Blog

Home / Archive by category "Blog"
A mosható szőnyegekről

A mosható szőnyegekről

Mikor könnyen takarítható szőnyegekről beszélünk, elsőre mindenkinek a síkszövött szőnyegek jutnak eszébe. Ez kedvez azoknak, akik ezt a stílust, szövést kedvelik. De mi van azokkal, akik a vastag, puha szőnyeget részesítik előnyben?

Time szőnyegcsaládunk tökéletes választás lehet mind nappaliba, mind fürdőszobába.

 

Hogy miért?

Mert ezek a szőnyegek olyan anyagösszetétellel és hátlappal rendelkeznek, melyek biztosítani tudják a termék biztonságos tisztítását, akár mosógépben is 40°-on mosható.

Mert szárítását akár a szabadban, szárítókötélen is megteheted, viszont ezeket a termékeket szárítógépben is száríthatod.

Mert puha, filces hátlapjának köszönhetően könnyen vágható, így kedved szerint kombinálhatod a színeket, formákat. A hátlap puhaságából adódóan kényes, sok törődést igénylő padlókra is javasoljuk.

Mert kisállat barát. Akármilyen szennyeződés kerül a szőnyegre, azt könnyen kimoshatjuk belőle, így nem kell aggódni a sáros mancsok miatt. Makacs szennyeződések esetében érdemes szőnyegtisztító habot alkalmazni, majd utána mosni mosógépben.

A Time szőnyegek egy anyagöszetételűek (100% PES), hogy elősegítse a termék későbbi újrahasznosítását.

Ezeknél a szőnyegeknél a padlófűtés miatt sem kell sokat gondolkodni a választás során, mert mint általánosan darabszőnyegeink, úgy ezek is alkalmasak mind elektromos, mind vizes rendszerű padlófűtéshez.

20 mm-es magasságukkal egy vastag, de tömör, puha szőnyeget kapunk, mely a talpunk kényelméről 100%-ban gondoskodik, legyen szó fogmosásról, cipők és ruhák közti vacillálásról, vagy kiskedvencünk sétából való hazatérés utáni törődésről.

Közületre melegburkolatot? – Igen!

Közületre melegburkolatot? – Igen!

A melegburkolati elemek minden helyiségben megállják a helyüket – miért lenne ez másképp a közületi területeken?

Azok a termékek, melyeket ilyen helyekre javasolnak, olyan technológiával és kopóréteggel készülnek, melyek az évek és a nagy terhelés ellenére is megtartják formájukat,  színüket és minőségüket.

Ezeknél a burkolatoknál elengedhetetlen a szakember által végzett munka, valamint a garancia is abban az esetben érvényes, amennyiben a telepítési útmutató szerint lett a burkolat alkalmazva.

 

Melegburkolatot bátran alkalmazhatunk irodákban, üzlethelyiségekben, iskolákban.

A kiválasztási fázisban fontos tényező a termék kopásállósága. Jobb, ha minél magasabbat választunk, így a termék annál időtállóbb lesz.

Azt is el kell döntenünk, hogy padlószőnyeget, modulszőnyeget, laminált padlót vagy vízálló (LVT, SPC) burkolatot szeretnénk választani. A vizes helyiségeken kívül a vízálló padlók bármelyik helyiségbe megfelelőek lehetnek, balesetek (kiömlő kávé, felborult vizespalack) minden nagyobb forgalmú területen előfordulhatnak, főleg, ha azt a helyet naponta több ember használja.

 

Padlószőnyeget, modulszőnyeget is bátran válasszunk irodai területre is, ne csak a pihenősarokba. A közületi padlószőnyegek könnyen kiporszívózhatóak, nagyobb takarítás esetén pedig takarítógéppel is tisztíthatóak. Modulszőnyeggel bátran lehet bontani, felosztani a teret, egy minőségből több színnel játszani lerakáskor, akár mintázatok formálásával is. Nagy előnye a padló/modulszőnyegnek a laminált padlóval szemben, hogy a tűsarkú cipők kopogását elnyeli.

