Blog

Home / Archive by category "Blog"
Felújítás előtt áll az iroda? Válasszatok modulszőnyeget!

Felújítás előtt áll az iroda? Válasszatok modulszőnyeget!

A modulszőnyegeket előszeretettel alkalmazzák irodákban, várókban, előterekben. Számos előnye van, hiszen ezek strapabírók, görgősszékállóak, valamint, ha sérül, tisztíthatatlanul koszolódik a felület, az érintett lapokat elegendő csak felszedni és kicserélni.

Mint minden szőnyegburkolatot, úgy a modulszőnyeget is fontos teljes felületen leragasztani, hogy a lapok ne tudjanak elmozdulni. Érdemes kifejezetten ehhez a burkolathoz kifejlesztett ragasztót alkalmazni, mert a technológiájának köszönhetően megfelelően rögzíti a lapokat, viszont könnyen eltávolíthatóak lesznek, ha cserére szorul pár darab.

A végső kiválasztás előtt javasolt megtervezni a színkombinációkat, variációkat. A kínálatunkban megtalálható modulszőnyegek sokszor kombinálhatóak, így akár a burkolandó területeket is elválaszhatjuk egymástól a különböző árnyalatok, mintázatok segítségével.

Ha nem szeretnénk túl markáns elválasztásokat a különböző terek között, érdemes Cobalt SDN és Cobalt Creations termékcsaládainkat kombinálni. Míg a Cobalt SDN egyszínű, úgy a Cobalt Creations ezen alapszínek felhasználásával egy színátmenetes felületet hoznak létre, ezáltal tökéletesen kiegészíti mintázatlan párját. Nagy színválasztékkal és élénk árnyalatokkal Creative Spark családot tudjuk ajánlani, a nyugtató, sötétebb tónusoktól a semleges szürkéken át a vibráló színekig széles skáláról válogathatunk.

A csíkos mintázatú modulszőnyegekkel könnyű vezetni a tekintetet: az irodában akár az asztalok közötti térre, vagy folyosókra tökéletes választás lehet. Ne ragadjunk meg egy variációnál, ha ilyen mintázatú szőnyeget választunk: a lapok forgathatóak, így egy változatos, izgalmas burkolatot tudunk varázsolni az egyszerű vonalvezetésből is. Ilyen modulszőnyegeink például a Relined, Expansion Point is.

Ha elegáns, modern mintás szőnyeget tervezünk tárgyalóba, vagy akár szálloda előterébe a letisztult, gyémánt mintás Diamond Art családot ajánljuk. Itt is bátran lehet párosítani a színeket: amennyiben sötét színt választunk a teljes felületre, úgy egy világos árnyalattal könnyen kiemelhetjük a helyiség azon részeit, melyre vendégeink figyelmét fel szeretnénk hívni.

A kopott minták szerelmeseinek Grunge termékcsaládunk lehet a befutó: a nevéhez hűen egy mozgalmas, stílusos felületet hozhatunk létre a letisztult, modern formák mellett.

Művészi ecsetvonásokat utánzó, kontrasztos színekkel rendelkező Expression szőnyegcsalád tökéletes burkolat lehet pihenőkbe, vagy olyan helyiségekbe, ahol az inspiráció és kreativitás fokozottan szükséges. A változatos formák serkentik az agyműködést, így jótékonyan hat az emberek közérzetére. Azoknak, akik inkább visszafogottabb árnyalatokat keresnek, azoknak Shoreline termékcsaládunk lehet a megfelelő választás.

A modern, letisztult formák mellett sokszor harmonikusan hatnak a klasszikus jegyeket használó felületek. A retro, kopott mintákat alkalmazó Vintage szőnyegek kombinálják a rég múlt mintáit a ma divatos színekkel, ezért különleges összképet alkot egy letisztult formákkal rendelkező bútorzattal, egyszínű fallal.

A modulszőnyegek burkolásakor se feledkezzünk meg a lábazati lezárásról: választhatunk egyszínű, fehér szegélyeket is, vagy akár kifejezetten padlószőnyeg szegélyt is vásárolhatunk, melybe 5 cm-es csíkokban tudjuk beragasztani a szőnyeget.

Karácsonyi ajándékötletek a Dr. Padlótól

Karácsonyi ajándékötletek a Dr. Padlótól

Közeleg a Karácsony! A család és szeretet ünnepén való ajándékozás hagyománya egészen az ókorig nyúlik vissza. Mindig igyekszünk olyan meglepetéssel kedveskedni szeretteinknek, melyben igazán örömüket lelhetik, viszont az évek elteltével azon kaphatjuk magunkat, hogy kifogytunk az ötletekből. A beszélgetésbe tűzdelt fél mondatokkal könnyen tudtára adhatjuk családtagjainknak, barátainknak, mire is lenne szükségünk, és ugyanezen elven mi is sok mindent megtudhatunk róluk.

Lakásunk, házunk díszítése nem lehet teljes anélkül, hogy ne legyen lépten-nyomon ünnepi hangulatba öltöztetve. Felejtsük el a snassz, egyszínű lábtörlőket: hangulatos, mutatós karácsonyi és téli lábtörlőinkkel minden vendégünket le tudjuk venni a lábáról! Nem csak magunknak, de akár ajándékba is szánhatjuk ezeket, hiszen minden háztartásban jól jön egy lábtörlő. A házba belépve gyakori probléma az esős, havas idő beköszöntével a sáros, latyakos lábbelik elhelyezésének kérdése. Nem csak lábtörlőink, de ünnepi mintájú cipőtartó tálcáink között is válogathatunk kedvünkre.

