érdemes SPC, Vinyl vagy pedig vízálló laminált padlót választani, hiszen gyakran igénybevett helyiség a lakásban, a padló pedig lehet a fürdőszoba egyik legnagyobb, legszembetűnőbb felülete is. Ezen burkolatok tagadhatatlan melegségérzetét és lépéskomfortját, élethű és rusztikus felület utánzatát (fa vagy kő), valamint a 100%-os vízállóságát a fürdőnkben is élvezhetjük. 💧🐳

Fontos, hogy a vízzel való érintkezés, valamint a pára miatt a vízálló burkolatot szakszerűen kell lerakni, ebben segít a csomagolásban található képes útmutató. Használjon, körben a széleknél a vízhatlan ragasztószalagot, majd a területet szilikon keverékkel töltse ki. Ez megakadályozza, hogy a víz a lerakott burkolat alá juthasson.

Mivel a fürdőszoba vizesblokk, ezért a kifröccsenő víz megfékezésében segíthet egy jól megválasztott fürdőszobaszőnyeg is. Rakhatjuk a kádhoz, mosdókagylóhoz, vagy akár a wc-hez is, hiszen mindamellett, hogy esztétikus megjelenést kelt, felszívja a felesleges vizet, biztosítva ezzel a rend és tisztaság érzését. 💙

Ha a fürdőszobád nem rendelkezik karakteres elemekkel, gondolunk itt arra, hogy a berendezés és a falak letisztultak, akkor ebben az esetben választhatunk olyan kiegészítőket, melyek egy kis színt visznek a fürdőszobába. Egy színes szappantartó, fogkefe tartó és törölköző szett harmóniát kölcsönöz. 💦

Kényelem a talpnak és burkolatunknak – avagy hogyan válasszunk alátétet a burkolatokhoz?

Kényelem a talpnak és burkolatunknak – avagy hogyan válasszunk alátétet a burkolatokhoz?

Az alátét rétegek feladata az aljzat kisebb egyenetlenségeinek kiegyenlítése, továbbá a hő- és hangszigetelés. Akik melegburkolatban gondolkodnak, előbb-utóbb az alátét vásárlásához, mint fontos, legtöbb esetben nélkülözhetetlen kellékhez érnek.

A mindenkori burkolás előtt az Esztrich fűtési protokollt követni kell, hogy az aljzatból az összes nedvesség távozhasson (a pontos eljárás menetéről minden esetben előzetesen a fűtést beszerelő szakemberekkel is szükséges egyeztetni). Ezután az egyenletes megfelelően sík, por- és szennyeződésmentes, valamint teljesen szilárd aljzat elengedhetetlen.

Amennyiben a burkolandó terület nem megfelelő, hogy az új terméket lefektessük, minden esetben a lehető legalkalmasabbá kell tennünk azt.

Egyenetlenségek, szintkülönbségek esetén aljzatkiegyenlítővel tudjuk orvosolni a problémát, de alátétjeink általánosan a legkisebb hibákat ki tudják egyenlíteni.

Az új burkolat esetén legcélszerűbb a meglévő burkolatot eltávolítani, vagy ha ez nem megoldható, akkor az esetlegesen mozgó, nem stabil elemeit (parkettalécek, járólapok) rögzíteni kell, a szinteltéréseket kiegyenlíteni szükséges.

De mi alapján válasszuk meg a burkolat alá valót?

Laminált padló

Laminált padló alá többféle szempontot szükséges megvizsgálni, mielőtt alátétet választunk.

Az első szempont, hogy a helyiségben van-e padlófűtés, és ha igen, elektromos vagy melegvizes rendszerű?

Termékeink általánosan csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatók, mert ez a rendszer az elektromossal szemben egyenletesen melegít, nem hirtelen bocsát ki nagyobb hőt.

Amennyiben padlófűtéssel rendelkezik a szoba, olyan alátétet kell alkalmazni, melynek hővezetése jó, hogy minél több meleget engedjen át a padló felé. Kínálatunkban található Secura Thermo alátétfólia megfelelő hővezetést biztosít, viszont ez az alátét alá párazáró fóliát is szükséges helyezni. A párazáró fóliát átfedéssel kell teríteni, és minden esetben az illesztéseket ragasztani javasolt, mert a pára a legkisebb résen is utat tör magának, így kárt téve a burkolatban.