Laminált padlót olyan helyekre érdemes választani, ahol gyakori (naponta többszöri) tisztítást igényel a helyiség, például üzletekbe, ahol sok ember megfordul. Ezek a padlók ellenállnak a bútorok mozgatásának és a sok járkálásnak, így megőrizve az üzlet esztétikáját. Ideális iskolák, szociális intézmények termeibe is, viszont a bútorok lábainak(asztalok, székek, melyek többször vannak mozgatva) szilikon- illetve textillapos védelmét biztosítani kell, hogy a padlóburkolat ne viseljen el nagyobb sérüléseket a használat során.

Iskolákban gyakori a PVC, vagyis Tekercses Vinyl burkolat az osztálytermekben. Ezek a padlók általánosan magas kopásállóságukat az erősített, vastagabb kopórétegnek köszönhetik. Fontos ezeknél a padlóknál is, hogy a bútorok a megfelelő biztonsági intézkedésekkel (lábak talpán lévő szilikon/textil) óvják a burkolatot, különben a bútorok nyoma meglátszódik, nagyobb terhelés esetén fel is sérthetik a padlót.

Ezen közületi területek bejáratánál is fontos, hogy szennyfogó szőnyeggel rendelkezzenek. Ezzel jelentősen csökkenthető a terület szennyezettsége, ezzel is óvva a burkolatot, illetve sokkal kellemesebb lesz belépni mind dolgozónak, mind odalátogatónak (tárgyalásra, üzlet esetén vásárlóknak) egy olyan helyiségbe, ahol a tisztaság uralkodik. Némelyik üzlet a fő útvonalat is szennyfogó futószőnyeggel védi. Ezek nem csak növelik az alatta lévő melegburkolat élettartamát, hanem dekorálják, díszítik és kiegészítik a teret.

A társalgók, kanapészigetek kiegészíthetőek még szőnyegekkel is, viszont fontos, hogy általánosan ezek lakossági felhasználásra készülnek, ezért kevésbé frekventált helyen érdemesebb ezeket elhelyezni (pihenőszobába, vagy dohányzó asztal alá például, mint dekoráció).

Manapság beltéri burkolatként is hódít a műfű. Legyen szálas vagy műfűszőnyeg, üde, zöld színük segít relaxálni. Az üzletek kiállító részein is sokkal jobb benyomást keltenek a vásárlókban a műfű-szigetek, mert sokkal természetesebb, harmonikusabb érzés ránézni az összképre, mintha csak a csupasz dobogókon lennének a kiállított termékek, bábuk.

 

Válasszuk bármelyik megoldást, bármelyik burkolat látványát évekig élvezhetjük.

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 6.rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 6.rész

Kerthelyiség, terasz

A kert és az erkély egyre inkább az otthon teljes értékű részévé válik. Szeretnéd Te is valamivel feldobni?

Elsősorban jó megoldás lehet egy kültéri szőnyeg!

Egy jól megválasztott kültéri szőnyeg, illetve pár kiegészítő igazán hangulatossá tud tenni egy teraszt, vagy pedig egy erkélyt is. Nem csak esztétikailag ad hozzá a környezet szépségéhez, hanem kényelmesebbé teszi a kertben töltött időt is.

Számtalan helyen bevetheted: a terasztól és az erkélytől kezdve akár a pihenőkertben is elhelyezhetsz belőlük egyet-egyet.

A kültéri szőnyegek első és legfontosabb tulajdonsága az alapanyag. Olyan természetes vagy szintetikus anyagokból készülnek, amelyek jól reagálnak az időjárási viszonyokra, por és nedvességállók, nem csúsznak, gyorsan száradnak és szövésüknek köszönhetően könnyen tisztán tarthatók.

Amire figyelni kell!

  • A kültéri szőnyegeket tavasztól őszig nyugodtan tudjuk használni. Az élettartamukat nagyban befolyásolja az UV-sugárzás óraszáma, vagyis a napon töltött órák idő hossza.
  • Egy dologra vigyázzunk: az ilyen fajta textilek nem bírják a fagyot! Télire feltekerve (és nem hajtogatva) tegyük a szőnyeget fedett, száraz helyre.

Ha ezen túl is esztétikusabbá szeretnéd varázsolni a kertet, akkor a következő lépés a műfű. ☘🌿

A műfű ideális választás olyan helyeken, ahol az igazi gyep túlzott igénybevételnek lenne kitéve. Beltéri műfű - pihenő

Nagy igénybevételű területeken, teraszokon, árnyékos zugokban, kutyabarát kertekben a műfű lehet a legjobb választás. Sőt, a műfű elhelyezhető tetőteraszokon, erkélyeken, de még egy panellakásban is. A műfűnek köszönhetően egy talpalatnyi kertet varázsolhatunk akár a teraszunkra is.