Amennyiben nem tudjuk, hogy szerettünk pontosan mire is vágyik, úgy nem is érdemes találgatnunk, nehogy ajándékunk haszontalan legyen. Érdemes ebben az esetben egy ajándékutalványt adni, így az utalvány birtokosa azt a szőnyeget vagy tapétát rendelheti meg, melyre mindig is vágyott.

Gyermekeink ahogy cseperednek egyre kevésbé igénylik az újabb játékokat, így nagy fejtörést okozhatnak a rokonságnak. Az évek során elkezd kialakulni a megszokott játékaikkal egy kötődés, szívesebben játszanak a kissé ütött-kopott kisautókkal vagy játékbabákkal, mint egy teljesen újjal. Gondoljunk csak bele, a már meglévő játékautóival kisfiunk egy autópályás szőnyegen órákig elfoglalja magát, kislányunk szívesebben tart divatbemutatót babáival egy élénk, vidám mintás szőnyegen.

A tinédzser korú családtagok adják fel igazán a leckét: a “Mit szeretnél látni a fa alatt idén?” kérdésre sokszor a dackorszak szokványos válaszait kaphatjuk: mindegy, semmit, nem tudom. Amennyiben még nincs, úgy kiváló ajándék lehet számukra egy kényelmes babzsákot választani a szobájuk hangulatához illően. Többféle szín és mintalehetőség között választhatunk, viszont érdemes lehet a választásba az ajándékozottat is bevonni.

Fiatal felnőtteknek viszonylag egyszerű lehet évekig maradandó, praktikus ajándékot vásárolni: a felnőtt életük elkezdésekor, mikor kirepülnek a családi fészekből sok hiányossággal találkozhatnak lakásukban, házukban. Egy konyhai szőnyeg, lábtörlő, akár egy puha szőnyeg vagy egy babzsák mindig jól jöhet, még ha Ő nem is gondol ezekre. Érdemes ezeket az ízlésükhöz és a lakáshoz viszonyítva kiválasztani, hogy garantált legyen a siker.

Kedvesünknek nagyobb odafigyeléssel szükséges ajándékot választani. Könnyű dolgunk van azzal, hogy mi is hiányozhat közös otthonunkból, viszont javasolt vagy ajándékutalvánnyal meglepni párunkat, vagy közösen kiválasztani a megrendelni kívánt kiegészítőt, hiszen nem mindegy, hogy a nappaliban lévő bútorokhoz és stílushoz melyik mintázatú, vastagságú, méretű szőnyeget választjuk, tehát mindenképpen érdemes megvizsgálni ezeket a szempontokat, és együtt döntést hozni.

Az évek során egyre népszerűbb home office lehetőségek miatt megnövekedhetnek az otthoni “irodában” a padlón kialakuló kopásos sérülések. Előzzétek meg a bajt! Otthon dolgozó barátainknak hasznos ajándék lehet akár egy görgésszék alátét is.

Idősebb szeretteinknek, szüleinknek inkább hagyományos stílusú ajándékokban érdemes gondolkozni. Egy dekoratív, klasszikus mintájú szőnyeg nagy örömöt okozhat számukra. Az idő előrehaladtával mozgásuk nehezebb, így a burkolatoknál különös figyelmet szükséges fordítani a csúszásmentesítésre. Egy szőnyeg, futószőnyeg ajándékozásakor mindig ellenőrizzük, hogy a rendelt termék rendelkezik-e csúszásgátló gumi hátlappal. Amennyiben nem, abban az esetben javasolt kifejezetten erre a célra kifejlesztett csúszásgátló hálót alkalmazni, ezzel elkerülve az elcsúszásos baleseteket.

A legtöbben így, november elején még legyintenek, mert bár távolinak tűnik a karácsonyi időszak, érdemes időben kiválasztani, megrendelni az ajándékokat. Webáruházunkban ezen időszakban a megnövekedett rendelésmennyiség miatt hosszabb szállítási idővel javasolt számolni. Amennyiben elakadtál a választásban, keresd kollégáinkat online vagy személyesen üzleteinkben, szakértelmük legjavával igyekeznek számodra segítséget nyújtani.

Kellemes készülődést kívánunk!🎄💖

Top 5 termékkör, mely a legnépszerűbb Köztetek

Top 5 termékkör, mely a legnépszerűbb Köztetek

Alapvető emberi tulajdonságunk, hogy szeretünk nosztalgiázni a közelmúlton. Összegyűjtöttük azt az 5 termékkört, melyeket Vásárlóink, azaz Ti legtöbbször választottatok az elmúlt időszakban.

Vízálló padló

A melegburkolatok teret hódítanak otthonunk minden helyiségében, így a fürdőszobában is. Ebben a helyiségben való használatra kifejezetten vízálló burkolatot javaslunk. Az elmúlt időszakban nagy népszerűségnek örvendenek ezek a padlók, nem véletlenül: könnyen fektethető, fa és kő mintás kivitelben is kapható, meleg érzetet sugárzó burkolatok. Három típusa található meg kínálatunkban: vízálló laminált padló, LVT (Vinyl padló), valamint SPC padló. Azoknak, akik a természetes anyagokat részesítik előnyben, a Binyl Pro vízálló laminált padló családot érdemes átböngésznie. Az új technológiás Nedvességálló laminált padlók között az Atlantic termékcsalád is felbukkant, a különleges kialakításának köszönhetően 48 órás kifröccsenő víz elleni védelmet biztosít a MO.RE kezelés. A műanyag hordozórétegű vízálló Click Vinyl, azaz LVT padlóink, például Pure Click termékcsaládunk töretlen sikere mellett az új generációs, kőörleményes SPC padló is egyre nagyobb figyelmet kap. Az elegáns hatás eléréséhez Rocko SPC családunk kiváló társ lehet.