Azokra a részekre, ahol nem alkalmazunk padlófűtést helyezhető vastagabb, nagyobb hőszigetelést biztosító alátét is. Érdemesebb a kombinált, 3 az 1-ben alátétek mellett dönteni, mert ezek egyben biztosítják a párazáró fóliát, alátétet és ragasztószalagot is. Ezeknek anyaga általánosan XPS és PET, felületén vágójelekkel ellátott (méretre vágást segíti) termékek, ez és a harmonika szerű kialakítása elősegíti a könnyed lerakást.

Clickes LVT (Vinyl) és SPC padló

Vízálló padlóink esetében is fontos kiegészítő az alátét. Némelyik padlólap gyárilag már alátét réteggel rendelkezik, ezen termékekhez külön alátétet már nem szükséges vásárolni. Akárcsak a laminált padló esetében, műanyag padlóink is csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatóak. Vinyl padlóhoz való alátéteink a vizes rendszerű padlófűtéshez alkalmasak.

Az alátéteink közül a Secura Click Smart a 3 az egyben technológiával rendelkezik (alátét, párazáró fólia és ragasztószalag, valamint nagyobb terhelhetőséggel bír, így nagyobb forgalmú terekbe is alkalmazható.

Padlószőnyeg

 

A padlószőnyegeket nem szükségszerű alátétre helyezni, de élettartamát jelentősen növelni tudja és nem utolsó sorban a komfortérzetünket is megnöveli a helyiségben. Ezek az alátétek újrahasznosított szivacsból készültek.

A padlószőnyeg alátéteket tekercses kivitelben lehet megvásárolni, és egyszerűen a burkolandó helyiségekbe, egymás mellé szükséges fektetni. Az alátétre közvetlenül fektethető a választott padlószőnyeg.

 

Melegburkolati elemeknél a megfelelően kiválasztott alátét a garancia szempontjából viszont elengedhetetlen, és a termékek élettartamát és használhatóságát jóval megemeli.

 

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 2. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 2. rész

Nappali

A nappali a zavartalan pihenés, a közös családi élmények, és a romantikus bekuckózások helyszíne, így itt mindenképpen olyan burkolatot kell választanunk, amivel meg tudjuk teremteni az ellazulás feltételeit. 🛋

A nappaliba, ha melegburkolat mellett döntünk első sorban olyan szempontokra kell figyelnünk, hogy ha a nappali a lakás belépőjeként is funkcionál, akkor más fajta melegburkolatot válasszunk, hiszen akkor előfordulhat, hogy cipővel lépünk be. A nappali az ilyen kialakításnál egy abszolút köztes teret képez, így terheltsége viszonylag nagy. Érdemes egy magas kopásállóságú laminált padlóval burkolnunk. Abban az esetben, ha a nappali nagymértékű, intenzív terhelésnek van kitéve, illetve sűrű a vizes balesetek száma, akkor érdemes lehet SPC-t, Vinyl-t (LVT-t) vagy vízálló laminált padlót választani, hiszen vízálló tulajdonságuk mellett, karcállók és átlagon felüli módon strapabíróak. 👠💎

Léteznek olyan megoldások, ahol meleg- és hidegburkolatot kombinálhatunk. Hiszen egy jól megválasztott szőnyeggel is igazán meleg hangulatot tudunk teremteni. További előnye pedig, hogy védelmet nyújt bármilyen burkolatnak, ami így kevésbé fog kopni, karcolódni. Fontos szempont szőnyeg választásnál, hogy a praktikusságra vagy a kényelemre koncentrálunk, ez pedig a nappalink igénybevételétől és funkciójától is függ, hogy strapabíró és könnyen tisztítható, vagy pedig egy pihe-puha szőnyegre van szükségünk. 🧶

Ha mindenképpen arra szeretnénk törekedni, hogy könnyen tisztítható legyen szőnyegünk, akkor érdemes síkszövött szőnyeget választani, hiszen kialakítása miatt egyszerűen tisztíthatjuk le a rákerülő szennyeződéseket. 🧹🧽

Ha nappalink a pihenés, a nyugalom terét képezik, bátran választhatunk padlószőnyeget is, hiszen puha felülete kellemes közérzetet biztosít akár mezítláb is. Másik nagy előnye pedig, hogy könnyen tisztítható, hiszen bármilyen szennyeződést eltávolíthatunk róla egy porszívó, súlyosabb szennyeződés esetén pedig bármely folttisztító segítségével. 🧼🐰

PVC padlót nem csak lábad alá, de a falra is tehetsz

PVC padlót nem csak lábad alá, de a falra is tehetsz

A PVC padlóburkoló rendeltetésszerű használatán túl bátran helyezhető falra is.

