Mint minden szőnyegburkolatot, úgy a modulszőnyeget is fontos teljes felületen leragasztani, hogy a lapok ne tudjanak elmozdulni. Érdemes kifejezetten ehhez a burkolathoz kifejlesztett ragasztót alkalmazni, mert a technológiájának köszönhetően megfelelően rögzíti a lapokat, viszont könnyen eltávolíthatóak lesznek, ha cserére szorul pár darab.

A végső kiválasztás előtt javasolt megtervezni a színkombinációkat, variációkat. A kínálatunkban megtalálható modulszőnyegek sokszor kombinálhatóak, így akár a burkolandó területeket is elválaszhatjuk egymástól a különböző árnyalatok, mintázatok segítségével.

Ha nem szeretnénk túl markáns elválasztásokat a különböző terek között, érdemes Cobalt SDN és Cobalt Creations termékcsaládainkat kombinálni. Míg a Cobalt SDN egyszínű, úgy a Cobalt Creations ezen alapszínek felhasználásával egy színátmenetes felületet hoznak létre, ezáltal tökéletesen kiegészíti mintázatlan párját. Nagy színválasztékkal és élénk árnyalatokkal Creative Spark családot tudjuk ajánlani, a nyugtató, sötétebb tónusoktól a semleges szürkéken át a vibráló színekig széles skáláról válogathatunk.

A csíkos mintázatú modulszőnyegekkel könnyű vezetni a tekintetet: az irodában akár az asztalok közötti térre, vagy folyosókra tökéletes választás lehet. Ne ragadjunk meg egy variációnál, ha ilyen mintázatú szőnyeget választunk: a lapok forgathatóak, így egy változatos, izgalmas burkolatot tudunk varázsolni az egyszerű vonalvezetésből is. Ilyen modulszőnyegeink például a Relined, Expansion Point is.

Ha elegáns, modern mintás szőnyeget tervezünk tárgyalóba, vagy akár szálloda előterébe a letisztult, gyémánt mintás Diamond Art családot ajánljuk. Itt is bátran lehet párosítani a színeket: amennyiben sötét színt választunk a teljes felületre, úgy egy világos árnyalattal könnyen kiemelhetjük a helyiség azon részeit, melyre vendégeink figyelmét fel szeretnénk hívni.

A kopott minták szerelmeseinek Grunge termékcsaládunk lehet a befutó: a nevéhez hűen egy mozgalmas, stílusos felületet hozhatunk létre a letisztult, modern formák mellett.

Művészi ecsetvonásokat utánzó, kontrasztos színekkel rendelkező Expression szőnyegcsalád tökéletes burkolat lehet pihenőkbe, vagy olyan helyiségekbe, ahol az inspiráció és kreativitás fokozottan szükséges. A változatos formák serkentik az agyműködést, így jótékonyan hat az emberek közérzetére. Azoknak, akik inkább visszafogottabb árnyalatokat keresnek, azoknak Shoreline termékcsaládunk lehet a megfelelő választás.

A modern, letisztult formák mellett sokszor harmonikusan hatnak a klasszikus jegyeket használó felületek. A retro, kopott mintákat alkalmazó Vintage szőnyegek kombinálják a rég múlt mintáit a ma divatos színekkel, ezért különleges összképet alkot egy letisztult formákkal rendelkező bútorzattal, egyszínű fallal.

A modulszőnyegek burkolásakor se feledkezzünk meg a lábazati lezárásról: választhatunk egyszínű, fehér szegélyeket is, vagy akár kifejezetten padlószőnyeg szegélyt is vásárolhatunk, melybe 5 cm-es csíkokban tudjuk beragasztani a szőnyeget.