Futószőnyeg

A folyosó legfőbb dekorációs eleme a futószőnyeg. A különböző mintázatok és száltípusok között nehéz választani. Érdemes a folyosó hangulatához, fényviszonyaihoz képest választanunk, például a kék árnyalattal bolondított szürke Bombay futószőnyeg remek választás. A fényektől függően egészen kék, de akár egy semleges szürke árnyalatot is felvehet ez a szőnyeg. A klasszikus minták kedvelőinek Inca és Shiraz termékcsaládjainak javasolnánk, de ha szakítanál a hagyományos kialakítással síkszövött szőnyegeinket ajánljuk figyelmedbe.

Műfű

Noha a műfű nyáron nagy sláger, toplistánkra mégis felkerült. Két típusból tudtok választani: szálas műfű vagy műfűszőnyeg. Mindkettőnek megvannak a saját előnyei: a szálas műfű sok esetben megkülönböztethetetlen a valódi gyeptől, mint például Mystique műfüvünk, igazi különlegesség, dús, filces anyaggal kevert szálai miatt igazán kellemes felületet biztosít talpunknak. Azoknak, akik szálas műfüvet keresnek, de a frissen vágott fű látványát kedvelik; nekik az Apollo műfüvünket javasoljuk. Medence alá műfűszőnyeg használata tanácsolt, kínálatunkból a Prairie vagy Park termékeket tudjuk ajánlani ilyen célra.

Padlószőnyeg & Padlófilc

Mikor otthonunk komfortosabbá tételére, padlójának puhaságára törekszünk, automatikusan a padlószőnyegek jutnak eszünkbe, nem véletlenül. A különböző száltípusok, magasságok és színek közül választani nagy feladat. Sokszor a bútorok markáns vonalai és a határozott falszínek mellett padlóburkolatnak visszafogottabb árnyalatú, egyszínű szőnyegpadlót érdemes választani. Erre kiváló választás a Zorba padlószőnyeg család. A nem túl hivalkodó, mégis mutatós téglalap mintáinak és színeinek köszönhetően a Havana padlószőnyegcsalád sokatok szívébe belopta magát az alacsony, hurkolt szálainak köszönhetően a tisztítása is egyszerű. Vékonyabb padlófilcet, mint például az Index termékcsalád kisebb forgalmú helyiségekbe, illetve ideiglenes burkolatként is alkalmazható.

Tekercses Vinyl padló

Elérkeztünk listánk végső, de nem utolsó termékköréhez, mely lehet sokakat meglephet, valójában nagyon is logikus, miért szeretitek ennyien; gyorsan, egyszerűen fektethető, nagy mintaválasztékban választható burkolat a Tekercses Vinyl padló. Legyen szó lakossági vagy közületi felhasználásról, ez a padlóburkolat még mindig megállja a helyét az újítások, friss technológiák mellett is. Nálunk erezett felületű Tekercses Vinyl padlót is találtok: a letisztult, világosszürke árnyalatú Bingo Avoriaz, vagy a feliratokkal tarkított Bingo Rustic Memphis tekercses vinyl padló nem csak szobád padlóját, de akár falát is díszítheti! Közületi tekercses vinyl padlóinkkal, a Chips Astral család három színével iskolákban, közintézményekben is találkozhattok. Különleges hatást akarsz elérni? Luna Alicante padlónk fekete-fehér kockás mintájával konyhákba, nappaliba is extravagáns hatást lehet elérni a hozzá illő kiegészítőkkel. Ideiglenes megoldásnak, vagy kisebb forgalmú helyiségek burkolatának Eko termékcsaládunk megfelelő lehet.

Top 5-s listánk végére értünk. A termékkínálatunkat igyekszünk úgy kialakítani, hogy Nektek, Vásárlóinknak és Olvasóinknak kedvezzünk, és Ti pedig a választásaitokkal remekül megmutatjátok nekünk, mi az, amik mellett leteszitek voksotokat. Köszönjük, hogy minket választotok, ha otthonotok felújításáról, csinosításáról van szó!

Szőnyeg méretének kiválasztása

Szőnyeg méretének kiválasztása

Lakberendezési szempontból fontos, hogy mekkora a szőnyeg, amit kiválasztunk és elhelyezünk. Amennyiben a hely engedi, érdemes ezeket a kisebb szempontokat figyelembe venni.

Hálószoba

Hálószobánk az a hely, ahol leginkább számít a kényelem nem csak a bútorok szempontjából, hanem burkolat szempontjából is. Ide vastagabb, puhább szőnyeget érdemes választani, hiszen itt kevesebb felületen járunk, viszont fontos, hogy kellemes felületet biztosítsunk talpunknak.

Ha egy nagyobb, szélesebb szőnyeget választunk, úgy ajánlott elhelyezni, hogy ágyunk végén túl nyúljon. Ilyenkor érdemes nagyobb méretű szőnyeget, például 160×230 cm vagy 200×290 cm-es méretűt választani. Ha két szőnyeget helyeznénk el, úgy javasolt a kisebb, 60×110 cm vagy 80×150 cm-es méretek közül választani. Körszőnyeg esetén esztétikai szempontból tanácsos az ágy alá csúsztatni nagyjából a felét a szőnyegnek, így ízlésesen tudjuk elhelyezni szobánkban.