Remekül véd a koszolódás ellen, így az előszobában az esetleges talpnyomok, sérülések és nem kívánt foltok nem jelentenek több gondot.

Díszítés gyanánt is helyt áll, mintázattól függően különböző formák kivágásával is megtörhető az egyhangúság.

Felhelyezése nagyon egyszerű, az alábbi dolgokra lesz szükség a PVC padló falra ragasztásához:

 • speciális, erős ragasztó
 • fogazott kenőlap vagy henger a ragasztó felhordásához
 • sniccer
 • takarófólia a padlóra (az esetleges ragasztófoltok elleni védelem gyanánt)
 • a kiválasztott PVC padló

Mielőtt neki kezdenénk a PVC felragasztásának, mindenképpen sík felületet kell képeznünk azon a falon, ahova felhelyezzük. A PVC padló mutatós, de az esetleges falhibákat, régebbi csempe esetén a fugákat kiemeli mintsem elrejtené.

Amennyiben meglévő falburkolatra, csempére szeretnénk a PVC-t ragasztani, érdemes lealapozni a területet legalább annyira, hogy a fugák és esetleges hibák egy síkban legyenek a csempével.

A felületnek minden esetben száraznak, por- és zsírmentesnek kell lennie. A ragasztó jobb tapadása érdekében érdemes lehet a felületet kissé érdessé csiszolni.

Miután felületünk megfelelő a termék ragasztására, készítsük elő a PVC-t. Méretre vágni ragasztás előtt kell minden esetben. Amint beszabtuk a falrészre, ahova szánjuk kezdhetjük is a munkálatok legizgalmasabb részét, amikor a “csoda” történik.

Egy kenőlap vagy henger segítségével felhordjuk a ragasztót a PVC hátlapjára és a falra egyaránt. Érdemes gyors mozdulatokkal dolgozni, mert a ragasztó kötési ideje a felkenéstől számítva kezdődik!

A kötési időt befolyásolja a helyiség páratartalma és hőmérséklete is, figyelmesen el kell olvasni a ragasztó használati útmutatóját, milyen mértékben hosszabbítja, vagy éppen rövidíti a szoba levegőjének paramétere a száradást.

Amint mindkét felület rendelkezik a ragasztóréteggel, kerülhet a falra a PVC padló. Ha nagyobb felületre ragasztjuk, érdemes segítséget kérni a felhelyezéshez, de ha kisebb darabokat, részeket szeretnénk csak burkolni egyedül is könnyen boldogulhatunk.

A felhelyezést követően a PVC-t rá kell simítani a felületre, hogy az esetleges légbuborékok távozzanak alóla és a kellő tapadás kialakuljon a két ragasztóréteg között.

Száradási ideje is függ a levegő tényezőitől, érdemes inkább több időt szánni a felületnek száradásra, mielőtt az esetleges konyhaszekrényt visszahelyeznénk a falra, vagy bútorokkal érintenénk a felületet.

A PVC padló időtálló, mosható felületet képez a falon, így az évek során nem kell aggódni a tisztasági festés, a fugák koszolódása csempe esetén, sem pedig az odafröccsent langyos zsíros foltok miatt.

