Hálószoba

Hálószobánk az a hely, ahol leginkább számít a kényelem nem csak a bútorok szempontjából, hanem burkolat szempontjából is. Ide vastagabb, puhább szőnyeget érdemes választani, hiszen itt kevesebb felületen járunk, viszont fontos, hogy kellemes felületet biztosítsunk talpunknak.

Ha egy nagyobb, szélesebb szőnyeget választunk, úgy ajánlott elhelyezni, hogy ágyunk végén túl nyúljon. Ilyenkor érdemes nagyobb méretű szőnyeget, például 160x230 cm vagy 200x290 cm-es méretűt választani. Ha két szőnyeget helyeznénk el, úgy javasolt a kisebb, 60x110 cm vagy 80x150 cm-es méretek közül választani. Körszőnyeg esetén esztétikai szempontból tanácsos az ágy alá csúsztatni nagyjából a felét a szőnyegnek, így ízlésesen tudjuk elhelyezni szobánkban.

Gyerekszoba

Gyerekszobába olyan szőnyeget érdemes választani, mely mintájában gyermekünknek tetsző, illetve fontos szempont, hogy a kisebb játékok is észrevehetőek legyenek.

Körszőnyeg esetén itt is fontos, hogy valamekkora részét a szőnyegnek rejtsük az ágy alá, így az ágyról való lelépéskor több hely van a lábaknak. Gyermekeink sokszor közös szobában laknak, ilyenkor célszerű olyan szőnyeget választani, mely a két ágy között fog helyet foglalni. Ezt a szőnyeget úgy javasolt elhelyezni, hogy a két ágy között legyen a szőnyeg, viszont az ne fusson a bútor alá. Méretét a bútorokhoz, ágyakhoz érdemes igazítani, elegendő lehet a 120x170 cm-es méret is ilyenkor. Kisebb gyermek ágyánál, körszőnyeg használatakor a szőnyeg felét ajánlatos az ágy alá csúsztatni.

Étkező

Étkezők esetében a potenciálisan leeső ételdarabok, morzsák miatt inkább alacsony szálú, vagy síkszövött szőnyeget ajánlott választani.

Étkezőasztalnál  úgy érdemes választani a szőnyeget, hogy az asztalhoz arányos legyen. Kisebb, négyfős asztaloknál a 160x230 cm, hatfős asztaloknál inkább 200x290 cm, nagyobb asztaloknál inkább 240x330 cm-es méretű szőnyeget javasolnánk. Körasztalok esetében általánosan csak körszőnyeget javasolnánk. Esztétikusan úgy szükséges az étkezőbe való szőnyeget választani, hogy a székek kitoláskor is rajta maradjanak.

Nappali

Nappalinkba való szőnyeget szinte bármilyen stílusút választhatunk: a hosszú szálútól a síkszövött szőnyegig bármelyik megállja a helyét, ennek a bútoraink stílusa, ízlésünk dönti el, milyen típust vásárolunk.

Amennyiben helyünk engedi, úgy kanapénk és karosszékeink elhelyezésétől függően tudunk variálni méretek szerint: ha nagyobb hely áll rendelkezésre, ízléstől függően lehet úgy elhelyezni a szőnyegünket, hogy a kanapé mögé is fusson, ilyen esetben például a 200x290 cm, vagy a 240x330 cm-es méretű szőnyeg megfelelő lehet. Kisebb hely esetén jó választás lehet egy kanapénknál kissé nagyobb, például 160x230 cm-es méretű szőnyeget vásárolni. Amennyiben a kisebb helyünk van, érdemes 80x150 cm-es, vagy 120x170 cm-es méretű szőnyegben gondolkoznunk. Kör alakú szőnyeget abban az esetben javasolt elhelyezni, ha a karosszékek a kanapéval szemben állnak. Ha nagyobb szőnyeget szeretnénk, akkor a kanapé alá, és a szemben álló székek alá is szükséges futtatni, ezesetben 160 cm-es átmérő is jó lehet. Kisebb tér esetén egy 120 cm-es átmérőjű szőnyeg is remekül feldobhatja nappalinkat.

Nem találta meg szőnyegeink között az Önnek megfelelőt? Nézzen körbe egyedi méretű szőnyegeinknél, vagy padlószőnyegeinknél, és kérje árajánlatunkat emailben.