Gyerekszoba

Gyerekszobába olyan szőnyeget érdemes választani, mely mintájában gyermekünknek tetsző, illetve fontos szempont, hogy a kisebb játékok is észrevehetőek legyenek.

Körszőnyeg esetén itt is fontos, hogy valamekkora részét a szőnyegnek rejtsük az ágy alá, így az ágyról való lelépéskor több hely van a lábaknak. Gyermekeink sokszor közös szobában laknak, ilyenkor célszerű olyan szőnyeget választani, mely a két ágy között fog helyet foglalni. Ezt a szőnyeget úgy javasolt elhelyezni, hogy a két ágy között legyen a szőnyeg, viszont az ne fusson a bútor alá. Méretét a bútorokhoz, ágyakhoz érdemes igazítani, elegendő lehet a 120×170 cm-es méret is ilyenkor. Kisebb gyermek ágyánál, körszőnyeg használatakor a szőnyeg felét ajánlatos az ágy alá csúsztatni.

Étkező

Étkezők esetében a potenciálisan leeső ételdarabok, morzsák miatt inkább alacsony szálú, vagy síkszövött szőnyeget ajánlott választani.

Étkezőasztalnál  úgy érdemes választani a szőnyeget, hogy az asztalhoz arányos legyen. Kisebb, négyfős asztaloknál a 160×230 cm, hatfős asztaloknál inkább 200×290 cm, nagyobb asztaloknál inkább 240×330 cm-es méretű szőnyeget javasolnánk. Körasztalok esetében általánosan csak körszőnyeget javasolnánk. Esztétikusan úgy szükséges az étkezőbe való szőnyeget választani, hogy a székek kitoláskor is rajta maradjanak.

Nappali

Nappalinkba való szőnyeget szinte bármilyen stílusút választhatunk: a hosszú szálútól a síkszövött szőnyegig bármelyik megállja a helyét, ennek a bútoraink stílusa, ízlésünk dönti el, milyen típust vásárolunk.

Amennyiben helyünk engedi, úgy kanapénk és karosszékeink elhelyezésétől függően tudunk variálni méretek szerint: ha nagyobb hely áll rendelkezésre, ízléstől függően lehet úgy elhelyezni a szőnyegünket, hogy a kanapé mögé is fusson, ilyen esetben például a 200×290 cm, vagy a 240×330 cm-es méretű szőnyeg megfelelő lehet. Kisebb hely esetén jó választás lehet egy kanapénknál kissé nagyobb, például 160×230 cm-es méretű szőnyeget vásárolni. Amennyiben a kisebb helyünk van, érdemes 80×150 cm-es, vagy 120×170 cm-es méretű szőnyegben gondolkoznunk. Kör alakú szőnyeget abban az esetben javasolt elhelyezni, ha a karosszékek a kanapéval szemben állnak. Ha nagyobb szőnyeget szeretnénk, akkor a kanapé alá, és a szemben álló székek alá is szükséges futtatni, ezesetben 160 cm-es átmérő is jó lehet. Kisebb tér esetén egy 120 cm-es átmérőjű szőnyeg is remekül feldobhatja nappalinkat.

Nem találta meg szőnyegeink között az Önnek megfelelőt? Nézzen körbe egyedi méretű szőnyegeinknél, vagy padlószőnyegeinknél, és kérje árajánlatunkat emailben.

A Pierre Cardin szőnyegekről

A Pierre Cardin szőnyegekről

Akármelyik szektorában is vagyunk a lakberendezésnek, divattervezésnek, a Pierre Cardin név hallatán mindenkinek a luxus, a magas minőség jut eszünkbe.

De ki is volt ez a zseni tervező, mit adott a világnak tehetségével?

Cardin 1944-ben költözött Párizsba, és alighogy elkezdte útját egyengetni, már lehetősége nyílt 1946-ban a Jean Cocteau által rendezett Szépség és a Szörnyeteg filmjének jelmezeit megtervezni.

A következő évtől Diornál kezdett el dolgozni, karrierje innentől megállíthatatlanul szárnyalni kezdett. Üzleti érzéke is hangsúlyos, a divattervező pályáról letérve számos lakberendezési tárgyat, bútort, elektromos cikket, órát, autók belső terének kialakítását, és nem utolsó sorban szőnyeget tervezett élete során.

Szőnyegei biztosítják mindazt, ami fontos lehet egy szőnyeg vásárlásánál: tapintás, látvány, érték.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy ezek a szőnyegek durvábbak, ám hiába tömörek tűzésüknek köszönhetően, a szálak kezelésének köszönhetően egy puha, luxus érzetű szőnyeg terül lábunk elé.

A kínálatunkban megtalálható Pierre Cardin szőnyegek gépi szövéssel, viszont különböző összetételű szálakkal készülnek. Orsay, Triomphe, Torcadero és Vendome családba tartozó szőnyegek akril anyagúak, Opera és Paris szőnyegek 50-50% arányban poliészter és polipropilén heatset, az Elysee szőnyeg összetétele 40% Lyocellből, 40% viszkózból, 20% akrilból áll, Concorde szőnyegünk pedig 55% viszkóz és 45% akril aránnyal készül.