A műfű gyakorlatilag nem igényel törődést és gondozást. Értelemszerűen nem kell locsolnunk, trágyáznunk és nyírnunk. Gyakorlatilag semmilyen dolgunk sincs vele kapcsolatban, időnként a faleveleket kell letakarítanunk róla. A szálai igen sűrűek, ezért a gyomnövények még elegendő nedvesség esetén sem telepedhetnek meg a szálak között, a rovarok pedig egyszerűen elkerülik a számukra idegen környezetet. 🐛🦗

 

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 5.rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 5.rész

Hálószoba

A hálószoba tervezésekor bátran megvalósíthatjuk önmagunkat, hiszen ez az a helyiség, ahol a saját nyugalmunkat megteremtő burkolatot érdemes választani. Mivel itt sok időt töltünk, ezért olyan burkolatot válasszunk, amely komfortos és meleg járófelületet biztosít. Jó szigeteléssel a laminált padló mind kinézetre, mind érzetre meleg lesz. Ez különösen fontos a hálószobában, amely nagyon személyes tér, ahol gyakran járunk mezítláb, és ahol az otthonosság és a melegség érzet a leglényegesebb. 🐾

Jó megoldást nyújtanak a szőnyegek is, hiszen nem csupán puha és meleg járófelületet biztosítanak, hanem a hálószoba stílusához és dizájnjához is hozzájárulnak.
A választás során elsődleges a kényelem és a színvilág, hiszen ebben a helyiségben nincsenek nagy igénybevételnek kitéve. Mivel ez az utolsó, amit lábaink elalvás előtt érintenek, illetve az első, amit felkelés után tapintanak. Éppen ezért a talajnak kellemesnek kell lennie. Így a szőnyeg ideális megoldás! Elhelyezhetünk több kisebb szőnyeget is az ágy két oldalán, vagy egy nagy szőnyeget, ami túllóg mindkét oldalon vagy az ágyvégnél. 🐇

A nagyobb melegségérzet megteremtésének módját padlószőnyeggel is elérhetjük. Gondoljuk csak el, milyen jó érzés reggel a puha padlószőnyegre kilépni, amely nemcsak az ágy mellett, hanem az egész szobában kényezteti a talpunkat! Bátran választhatunk kényesebb darabokat, hiszen itt nem lesz kitéve túl nagy igénybevételnek, inkább csak jóleső lesz az ágyból leszállva nem a hideg padlóra lépni.

 

Minden, amit a műfűről tudni érdemes

Minden, amit a műfűről tudni érdemes

Mindig is szemeztél a műfűvel, mint burkolattal, de kétségeid vannak még? 🧐 Segítünk, hogy többet tudhass meg erről a termékről. 😊

Mégis hova lehet felhasználni a műfüvet?

Ennek a kérdésnek csak a képzelet szab határt. Felhasználása sokoldalú lehet: beltérre és kültérre is alkalmas, fali dekorációnak, teraszokra, medence köré és alá, hajók fedélzetére, kocsibeálló vagy járda mellé.

Medence alá műfű? 

Pontosan. Műfű szőnyegeink hátlapjuknak köszönhetően megfelelő alapot biztosítanak a medencékhez, az előkészített, kigyomlált földre terítve védi a medence alját.

Műfüvet szeretnék a teraszra. Lehetséges?

Igen! 🤗 Fedett és nyitott teraszok esetén is alkalmazhatóak, fedett teraszra műfű szőnyeget és szálas műfüveket ajánlunk, nyitott teraszokra viszont inkább a szálas, vízátvezető lyukakkal ellátott típusokat javasoljuk.

Az előkertbe műfüvet tennék, de van egy kutyám.

A kisállat sem okoz problémát. A vízáteresztő lyukaknak köszönhetően a szálas műfüvek minden nedvességet átengednek magukon, így felületükön az nem marad meg. A műfüvekről könnyen eltávolítható a szennyeződés.

A műfű, amit vásárolni fogok két darabból áll. Mivel érdemes rögzíteni?