 

Tetszett ez a megoldás? Ez is érdekelhet: Laminált padló a falon: így lehet álomszép lakásdísz a padlóburkolatból

Babzsák a teljes kényelemért

Babzsák a teljes kényelemért

A babzsák sokrétű, kényelmes ülőalkalmatosság, mely megállja helyét a nappaliban és a hálószobában is. 🤭

Kiegészítőnek, vagy fotel helyett is remekül teljesít. A babzsák belsejében található polisztirol-golyócskák egymáson elmozdulva felveszik az alakját testednek,

így mindig kényelmesen helyezkedhetsz benne, mindig a megfelelő alátámasztást fogja biztosítani. 🧘‍♀️

 

Kínálatunkban megtalálható babzsákok huzata 30°-on mosható🌊, de mosás előtt a töltőanyag jobb, ha eltávolításra kerül a huzatból, mert ha a huzat cipzárja esetleg kinyílik, a polisztirol anyag eltömítheti a lefolyót, tönkreteheti a mosógépet.

Jó tulajdonságaik közé tartozik még, hogy a töltet antibakteriális és antiallergén, így allergiás reakció nem jellemző használata során.

Fontos dolog még a nálunk kapható babzsákokkal kapcsolatosan, hogy huzatuk nem vízálló, így kültéri használatra nem javasoltak. Amennyiben mégis nagyobb vízmennyiség érné, érdemes fellógatva, szellős helyen legalább 24 órát⏱ szárítani, valamint néha megrázni, hogy a töltetként szolgáló golyócskák között a statikusságnak köszönhetően esetlegesen megtapadt vízcseppek is távozhassanak a babzsákból.

Térfogatuk 160 liter, mely méretét tekintve egy felnőtt embernek is kényelmes elhelyezkedést biztosít.

Mintázatukat tekintve sokszínű választékból válogathatsz. Megtalálható világos🤍, sötét🖤 egyszínű is, de modernebb, fiatalosabb👧 mintázatú huzatok is szerepelnek közöttük.

Babzsák vásárlásakor mindig az a legfontosabb, hogy színe és mintázata a használónak ízlése szerint legyen megválasztva. Akár tévézéshez, játékhoz vagy akár munkához választanád a babzsákot, kényelmi szempontból nem fog cserben hagyni.

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 1. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 1. rész

Előszoba, közlekedő

Az előszoba az a helyiség, amit minden nap többször, többen is használunk. Ráadásul a közlekedőt nem ritkán cipőben „koptatjuk”, így a körültekintő burkolatválasztás itt kiemelten fontos. Főképp családi házak esetében, ahol a kertből közvetlenül lépünk be az előszobába. Lényeges a sarat, port, kavicsdarabokat és az enyhe nedvességet jól tűrő burkolatot választani. 🏺🌂

Elsősorban a lábtörlőnek köszönhetően megszabadulhatunk az utcán összegyűjtött kosztól, piszoktól, sártól és nedvességtől, így megóvhatjuk az előszobánk és a lakásunk tisztaságát. A lábtörlő érdes felülete hatékonyan távolítja el a legkülönfélébb szennyeződéseket a cipőnk talpáról. 👠🥾

A cipőtartó tálca pedig egy rendkívül hasznos tárolási lehetőséget ad, a vizes, saras cipőknek, amivel szintén burkolatunkat óvhatjuk ezektől a szennyeződésektől.Mivel az előszoba, közlekedő egyike tehát a terhelésnek leginkább kitett helyiségeknek, javasolt a magas kopásállóságú laminált padlót, illetve SPC, Vinyl vagy vízálló laminált padló közül választani, hiszen esztétikus megjelenésük mellett kedvező tulajdonságaikkal ezek a burkolatok állják meg legjobban helyüket ezekben magas forgalmú helyiségben.

SPC, Vinyl és vízálló laminált padlóink egy laminált padlónál pedig még többet tudnak nyújtani, hiszen ezek fa- és kő mintázattal is elérhetőek, vízállók, karcállók és átlagon felüli módon strapabíróak. 💎

Ha költséghatékonyabb megoldást keresünk, a PVC padló is kitűnő választás, hiszen a lerakási- és az anyagárakat figyelembe véve kedvezőbb, alacsonyabb kiadásokkal számolhatunk, mint bármely más, azonos szerepet betöltő burkolat esetében. 💰

A másik szempont a tisztán tartás: az előszoba mozgalmasságához és az ezzel járó koszolódásához, jó, ha a burkolat felülete alkalmazkodik. Így a padlószőnyeg nem a legjobb választás, illetve mellőzendőek a különleges ápolást és odafigyelést igénylő szőnyegek is. 🧽🧹

