Cardin 1944-ben költözött Párizsba, és alighogy elkezdte útját egyengetni, már lehetősége nyílt 1946-ban a Jean Cocteau által rendezett Szépség és a Szörnyeteg filmjének jelmezeit megtervezni.

A következő évtől Diornál kezdett el dolgozni, karrierje innentől megállíthatatlanul szárnyalni kezdett. Üzleti érzéke is hangsúlyos, a divattervező pályáról letérve számos lakberendezési tárgyat, bútort, elektromos cikket, órát, autók belső terének kialakítását, és nem utolsó sorban szőnyeget tervezett élete során.

Szőnyegei biztosítják mindazt, ami fontos lehet egy szőnyeg vásárlásánál: tapintás, látvány, érték.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy ezek a szőnyegek durvábbak, ám hiába tömörek tűzésüknek köszönhetően, a szálak kezelésének köszönhetően egy puha, luxus érzetű szőnyeg terül lábunk elé.

A kínálatunkban megtalálható Pierre Cardin szőnyegek gépi szövéssel, viszont különböző összetételű szálakkal készülnek. Orsay, Torcadero és Vendome családba tartozó szőnyegek akril anyagúak, Opera és Paris szőnyegek 50-50% arányban poliészter és polipropilén heatset, az Elysee szőnyeg összetétele 40% Lyocellből, 40% viszkózból, 20% akrilból áll, Concorde szőnyegünk pedig 55% viszkóz és 45% akril aránnyal készül.

A szőnyegek 3D technológiával készülnek, így kiemelve még jobban a formák és színek kontrasztját. Mintáiban és árnyalataiban Cardin szőnyegek a lehető legszélesebb spektrumot képviselik: a különböző termékcsaládokban az is megtalálja a hozzá legjobban illő szőnyeget, aki klasszikust, modern szőnyeget, vagy esetleg ezeknek ötvözetét keresi.

Hogy a szőnyegek minőségét és szépségét minél tovább élvezhessük, fontos, hogy megfelelően ápoljuk őket.

A viszkóz anyagú szőnyegeket óvatosan kell kezelni. Tisztítása során sose alkalmazzunk kefét, valamint a lehető legkevesebb vizet használjunk, mert az anyag deformálódhat vagy vízfoltos lehet.

A polipropilén, poliészter és akril anyagösszetételű szőnyegeket könnyedén lehet takarítani, jobban ellenállnak a szennyeződéseknek. A szintetikus szálak nem tolerálják a nagy hőhatást, és a túl sok vízzel való tisztítást sem javasoljuk, mert a túlzott vízhasználat filcesedést okozhat.

Keresd a Cardin által tervezett szőnyegeket webáruházunkban, vagy üzleteinkben!