Vinyl padló otthonra

Home / Blog / Vinyl padló otthonra
Vinyl padló otthonra

A Vinyl padlók első ránézésre a régebbi PVC padlókhoz hasonlítanak, melyek nagyon sokáig igen népszerűek voltak hazánkban. Ma már viszonylag kevesebb helyen használják őket, ám a forradalmian új technológiával készült Vinyl padlók megjelenése felpörgette ezt a stílust. A Vinyl padlók azonban sokkal előnyösebb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a PVC, ráadásul változatos színekben, mintákban kaphatóak. Bizonyára sokan emlékeznek még a régi, virágmintás PVC-kre, azonban ennél sokkal izgalmasabb és változatosabb, modern megoldások állnak rendelkezésre.

A Vinyl padlók óriási előnye, hogy nagyon strapabíróak. Nem csak vízállóak, hanem ellenállnak a karcolásnak, nem fogja meg őket a rájuk boruló színes folyadék sem. Ennek köszönhetően nagyszerűen használhatóak nem csak középületekben vagy ipari területeken, hanem például a fürdőszobában, a konyhában vagy akár a nappaliban is. A nappaliban történő felhasználástól sokan amiatt riadnak vissza, mert attól félnek, hogy a Vinyl padló is olyan tapintású, mint a régi PVC. Ez azonban tévedés! Mivel egy hasonló, de mégis másfajta anyagról van szó, sokkal természetesebb hatású annál. Használható önmagában, de egy szőnyeggel kombinálva még barátságosabbá tehető a környezet. Nem akadály az sem, ha padlófűtéshez szeretnénk használni, a Vinyl padlónak ugyanis ez sem árt.

A padlótípus további nagy előnye, hogy nagyon könnyen takarítható, nem szívja magába a véletlenül kiömlő folyadékokat, mint például a parketta. Fontosnak véljük megemlíteni azt is, hogy egyszerűen lerakható, akár ragasztóval, akár click-es rendszerben.

A Vinyl padló jó választás a lakás bármely helyiségébe! Legyen szó akár a fürdőszobáról, a konyháról, az előtérről vagy a gyerekszobáról, ha ezt a megoldást választja, biztos, hogy elégedett lesz! Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretne többet tudni a modern Vinyl padlóról, kollégáink szívesen tájékoztatják a részletekről! Válasszon hosszú távon is strapabíró padlót!