Kezdjük is a lábtörlőkkel. Kültérre gumis, PVC anyagú lábtörlőket javasolnánk. Ezek jobban ellenállnak az időjárásnak, nem szívják meg magukat vízzel, mint textiles társaik.

Lakások, családi házak esetén bátran alkalmazható textiles vagy kókusz lábtörlő is, közületre viszont inkább ipari, vagy szennyfogó szőnyegek megfelelőbbek, mivel ezek a nagyobb igénybevételt is tolerálják.

Akiknek a fenntarthatóság az elsődleges, érdemes megtekinteni Astroturf lábtörlőinket, ezek újrahasznosított polietilénből készültek.

Fontos tudnivaló a gumi hátuljú lábtörlőkről, hogy ezeket a termékeket a laminált padlók gyártói általánosan nem javasolják, mert nyomot hagyhatnak a burkolat felületén, ha erősen, a lábtörlő elcsúsztatásával lépnek rá a termékre.

Kiválasztottuk a lábtörlőt, viszont szennyezett cipőink tárolása még mindig nincs biztosítva, ezért remek választás a cipőtartó tálca.

Ezek funkciója sokrétű lehet: a nevéből adódóan cipőinket tarthatjuk rajta, megkímélve a burkolatot a szennyeződésektől. Ezen felül még tarthatjuk kisállatunk etető/itató edényét is rajta, de akár növényeink alá is tehetjük, magas, 2 cm-es peremének köszönhetően a cserépből kiszivárgó vizet is megtartja.

Mintáját tekintve is sokféle termék közül válogathatunk: egyszerű, fekete színtől kezdve a rusztikus fa mintázaton át a dekoratív, mutatós mintákig bárki megtalálja az előszobájába illőt.