A futószőnyeg is igazán jó választás az előszobába, közlekedőbe is hiszen, egyrészt bevezet minket az épület belsejébe, mintegy előképet mutatva, mire is számíthat az, aki belép, milyen a lakás gazdájának stílusa, igénye, másrészt a futószőnyeg talán legnagyobb pozitívuma, hogy felfogja a beérkezők által, váratlan vendégként behozott sárfoltokat, és egyéb, nem kívánatos szennyeződéseket. 🌨

 

Laminált padlók karbantartása, tisztítása

Laminált padlók karbantartása, tisztítása

Bár a laminált padlók nem igényelnek különleges bánásmódot, évi, vagy néhány évi felületkezelést, különösebb karbantartást, azért nem árt odafigyelnünk néhány apróságra, hogy akár évtizedekig élvezhessük a fa természetes látványát otthonunkban. 🛋

laminált padlók karbantartása gyakorlatilag a rendszeres tisztítást, tisztán tartást jelenti. Ez annyit tesz, hogy porszívóval távolítsuk el a port, majd töröljük át egy enyhén nedves felmosóval, és hagyjuk felszáradni. Hogy ezt napi rendszerességgel, vagy csak 2-3 naponta tesszük meg, azt a helyiség igénybevétele határozza meg. 🧹🧽

 

Az alábbiakkal legyünk tisztában, ha laminált padlóval burkolt egy-egy helyiség:

– a laminált padlóról a laza szennyeződés, por egyszerűen eltávolítható porszívózással

– az odatapadt szennyeződés, pl. kilöttyent gyümölcslé folt egy enyhén nedves felmosóronggyal eltávolítható.

– a laminált padló feltörlése kizárólag enyhén nedves (tehát épphogy vizes – alaposan kicsavart) moppal/felmosóronggyal történhet! Soha ne használjunk bő vizes felmosót a tisztításához, mert a lapok megszívhatják magukat a vízzel, ami minőségromlást, felázást eredményezhet!

– A laminált padló tisztításához soha ne használjunk súrolószivacsot, vagy egyéb csiszoló hatású eszközt. Az esetleges makacs szennyeződést próbáljuk a megfelelő tisztítószer használatával eltávolítani.

– a kavicsok, kövek karcolhatják a laminált padlót. Helyezzünk ki lábtörlőt az ajtóba.

Laminált padló a falon: így lehet álomszép lakásdísz a padlóburkolatból

Laminált padló a falon: így lehet álomszép lakásdísz a padlóburkolatból

Időnként a lakás belső terének átalakításához olyan hétköznapi dolgokat használnak, amik végig a szemed előtt voltak. Jobban mondva, a lábad alatt. 🐾

Az otthon egyszerű díszítőelemét sokan csak padlóburkolatként használják, pedig a laminált padlót akár a falakra is fel lehet helyezni.

Ezáltal az átalakítani kívánt szobák vagy helyiségek teljesen új hangulatot kaphatnak. Nem beszélve arról, milyen egyéb hasznos funkcióval bírhat egy laminált padlóval borított falrész.

Azonkívül, hogy remek hőszigetelő funkcióval bír a laminált padló, a falra helyezve megannyi más jó tulajdonsága is megmutatkozik. Először is könnyű tisztítani. Sokkal könnyebben el lehet távolítani a foltokat a laminált padlóról, mint a falról. Másrészt, a szobának melegséget, és kellemes, barátságos légkört tud kölcsönözni ez a típusú burkolat. ☀

Hogyan helyezzük a falra?

Mivel a padlóburkolat ilyen jellegű felhasználása teljes mértékben nélkülözi az anyag kopásállóságának vagy karcmentességének szempontját, elegendő csak az esztétikus megjelenésére koncentrálni.

Különböző módszerei vannak a laminált padlók falra szerelésének. 🛠

Három módon lehet felszerelni a laminált padlót a falra: ragasztva, sínrendszer segítségével vagy csavarozva. Ragasztáshoz valamelyest be kell szívnia a ragasztót ahhoz, hogy jól oda tudjon tapadni a kívánt felületre. A laminált padlónak köztudott az igen erős nedvszívó képessége, ezért is tud olyan hamar hullámos lenni. Ennél a módszernél építési szerkezeti ragasztót javasolt használni.