A szőnyegek 3D technológiával készülnek, így kiemelve még jobban a formák és színek kontrasztját. Mintáiban és árnyalataiban Cardin szőnyegek a lehető legszélesebb spektrumot képviselik: a különböző termékcsaládokban az is megtalálja a hozzá legjobban illő szőnyeget, aki klasszikust, modern szőnyeget, vagy esetleg ezeknek ötvözetét keresi.

Hogy a szőnyegek minőségét és szépségét minél tovább élvezhessük, fontos, hogy megfelelően ápoljuk őket.

A viszkóz anyagú szőnyegeket óvatosan kell kezelni. Tisztítása során sose alkalmazzunk kefét, valamint a lehető legkevesebb vizet használjunk, mert az anyag deformálódhat vagy vízfoltos lehet.

A polipropilén, poliészter és akril anyagösszetételű szőnyegeket könnyedén lehet takarítani, jobban ellenállnak a szennyeződéseknek. A szintetikus szálak nem tolerálják a nagy hőhatást, és a túl sok vízzel való tisztítást sem javasoljuk, mert a túlzott vízhasználat filcesedést okozhat.

Keresd a Cardin által tervezett szőnyegeket webáruházunkban, vagy üzleteinkben!

Milyen alátéteket szükséges használni különböző melegburkolatok alá?

Milyen alátéteket szükséges használni különböző melegburkolatok alá?

Az alátét rétegek feladata az aljzat kisebb egyenetlenségeinek kiegyenlítése, továbbá a hő- és hangszigetelés. Akik melegburkolatban gondolkodnak, előbb-utóbb az alátét vásárlásához, mint fontos, legtöbb esetben nélkülözhetetlen kellékhez érnek.

A mindenkori burkolás előtt az Esztrich fűtési protokollt követni kell, hogy az aljzatból az összes nedvesség távozhasson (a pontos eljárás menetéről minden esetben előzetesen a fűtést beszerelő szakemberekkel is szükséges egyeztetni). Ezután az egyenletes megfelelően sík, por- és szennyeződésmentes, valamint teljesen szilárd aljzat elengedhetetlen.

Egyenetlenségek, szintkülönbségek esetén aljzatkiegyenlítővel tudjuk orvosolni a problémát, de alátétjeink általánosan a legkisebb hibákat ki tudják egyenlíteni.

De mi alapján válasszuk meg a burkolat alá valót?

Laminált padlóFelújítja a lakást? A PVC padló a tökéletes választás!

Laminált padló alá többféle szempontot szükséges megvizsgálni, mielőtt alátétet választunk.

Az első szempont, hogy a helyiségben van-e padlófűtés, és ha igen, elektromos vagy melegvizes rendszerű?

Termékeink általánosan csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatók, mert ez a rendszer az elektromossal szemben egyenletesen melegít, nem hirtelen bocsát ki nagyobb hőt.

Amennyiben padlófűtéssel rendelkezik a szoba, olyan alátétet kell alkalmazni, melynek hővezetése jó, hogy minél több meleget engedjen át a padló felé.

Melegvizes padlófűtéshez alkalmazható alátétek:

Laminált padló alátét Multiprotec 1000

 • 3 az 1-ben alátét: alátét, párazáró fólia és ragasztószalag egyben
 • könnyen vágható, ezért gyors lerakást tesz lehetővé
 • nagyfokú hangszigetelő hatás
 • nagy forgalmú helyiségekbe is javasolt

Laminált padló alátét Secura Thermo

 • tekercsben kapható
 • párazáró fólia alkalmazása szükséges!

 

A párazáró fóliát átfedéssel kell teríteni, és minden esetben az illesztéseket ragasztani javasolt, mert a pára a legkisebb résen is utat tör magának, így kárt téve a burkolatban.

Laminált padló alátét Secura Thermo Aquastop Smart

 • ​3 az 1-ben alátét: alátét, párazáró fólia és ragasztószalag egyben
 • harmonika formának köszönhetően könnyen lefektethető
 • könnyen vágható, előre berajzolt vágásvonalaknak köszönhetően gyors lerakást tesz lehetővé
 • hangszigetelő hatás

Laminált padló alátét Isofoam Prémium 100

 • tekercsben kapható
 • könnyen vágható
 • hangszigetelő hatás
 • anyag: extrudált polietilén
 • párazáró fólia alkalmazása szükséges!

Laminált padló alátét Isofoam Prémium 75 LD

 • párazáró réteggel ellátott padlóalátét
 • öntapadó ragasztócsík segíti a sávok tartós és pontos illesztését
 • tekercsben kapható
 • könnyen vágható
 • hangszigetelő hatás

Azokra a részekre, ahol nem alkalmazunk padlófűtést helyezhető vastagabb, nagyobb hőszigetelést biztosító alátét is. Érdemesebb a kombinált, 3 az 1-ben alátétek mellett dönteni, mert ezek egyben biztosítják a párazáró fóliát, alátétet és ragasztószalagot is. Ezeknek anyaga általánosan XPS és PET, felületén vágójelekkel ellátott (méretre vágást segíti) termékek, ez és a harmonika szerű kialakítása elősegíti a könnyed lerakást.

Laminált padló alátétek:

Panelszigetelő alátét

 • Közepes intenzitású használathoz ajánlott
 • párazáró fólia alkalmazása szükséges!

