Általános ajánlás, hogy mindig 10%-kal több anyaggal célszerű számolni, ám a leeső hulladékot előnyösebb már a tervezéskor megközelítően kiszámítani. A csomagolt kötegeket nem bontják meg, így szinte mindig "túlvásárlásra" kényszerülünk. A maradék anyag felhasználása mindig gondot okoz, ám ha "egy füst alatt" egy kisebb helyiség leparkettázását is tervbe vesszük, esetleg minimalizálhatjuk a maradék anyag mennyiségét.

 

PARAFA PADLÓBURKOLAT


Úsztatott parafapadló:


A parafa parketta könnyen egymáshoz illeszthető lapokból áll, nem szükséges ezeket sem egymáshoz sem az aljzathoz ragasztani vagy szögelni.  A csaphornyos részek összepattintásával, gyorsan és egyszerűen az aljzatra fektethető. Lényegében ugyanúgy járunk el a lerakásnál, mint a lamináltpadló és a készparketta esetén.


Ragasztott parafapadló:

A ragasztott padlókat úgy tervezték, hogy száraz és kiegyenlített sima aljzatra teljes felületen ragaszthatók legyenek. Ezt a padlóburkolat fajtát, tehát akkor válasszuk, ha a talaj megfelelően elő van készítve a burkoláshoz. A szakszerű fektetéséhez megfelelően erős és sima felületre van szükség, különben az aljzat minden hibája átlátszik, és a kész burkolat megsérülhet.
A ragasztott padlóburkolatok, lehetőséget adnak a különböző méretű lapokból kialakítható mintázatokra.