A csavarozott megoldásnál figyelembe kell venni, hogy a csavarfejek ki fognak látszódni. Ezzel egyfajta rusztikus hatást lehet kelteni a szobában, főleg, ha valaki szép sárgaréz csavarokat használ. Bizonyos esetekben, mondjuk, nagyobb felület burkolásakor érdemes lehet párnafázni először a területet. 🔩

A sínrendszer használata az egyik legkönnyebben megvalósítható módszer, melynél a laminált padlót sem kell átfúrni, illetve ragasztózni. Ez a szerkezet rögzítő- és dekorsínekből, klipszekből, élvédőkből és takaróprofilokból áll. Összességében ez a falra felszerelt sínrendszer tartja a padlóelemeket a kívánt helyen, és bármilyen típusú burkolatot bele lehet helyezni.

Laminált padlóink: https://drpadlo.hu/laminalt-padlo

A parafa burkolatokról

A parafa burkolatokról

A parafa padló és a parafa falburkolat a legjobb hőszigetelő anyag a burkolatok között, de mellette számos előnyős tulajdonsága van. 🔥

De mi is az a parafa? 🌱

A lehántásra váró parafa a paratölgy törzsén és vastagabb ágain található, amit először a fa 25 éves korában hántanak le. Az első alkalommal lehántott kéreg vastag, durva parafát tartalmaz, amit elsősorban szigetelőanyagok készítésére használnak. Ezt a folyamatot 9 évente megismétlik. A paratölgy átlagos élettartama 150-200 év, a legértékesebb parafát a fa 50-100 éves kora között termeli. A lehántott darabokat feldarabolják, és az üzemben gőz alatt nagy nyomáson összepréselik. Az így nyert parafát fehér parafának nevezik. A fekete parafa a vékonyabb ágakról nyert kéreg, apróra vágott és szenesített részei. Számos hasznos tulajdonságuk miatt az építőipar kedvelt alapanyaga.

Parafa burkolatok előnyei:

 • Gyenge savaknak és lúgoknak ellenáll 🧴
 • Mivel nem zsugorodnak, és nem dagadnak mérettartók
 • Rovarok, rágcsálók, penészgombák nem támadják meg 🐜🐛
 • Mivel nem vezetik az elektromosságot, antisztatikusak
 • Vízállók, nem szívják fel a vizet 💦
 • Jó hang és hőszigetelő tulajdonságokkal bírnak 👣

A parafa burkolatoknál is, a lehántott kérget használják fel. Környezetbarát alapanyag, hiszen magát a fát nem szükséges kivágni a kinyeréséhez. 🌍

A parafa kérgének igen speciális belső szerkezete van. Az úgynevezett méhsejt-cellás struktúrának köszönhetően ez az anyag feldolgozatlan állapotában majdnem 85%-nyi levegőt zár magába.

Ennek következtében a parafa burkolatok kiemelkedően jó hang-és hőszigetelő tulajdonságokkal bírnak. Mindemellett rendkívül rugalmasak, gyorsan visszanyerik alakjukat. Hatékonyan csillapítják a rezgéseket, emiatt az ízületek terhelését is csökkentik. A parafa nehezen éghető, és tűz esetén nem keletkeznek az egészségre káros anyagok. Érdemes megjegyezni, hogy a penész nem telepedik meg rajtuk, korhadásra nem hajlamosok, illetve a bogarak sem támadják meg. Takarítás szempontjából jó tudni, hogy lúg és savállóak, illetve antisztatikusak.

 

Webáruházunkban elérhető parafa falburkolatokhttps://drpadlo.hu/parafa/parafa-falburkolat

Parafa padlóburkolatok: https://drpadlo.hu/parafa/parafa-padlo

 

 

A lábtörlő minden tiszta ház és lakás alapvető kelléke

A lábtörlő minden tiszta ház és lakás alapvető kelléke

A lábtörlő minden tiszta ház és lakás alapvető kelléke. A lábtörlőnek köszönhetően megszabadulhatunk az utcán összegyűjtött kosztól, piszoktól, sártól és nedvességtől, így megóvhatjuk az előszobánk és a lakásunk tisztaságát. A lábtörlő érdes felülete hatékonyan távolítja el a legkülönfélébb szennyeződéseket a cipőnk talpáról még abban az esetben is, ha a lábbelink kifejezetten bordázott. A lábtörlő alsó rétege jól tapad a járólapokhoz és burkolatokhoz, ennek köszönhetően képesek a helyükön maradni még intenzív cipőtalp tisztítás esetén is.🌨🌂