 

Laminált padló alátét Secura Aquastop Smart

 • 3 az 1-ben alátét: alátét, párazáró fólia és ragasztószalag egyben
 • harmonika formának köszönhetően könnyen lefektethető
 • könnyen vágható, előre berajzolt vágásvonalaknak köszönhetően gyors lerakást tesz lehetővé
 • hangszigetelő hatás

Laminált padló alátét Secura Max Aquastop Smart

 • 3 az 1-ben alátét: alátét, párazáró fólia és ragasztószalag egyben
 • a padlózat egyenetlenségeit (4 mm-ig) jól kiegyenlíti
 • kiemelkedő hangszigetelő és magas hőszigetelő hatás
 • harmonika formának köszönhetően könnyen lefektethető
 • könnyen vágható, előre berajzolt vágás vonalaknak köszönhetően gyors lerakást tesz lehetővé

Laminált padló alátét Secura Extra Aquastop Smart

 • 3 az 1-ben alátét: alátét, párazáró fólia és ragasztószalag egyben
 • harmonika formának köszönhetően könnyen lefektethető
 • könnyen vágható, előre berajzolt vágásvonalaknak köszönhetően gyors lerakást tesz lehetővé
 • kiemelkedő hangszigetelő hatás

Clickes LVT (Vinyl) és SPC padló

Vízálló padlóink esetében is fontos kiegészítő az alátét. Némelyik padlólap gyárilag már alátét réteggel rendelkezik, ezen termékekhez külön alátétet már nem szükséges vásárolni. Akárcsak a laminált padló esetében, műanyag padlóink is csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatóak. Vinyl padlóhoz való alátéteink a vizes rendszerű padlófűtéshez alkalmasak.

LVT alátét Secura Click Smart

 • 3 az 1-ben alátét: alátét, párazáró fólia és ragasztószalag egyben
 • az alátét Antislip csúszásgátló réteggel van ellátva, így védi az LVT klikkes rendszerét
 • nagy forgalmú helyiségbe is javasolt
 • padlófűtéshez alkalmas
 • magas hangszigetelő hatás
 • harmonika formának köszönhetően könnyen lefektethető
 • könnyen vágható, előre berajzolt vágásvonalaknak köszönhetően gyors lerakást tesz lehetővé

LVT alátét Isofoam 160

 • hangszigetelő képességű padlóalátét
 • öntapadó ragasztócsík segíti a sávok tartós és pontos illesztését
 • tekercsben kapható
 • könnyen vágható

Padlószőnyeg

A padlószőnyegeket nem szükségszerű alátétre helyezni, de élettartamát jelentősen növelni tudja és nem utolsó sorban a komfortérzetünket is megnöveli a helyiségben. Ezek az alátétek újrahasznosított szivacsból készültek.

A padlószőnyeg alátéteket tekercses kivitelben lehet megvásárolni, és egyszerűen a burkolandó helyiségekbe, egymás mellé szükséges fektetni. Az alátétre közvetlenül fektethető a választott padlószőnyeg.

Melegburkolati elemeknél a megfelelően kiválasztott alátét a garancia szempontjából viszont elengedhetetlen, és a termékek élettartamát és használhatóságát jóval megemeli.

Ultimate Living padlószőnyeg alátét

Teljes magasság: 10 mm
Elérhető szélesség: 1,37 m

 

Greenstep padlószőnyeg alátét

Teljes magasság: 8 mm
Elérhető szélesség: 1,37 m

Lábtörlő – a lakás bejáratának éke

Nemrégiben még a teraszt dekoráltuk, különböző műfüvek és kültéri szőnyegek között válogattunk, hogy a kint töltött idő minél hangulatosabban teljen.

A hűvös idő beköszöntével inkább lakásunkban töltjük szabadidőnket. Ilyenkor szokott előtérbe kerülni a belső tér díszítése, szőnyegek esetleges lecserélése. Az ősz egyet jelent az esős napokkal, így nagy hangsúlyt kell fektetnünk a lakás, azon belül is az előtér minél tisztábban tartására. Ennek legfőbb segítő elemei a lábtörlők és cipőtartó tálcák.

Kezdjük is a lábtörlőkkel. Kültérre gumis, PVC anyagú lábtörlőket javasolnánk. Ezek jobban ellenállnak az időjárásnak, nem szívják meg magukat vízzel, mint textiles társaik.

Lakások, családi házak esetén bátran alkalmazható textiles vagy kókusz lábtörlő is, közületre viszont inkább ipari, vagy szennyfogó szőnyegek megfelelőbbek, mivel ezek a nagyobb igénybevételt is tolerálják.

Akiknek a fenntarthatóság az elsődleges, érdemes megtekinteni Astroturf lábtörlőinket, ezek újrahasznosított polietilénből készültek.

Fontos tudnivaló a gumi hátuljú lábtörlőkről, hogy ezeket a termékeket a laminált padlók gyártói általánosan nem javasolják, mert nyomot hagyhatnak a burkolat felületén, ha erősen, a lábtörlő elcsúsztatásával lépnek rá a termékre.

Kiválasztottuk a lábtörlőt, viszont szennyezett cipőink tárolása még mindig nincs biztosítva, ezért remek választás a cipőtartó tálca.

Ezek funkciója sokrétű lehet: a nevéből adódóan cipőinket tarthatjuk rajta, megkímélve a burkolatot a szennyeződésektől. Ezen felül még tarthatjuk kisállatunk etető/itató edényét is rajta, de akár növényeink alá is tehetjük, magas, 2 cm-es peremének köszönhetően a cserépből kiszivárgó vizet is megtartja.