Kínálatunkban megtalálható kiegészítőkkel könnyedén összeilleszthető és rögzíthető a két darab. Egymás mellé fektetés után az illesztendő oldalakat fel kell hajtani, a ragasztószalagot e kettő darab közé kell helyezni. Öntapadós szalag esetén a ragasztó réteget egy fólia védi, ennek eltávolítás után ragasztható rá a műfű. Illesztő szalag és ragasztó használata esetén a szalag lehelyezését követően a ragasztót a felületére szükséges felhordani, majd ezután fektethető rá a műfű. Ezen felül a műfüveket rögzítő tüskével is érdemes lehet rögzíteni, így elmozdulni, nagyobb szél hatására felhajolni sem tudnak. Mindenképpen fontos, hogy a fektetett darabok száliránya megegyezzen, különben az illesztés látszani fog, és a szálak különböző irányba állnak majd, mely rontja a műfű összképét.

Nem lesz nagyon mű hatású?

Vannak olyan minőségű és vastagságú, sűrűbb szálú műfüvek, melyek megszólalásig hasonlítanak a valódi gyepre. Ezek nem egyszínű zöldek, elhalt, elsárgult szálakat is tartalmaznak a valósághű megjelenés érdekében.

Megnéztem, és elég költségesnek tűnik a műfű, ha az egész kertemben szeretném lefektetni.

Érdemes azzal kalkulálni, hogy ezt a műfüvet évekig tudod használni, így ez egy egyszeri, hosszútávú befektetés lehet. Ezzel szemben ha folyamatosan szép, zöld gyepet szeretnél, annak magasabb költségei vannak, és jelentősen többet kell gondozni is. Továbbá ezt a füvet nem kell locsolni, nyírni, mégis mindig tökéletes megjelenést biztosít. 😉

Félek, hogy a gyomok fejet ütnek még műfű esetén is.

Fontos, hogy a fektetett műfű alá geotextil kerüljön, ami megakadályozza a gyomok megtelepedését, így a vízelvezető lyukakon keresztül sem tudnak előbújni a nem kívánatos növények.

Tapintásra is hasonlít a rendes, igazi fűhöz?

Egyes termékek igen. Szálas műfüveink közül vannak vékonyabb, viszont sűrűbb szálazású termékek, melyek érintésre is a valódi gyep érzését keltik.

Rendelni szeretnék műfüvet, de a netes képek alapján nem tudom eldönteni, jó lesz-e.

A döntésben kérd kollégáink segítségét! Mindannyian közelről ismerik ezeket a termékeket, így részletesebben is tudnak válaszolni kérdéseidre. Kérésre mintadarabot is tudunk biztosítani.

 

Válaszd akár használati (pl. kertben, teraszra, szobába) célra, akár dekorációnak (pl. falra), biztosan megtalálod kínálatunkban a számodra megfelelő terméket.

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 4. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 4. rész

Étkező, konyha

A konyhában nem csak gyakrabban és többször fordulunk meg, de sok esetben vendégeink is bejönnek utcai cipővel, illetve itt helyezzük el a nehéz bevásárlótáskákat, ásványvizes flakonokat. Így evidens, hogy a konyhába – lévén, közösségi tér – nagy kopásállóságú burkolatra lesz szükség.

A legtöbb melegburkolat a kellemes látványt minimális karbantartással és hosszú élettartammal ötvözi,  egy konyhában pedig ezek a legfontosabbak. Mivel látványos helyiségről van szó, mindenki olyan burkolatot szeretne, amely strapabírósága mellett esztétikus megjelenést kölcsönöz.

A mai modern SPC, Vinyl vagy Vízálló laminált padló ideális választás lehet a konyhába, hiszen strapabíróak,  könnyen takaríthatóak, és vízálló tulajdonságuk miatt akkor sem kell aggódnunk, ha véletlenül kiöntünk valamit, hiszen a konyha az a hely, ahol szinte elkerülhetetlen a kiömlő folyadék.