A lábtörlő a lakberendezés dísze is, hiszen ez fogad bennünket, amikor hazaérünk, és a vendégeink is ezzel találkoznak először. Egy-egy lábtörlővel egyedibbé, igényesebbé és szebbé tehetjük az otthonunkat, arról nem is beszélve, hogy a hatékony tisztítóhatásnak köszönhetően ritkábban kell az előszoba takarításával foglalkoznunk. 🧹

Ha lábtörlő vásárlást tervezünk, elsőként azt kell eldöntenünk, hogy beltéri vagy kültéri használatra szánjuk-e, esetleg esőtől védett, kültéri területen helyeznénk el. Az sem mellékes szempont, hogy mekkora forgalomnak tennénk ki; csak mi lépnénk rá napi egy-két alkalommal vagy pedig egy nagy forgalmú ajtó elé szánjuk. De mindemellett a minta és a szín is nagyon fontos.

Összességében ki lehet jelenteni, hogy minden lábtörlő elviseli a szabadtéri körülményeket, azonban vannak típusok, amelyek használata ilyen körülmények között egyáltalán nem javasolt. A kültéri lábtörlők elsődleges funkciója a nagyobb mennyiségű szennyeződés eltávolítása a cipőtalpaktól. Ezek képesek megbirkózni a masszívabb szennyeződésekkel is, illetve egy-egy kaviccsal is, ami a cipőtalp bordái közé szorult. Ha ezeket nem távolítjuk el, az előszoba burkolata karcolásokat szenvedhet el. Ezzel szemben a beltéri szennyfogó szőnyeg „finomabb” munkavégzésre alkalmas; felszívja a talpon maradt nedvességet, eltávolítja a maradék sarat, illetve azokat a szennyeződéseket, amelyek a kültéri lábtörlőn átjutottak. A kültéri és a beltéri lábtörlőre tulajdonképpen kettős védelmi rendszerként tekinthetünk, amelyek együttesen lehetnek igazán hatékonyak, ha az előszobánk és a lakásunk tisztaságának megóvása a feladat. 🥾

Nagy nedvszívó hatással rendelkező lábtörlőt nem érdemes kültéren használni, még abban az esetben sem, ha egyébként jó anyagminőséggel rendelkezik, és bizonyosan jól tűrné a kültéri viszonyokat. A problémát épp a kiváló nedvszívó hatás jelenti; ezek a lábtörlők jelentős mennyiségű vizet képesek eltárolni, így egy esőzés alkalmával alaposan megszedik magukat… Könnyű elképzelni, hogy ezt követően sokáig képtelenek lesznek kiszáradni, különösen abban az esetben, ha hideg az időjárás és további esők várhatók. Beltéri lábtörlőt csak abban az esetben helyezhetünk el kültéren, ha az adott terület esőtől védett. 🌧

A kültéri használatra leginkább ajánlott lábtörlők anyaga gumi, műgumi vagy valamilyen vízálló műanyag, néha fém és gumi, illetve fém és műanyag kombinációja. Érdemes a minőségi darabokat keresni, hiszen ezek hatékonyabb tisztítást biztosítanak a cipőtalpak számára, ráadásul a várható élettartamuk is lényegesen magasabb lehet. Természetesen fontos szempont a méret is; a beltérre tervezett lábtörlők általában kisebbek, a kültériek nagyobbak. 👞

Mindezek mellett, természetesen, nem feledkezhetünk meg az esztétikai szempontokról sem. Minden lábtörlő elsősorban gyakorlati célokat szolgál, ennek ellenére miért választanánk olyan mintázatot, ami nem tetszik? Webáruházunkban mindenki megtalálja azokat a változatokat, amelyek a leginkább képviselik a ház, a lakás vagy az ajtó stílusát.

Használjunk minden bejárati ajtó és lépcsőfeljárat előtt lábtörlőt, így biztosíthatjuk a lakásunk tisztaságát!