Mintáját tekintve is sokféle termék közül válogathatunk: egyszerű, fekete színtől kezdve a rusztikus fa mintázaton át a dekoratív, mutatós mintákig bárki megtalálja az előszobájába illőt.

 

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 7. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 7. rész

Gyerekszoba

Milyen padlót érdemes tenni a gyerekszobába, és mik azok a lényeges dolgok, amikre itt oda kell figyelnünk?

A kicsik kúsznak-másznak, leülnek a földre, így fontos, hogy ne fázzanak fel, tehát gyerekszobába alapvetően melegburkolat való.

A mászással elkezdődnek az apróbb balesetek, kisebb sérülések. Hogyan és milyen megoldást válasszunk, ha a babaszoba burkolatát kell meghatároznunk?

 

Fontos tényezők, melyeket figyelembe kell vennünk:

Strapabíró anyag: Érdemes alapos információgyűjtés után választani az elején, mert a padlóburkolat cseréje nem olcsó dolog. Bírnia kell a napi szintű igénybevételt, a bútorok tologatását, a nedves tisztítást is.

Könnyen tisztítható felület: Mivel a gyerekek még nagyobb korban is szeretnek csúszni-mászni a padlón, ráadásul a babák még jó ideig a padlón mászva közlekednek, nagyon fontos, hogy könnyen tisztán tartható legyen a padló. Például szőnyeg választásakor erre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni, a poratkák miatt többször szükséges porszívózni ezt.

Illeszkedjen a szoba hangulatához: Ha egységes és harmonikus gyerekszobát szeretnénk, akkor bizony ezt a szempontot is vegyük figyelembe.

 

Padlószőnyeg és szőnyeg

Egy vidám és színes darabszőnyeg jól feldobja a babaszobát. Ha egyébként is szőnyeget szerettünk volna beszerezni, akkor nézzünk szét, hogy milyen típus illene a legjobban a szoba hangulatához. Jó választás lehet, mert meleg és puha, valamit jó zajszigetelő is, de néhány dologra azért érdemes odafigyelni. A szőnyeg a poratkák kedvenc helye, ezért a porszívózásra naponta szükség van! Léteznek olyan szőnyegek, melyek moshatóak, így időnként be lehet tenni ezeket a mosógépbe. A padlószőnyeget pedig alkalmanként takarítógéppel nedvesen is érdemes takarítani.

Laminált padló

Bár az ilyen padló keményebb, de strapabíró és könnyen tisztítható, és nem utolsó sorban szép is. Míg a szőnyegből nehéz kiszedni a különböző szennyeződéseket, addig a laminált padlóról csak fel kell törölni. Arra figyeljünk, hogy a tisztítószer lehetőleg ne tartalmazzon vegyszert. Ha túl keménynek vagy hidegnek találnánk a parkettát, akkor tehetünk le valamilyen csúszásgátlóval ellátott játszószőnyeget.

Parafa burkolat

A parafa átmenet a kemény és a puha padlóburkolat között. Előnye, hogy puhább, mint a laminált padló, hamarabb átmelegszik és antibakteriális. Ráadásul nem recseg, így a baba biztosan nem ébred fel, amikor megpróbálunk hangtalanul kisurranni a szobából. Abszolút ideális választás lehet gyerekszobába.

Vinyl (LVT) és SPC padló

A vinyl esztétikumot és dizájnt illetően is különleges, mert most már a megtévesztésig hasonlítanak a fához, vagy éppen a kőhöz. Vízálló, általánosan matt felületű, nincs műanyag hatása, és mind a takarítás, mind a kezelés, a burkolás szempontjából nagyon jó választás.

Érdemes lehet egy homogénebb árnyalatot tenni a gyerekszobába, mert a sok, színes játék és dekoráció mellett jobb, ha van legalább egy nagyobb homogénebb felület, ami ezt az erőteljes összhatást egy kicsit visszafogja.

Kiegészítők

Egy jól megválasztott tapéta sok mindenben képes hozzátenni egy gyerekszoba adottságaihoz, képes kiemelni annak előnyeit és egy új, különleges világot varázsolni.

A gyermekszobák legfontosabb eleme pedig, hogy egy saját birodalmat alakítsunk ki gyermekeink számára, ahol biztonságban és a legnagyobb kényelemben érezhetik magukat, már az első percektől kezdve. Ebben rengeteg elérhető minta és szín áll rendelkezésünkre, hogy megfelelő szellemi és érzelmi stílusú tapétát válasszunk.

 

A mosható szőnyegekről

A mosható szőnyegekről

Mikor könnyen takarítható szőnyegekről beszélünk, elsőre mindenkinek a síkszövött szőnyegek jutnak eszébe. Ez kedvez azoknak, akik ezt a stílust, szövést kedvelik. De mi van azokkal, akik a vastag, puha szőnyeget részesítik előnyben?

Time szőnyegcsaládunk tökéletes választás lehet mind nappaliba, mind fürdőszobába.

 

Hogy miért?

Mert ezek a szőnyegek olyan anyagösszetétellel és hátlappal rendelkeznek, melyek biztosítani tudják a termék biztonságos tisztítását, akár mosógépben is 40°-on mosható.

Mert szárítását akár a szabadban, szárítókötélen is megteheted, viszont ezeket a termékeket szárítógépben is száríthatod.

Mert puha, filces hátlapjának köszönhetően könnyen vágható, így kedved szerint kombinálhatod a színeket, formákat. A hátlap puhaságából adódóan kényes, sok törődést igénylő padlókra is javasoljuk.