 

SPC padlóink: https://drpadlo.hu/vizallo-design-padlok/spc-padlo

Klikkes Vinyl padlóink: https://drpadlo.hu/vizallo-design-padlok/lvt-padlo

Ragasztós Vinyl padlóink: https://drpadlo.hu/kozuleti/kozuleti-vinyl-padlo.html

Vízálló laminált padlóink: https://drpadlo.hu/vizallo-design-padlok/vizallo-laminalt-padlo.html

Egy lapos szövésű szőnyeg pedig kiegészítésként minden étkezőbe, konyhába jó választás lehet, hiszen talpunknak kellemes érzést ad és könnyű tisztíthatósága miatt egyszerűen takarítható le a rákerülő szennyeződés. Kifejezetten konyhai dekorokkal is készülnek lapos szövésű szőnyegek, amik pedig biztosan meghozzák a kedvet a főzéshez is.

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 3.rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 3.rész

Fürdő

A fürdőszobába érdemes SPC, Vinyl vagy pedig vízálló laminált padlót választani, hiszen gyakran igénybevett helyiség a lakásban, a padló pedig lehet a fürdőszoba egyik legnagyobb, legszembetűnőbb felülete is. Ezen burkolatok tagadhatatlan melegségérzetét és lépéskomfortját, élethű és rusztikus felület utánzatát (fa vagy kő), valamint a 100%-os vízállóságát a fürdőnkben is élvezhetjük. 💧🐳

Fontos, hogy a vízzel való érintkezés, valamint a pára miatt a vízálló burkolatot szakszerűen kell lerakni, ebben segít a csomagolásban található képes útmutató. Használjon, körben a széleknél a vízhatlan ragasztószalagot, majd a területet szilikon keverékkel töltse ki. Ez megakadályozza, hogy a víz a lerakott burkolat alá juthasson.

Mivel a fürdőszoba vizesblokk, ezért a kifröccsenő víz megfékezésében segíthet egy jól megválasztott fürdőszobaszőnyeg is. Rakhatjuk a kádhoz, mosdókagylóhoz, vagy akár a wc-hez is, hiszen mindamellett, hogy esztétikus megjelenést kelt, felszívja a felesleges vizet, biztosítva ezzel a rend és tisztaság érzését. 💙

Ha a fürdőszobád nem rendelkezik karakteres elemekkel, gondolunk itt arra, hogy a berendezés és a falak letisztultak, akkor ebben az esetben választhatunk olyan kiegészítőket, melyek egy kis színt visznek a fürdőszobába. Egy színes szappantartó, fogkefe tartó és törölköző szett harmóniát kölcsönöz. 💦

Kényelem a talpnak és burkolatunknak – avagy hogyan válasszunk alátétet a burkolatokhoz?

Kényelem a talpnak és burkolatunknak – avagy hogyan válasszunk alátétet a burkolatokhoz?

Az alátét rétegek feladata az aljzat kisebb egyenetlenségeinek kiegyenlítése, továbbá a hő- és hangszigetelés. Akik melegburkolatban gondolkodnak, előbb-utóbb az alátét vásárlásához, mint fontos, legtöbb esetben nélkülözhetetlen kellékhez érnek.

A mindenkori burkolás előtt az Esztrich fűtési protokollt követni kell, hogy az aljzatból az összes nedvesség távozhasson (a pontos eljárás menetéről minden esetben előzetesen a fűtést beszerelő szakemberekkel is szükséges egyeztetni). Ezután az egyenletes megfelelően sík, por- és szennyeződésmentes, valamint teljesen szilárd aljzat elengedhetetlen.

Amennyiben a burkolandó terület nem megfelelő, hogy az új terméket lefektessük, minden esetben a lehető legalkalmasabbá kell tennünk azt.

Egyenetlenségek, szintkülönbségek esetén aljzatkiegyenlítővel tudjuk orvosolni a problémát, de alátétjeink általánosan a legkisebb hibákat ki tudják egyenlíteni.

Az új burkolat esetén legcélszerűbb a meglévő burkolatot eltávolítani, vagy ha ez nem megoldható, akkor az esetlegesen mozgó, nem stabil elemeit (parkettalécek, járólapok) rögzíteni kell, a szinteltéréseket kiegyenlíteni szükséges.

De mi alapján válasszuk meg a burkolat alá valót?

Laminált padló

Laminált padló alá többféle szempontot szükséges megvizsgálni, mielőtt alátétet választunk.

Az első szempont, hogy a helyiségben van-e padlófűtés, és ha igen, elektromos vagy melegvizes rendszerű?

Termékeink általánosan csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatók, mert ez a rendszer az elektromossal szemben egyenletesen melegít, nem hirtelen bocsát ki nagyobb hőt.

