Szűrők mutatása
Színárnyalatok
Mintázat
Vastagság
Stílus
Felhasználás helye
Anyag
Tulajdonságok
Szélesség

Gyapjú

Megjelenítés: Lista / Táblázat
Listázás:
Rendezés:
A futószőnyegekkel nem csak kevésbé csúszós felületet érhetünk el, de melegebb hatást, kölcsönöz a h..
11 499 Ft/fm
1 vélemény alapján
Gyapjú

A természetes futószőnyegek közül a gyapjú futószőnyeg készül a legpuhább anyagból.

 

Kellemes, finom tapintású, melegséget visz otthonunkba, de akár irodánkba is. Aki szeret mezítláb járkálni a nappaliban vagy a hálószobában, élvezni fogja, ahogy a lába a puha anyagba süllyed.
A gyapjú futószőnyeg sokkal strapabíróbb a műszálasoknál. Nem töredezik, és évek múltán sem mattul.
A gyapjúszálakban olyan természetes olajok találhatók, mint a lanolin és a koleszterin. Ez a bevonat taszítja a foltokat.
A gyapjú magához vonzza és megköti a levegőben szálló porszemcséket, amelyeket így nem kell belélegeznünk. Ugyanakkor nem telepszenek meg benne a poratkák, ezért a porra és az atkákra allergiásoknak, valamint az asztmásoknak is ajánlott.
A gyapjúszálak úgy fedik át egymást, mint a tető cserepei. Szorosan összetapadnak, a kosz nem tud közéjük férkőzni, hanem a felszín közelében marad, ezért ez a szőnyegfajta porszívóval könnyen tisztán tartható.


Egy puha gyapjú futószőnyeg elnyeli a lépéshangokat, az elektromos berendezések (pl. légkondicionáló, számítógép, telefonok) alapzaját, és csökkenti a visszhangot.
A szálakban található fehérjék miatt nehezen gyullad meg. Mivel a szálak nem táplálják az égést, a meggyulladt gyapjú magától kialszik.