Mert kisállat barát. Akármilyen szennyeződés kerül a szőnyegre, azt könnyen kimoshatjuk belőle, így nem kell aggódni a sáros mancsok miatt. Makacs szennyeződések esetében érdemes szőnyegtisztító habot alkalmazni, majd utána mosni mosógépben.

A Time szőnyegek egy anyagöszetételűek (100% PES), hogy elősegítse a termék későbbi újrahasznosítását.

Ezeknél a szőnyegeknél a padlófűtés miatt sem kell sokat gondolkodni a választás során, mert mint általánosan darabszőnyegeink, úgy ezek is alkalmasak mind elektromos, mind vizes rendszerű padlófűtéshez.

20 mm-es magasságukkal egy vastag, de tömör, puha szőnyeget kapunk, mely a talpunk kényelméről 100%-ban gondoskodik, legyen szó fogmosásról, cipők és ruhák közti vacillálásról, vagy kiskedvencünk sétából való hazatérés utáni törődésről.

Közületre melegburkolatot? – Igen!

Közületre melegburkolatot? – Igen!

A melegburkolati elemek minden helyiségben megállják a helyüket – miért lenne ez másképp a közületi területeken?

Azok a termékek, melyeket ilyen helyekre javasolnak, olyan technológiával és kopóréteggel készülnek, melyek az évek és a nagy terhelés ellenére is megtartják formájukat,  színüket és minőségüket.

Ezeknél a burkolatoknál elengedhetetlen a szakember által végzett munka, valamint a garancia is abban az esetben érvényes, amennyiben a telepítési útmutató szerint lett a burkolat alkalmazva.

 

Melegburkolatot bátran alkalmazhatunk irodákban, üzlethelyiségekben, iskolákban.

A kiválasztási fázisban fontos tényező a termék kopásállósága. Jobb, ha minél magasabbat választunk, így a termék annál időtállóbb lesz.

Azt is el kell döntenünk, hogy padlószőnyeget, modulszőnyeget, laminált padlót vagy vízálló (LVT, SPC) burkolatot szeretnénk választani. A vizes helyiségeken kívül a vízálló padlók bármelyik helyiségbe megfelelőek lehetnek, balesetek (kiömlő kávé, felborult vizespalack) minden nagyobb forgalmú területen előfordulhatnak, főleg, ha azt a helyet naponta több ember használja.

 

Padlószőnyeget, modulszőnyeget is bátran válasszunk irodai területre is, ne csak a pihenősarokba. A közületi padlószőnyegek könnyen kiporszívózhatóak, nagyobb takarítás esetén pedig takarítógéppel is tisztíthatóak. Modulszőnyeggel bátran lehet bontani, felosztani a teret, egy minőségből több színnel játszani lerakáskor, akár mintázatok formálásával is. Nagy előnye a padló/modulszőnyegnek a laminált padlóval szemben, hogy a tűsarkú cipők kopogását elnyeli.

Laminált padlót olyan helyekre érdemes választani, ahol gyakori (naponta többszöri) tisztítást igényel a helyiség, például üzletekbe, ahol sok ember megfordul. Ezek a padlók ellenállnak a bútorok mozgatásának és a sok járkálásnak, így megőrizve az üzlet esztétikáját. Ideális iskolák, szociális intézmények termeibe is, viszont a bútorok lábainak(asztalok, székek, melyek többször vannak mozgatva) szilikon- illetve textillapos védelmét biztosítani kell, hogy a padlóburkolat ne viseljen el nagyobb sérüléseket a használat során.

Iskolákban gyakori a PVC, vagyis Tekercses Vinyl burkolat az osztálytermekben. Ezek a padlók általánosan magas kopásállóságukat az erősített, vastagabb kopórétegnek köszönhetik. Fontos ezeknél a padlóknál is, hogy a bútorok a megfelelő biztonsági intézkedésekkel (lábak talpán lévő szilikon/textil) óvják a burkolatot, különben a bútorok nyoma meglátszódik, nagyobb terhelés esetén fel is sérthetik a padlót.

Ezen közületi területek bejáratánál is fontos, hogy szennyfogó szőnyeggel rendelkezzenek. Ezzel jelentősen csökkenthető a terület szennyezettsége, ezzel is óvva a burkolatot, illetve sokkal kellemesebb lesz belépni mind dolgozónak, mind odalátogatónak (tárgyalásra, üzlet esetén vásárlóknak) egy olyan helyiségbe, ahol a tisztaság uralkodik. Némelyik üzlet a fő útvonalat is szennyfogó futószőnyeggel védi. Ezek nem csak növelik az alatta lévő melegburkolat élettartamát, hanem dekorálják, díszítik és kiegészítik a teret.

A társalgók, kanapészigetek kiegészíthetőek még szőnyegekkel is, viszont fontos, hogy általánosan ezek lakossági felhasználásra készülnek, ezért kevésbé frekventált helyen érdemesebb ezeket elhelyezni (pihenőszobába, vagy dohányzó asztal alá például, mint dekoráció).

Manapság beltéri burkolatként is hódít a műfű. Legyen szálas vagy műfűszőnyeg, üde, zöld színük segít relaxálni. Az üzletek kiállító részein is sokkal jobb benyomást keltenek a vásárlókban a műfű-szigetek, mert sokkal természetesebb, harmonikusabb érzés ránézni az összképre, mintha csak a csupasz dobogókon lennének a kiállított termékek, bábuk.

 

Válasszuk bármelyik megoldást, bármelyik burkolat látványát évekig élvezhetjük.