Amennyiben padlófűtéssel rendelkezik a szoba, olyan alátétet kell alkalmazni, melynek hővezetése jó, hogy minél több meleget engedjen át a padló felé. Kínálatunkban található Secura Thermo alátétfólia megfelelő hővezetést biztosít, viszont ez az alátét alá párazáró fóliát is szükséges helyezni. A párazáró fóliát átfedéssel kell teríteni, és minden esetben az illesztéseket ragasztani javasolt, mert a pára a legkisebb résen is utat tör magának, így kárt téve a burkolatban.

Azokra a részekre, ahol nem alkalmazunk padlófűtést helyezhető vastagabb, nagyobb hőszigetelést biztosító alátét is. Érdemesebb a kombinált, 3 az 1-ben alátétek mellett dönteni, mert ezek egyben biztosítják a párazáró fóliát, alátétet és ragasztószalagot is. Ezeknek anyaga általánosan XPS és PET, felületén vágójelekkel ellátott (méretre vágást segíti) termékek, ez és a harmonika szerű kialakítása elősegíti a könnyed lerakást.

Clickes LVT (Vinyl) és SPC padló

Vízálló padlóink esetében is fontos kiegészítő az alátét. Némelyik padlólap gyárilag már alátét réteggel rendelkezik, ezen termékekhez külön alátétet már nem szükséges vásárolni. Akárcsak a laminált padló esetében, műanyag padlóink is csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatóak. Vinyl padlóhoz való alátéteink a vizes rendszerű padlófűtéshez alkalmasak.

Az alátéteink közül a Secura Click Smart a 3 az egyben technológiával rendelkezik (alátét, párazáró fólia és ragasztószalag, valamint nagyobb terhelhetőséggel bír, így nagyobb forgalmú terekbe is alkalmazható.

Padlószőnyeg

 

A padlószőnyegeket nem szükségszerű alátétre helyezni, de élettartamát jelentősen növelni tudja és nem utolsó sorban a komfortérzetünket is megnöveli a helyiségben. Ezek az alátétek újrahasznosított szivacsból készültek.

A padlószőnyeg alátéteket tekercses kivitelben lehet megvásárolni, és egyszerűen a burkolandó helyiségekbe, egymás mellé szükséges fektetni. Az alátétre közvetlenül fektethető a választott padlószőnyeg.

 

Melegburkolati elemeknél a megfelelően kiválasztott alátét a garancia szempontjából viszont elengedhetetlen, és a termékek élettartamát és használhatóságát jóval megemeli.

 

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 2. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 2. rész

Nappali

A nappali a zavartalan pihenés, a közös családi élmények, és a romantikus bekuckózások helyszíne, így itt mindenképpen olyan burkolatot kell választanunk, amivel meg tudjuk teremteni az ellazulás feltételeit. 🛋

A nappaliba, ha melegburkolat mellett döntünk első sorban olyan szempontokra kell figyelnünk, hogy ha a nappali a lakás belépőjeként is funkcionál, akkor más fajta melegburkolatot válasszunk, hiszen akkor előfordulhat, hogy cipővel lépünk be. A nappali az ilyen kialakításnál egy abszolút köztes teret képez, így terheltsége viszonylag nagy. Érdemes egy magas kopásállóságú laminált padlóval burkolnunk. Abban az esetben, ha a nappali nagymértékű, intenzív terhelésnek van kitéve, illetve sűrű a vizes balesetek száma, akkor érdemes lehet SPC-t, Vinyl-t (LVT-t) vagy vízálló laminált padlót választani, hiszen vízálló tulajdonságuk mellett, karcállók és átlagon felüli módon strapabíróak. 👠💎

Léteznek olyan megoldások, ahol meleg- és hidegburkolatot kombinálhatunk. Hiszen egy jól megválasztott szőnyeggel is igazán meleg hangulatot tudunk teremteni. További előnye pedig, hogy védelmet nyújt bármilyen burkolatnak, ami így kevésbé fog kopni, karcolódni. Fontos szempont szőnyeg választásnál, hogy a praktikusságra vagy a kényelemre koncentrálunk, ez pedig a nappalink igénybevételétől és funkciójától is függ, hogy strapabíró és könnyen tisztítható, vagy pedig egy pihe-puha szőnyegre van szükségünk. 🧶

Ha mindenképpen arra szeretnénk törekedni, hogy könnyen tisztítható legyen szőnyegünk, akkor érdemes síkszövött szőnyeget választani, hiszen kialakítása miatt egyszerűen tisztíthatjuk le a rákerülő szennyeződéseket. 🧹🧽

Ha nappalink a pihenés, a nyugalom terét képezik, bátran választhatunk padlószőnyeget is, hiszen puha felülete kellemes közérzetet biztosít akár mezítláb is. Másik nagy előnye pedig, hogy könnyen tisztítható, hiszen bármilyen szennyeződést eltávolíthatunk róla egy porszívó, súlyosabb szennyeződés esetén pedig bármely folttisztító segítségével. 🧼🐰

PVC padlót nem csak lábad alá, de a falra is tehetsz

PVC padlót nem csak lábad alá, de a falra is tehetsz

A PVC padlóburkoló rendeltetésszerű használatán túl bátran helyezhető falra is.

Remekül véd a koszolódás ellen, így az előszobában az esetleges talpnyomok, sérülések és nem kívánt foltok nem jelentenek több gondot.

Díszítés gyanánt is helyt áll, mintázattól függően különböző formák kivágásával is megtörhető az egyhangúság.

Felhelyezése nagyon egyszerű, az alábbi dolgokra lesz szükség a PVC padló falra ragasztásához:

  • speciális, erős ragasztó
  • fogazott kenőlap vagy henger a ragasztó felhordásához
  • sniccer
  • takarófólia a padlóra (az esetleges ragasztófoltok elleni védelem gyanánt)
  • a kiválasztott PVC padló

Mielőtt neki kezdenénk a PVC felragasztásának, mindenképpen sík felületet kell képeznünk azon a falon, ahova felhelyezzük. A PVC padló mutatós, de az esetleges falhibákat, régebbi csempe esetén a fugákat kiemeli mintsem elrejtené.

Amennyiben meglévő falburkolatra, csempére szeretnénk a PVC-t ragasztani, érdemes lealapozni a területet legalább annyira, hogy a fugák és esetleges hibák egy síkban legyenek a csempével.

A felületnek minden esetben száraznak, por- és zsírmentesnek kell lennie. A ragasztó jobb tapadása érdekében érdemes lehet a felületet kissé érdessé csiszolni.

Miután felületünk megfelelő a termék ragasztására, készítsük elő a PVC-t. Méretre vágni ragasztás előtt kell minden esetben. Amint beszabtuk a falrészre, ahova szánjuk kezdhetjük is a munkálatok legizgalmasabb részét, amikor a “csoda” történik.

Egy kenőlap vagy henger segítségével felhordjuk a ragasztót a PVC hátlapjára és a falra egyaránt. Érdemes gyors mozdulatokkal dolgozni, mert a ragasztó kötési ideje a felkenéstől számítva kezdődik!

A kötési időt befolyásolja a helyiség páratartalma és hőmérséklete is, figyelmesen el kell olvasni a ragasztó használati útmutatóját, milyen mértékben hosszabbítja, vagy éppen rövidíti a szoba levegőjének paramétere a száradást.

Amint mindkét felület rendelkezik a ragasztóréteggel, kerülhet a falra a PVC padló. Ha nagyobb felületre ragasztjuk, érdemes segítséget kérni a felhelyezéshez, de ha kisebb darabokat, részeket szeretnénk csak burkolni egyedül is könnyen boldogulhatunk.

A felhelyezést követően a PVC-t rá kell simítani a felületre, hogy az esetleges légbuborékok távozzanak alóla és a kellő tapadás kialakuljon a két ragasztóréteg között.

Száradási ideje is függ a levegő tényezőitől, érdemes inkább több időt szánni a felületnek száradásra, mielőtt az esetleges konyhaszekrényt visszahelyeznénk a falra, vagy bútorokkal érintenénk a felületet.

A PVC padló időtálló, mosható felületet képez a falon, így az évek során nem kell aggódni a tisztasági festés, a fugák koszolódása csempe esetén, sem pedig az odafröccsent langyos zsíros foltok miatt.

 

Tetszett ez a megoldás? Ez is érdekelhet: Laminált padló a falon: így lehet álomszép lakásdísz a padlóburkolatból