Szőnyeget az irodába? Igen!

Home / Blog / Szőnyeget az irodába? Igen!
Szőnyeget az irodába? Igen!

A munkahely szinte a második otthonunk, itt töltjük az időnk nagy részét, ezért nagyon fontos, hogy hogyan érezzük ott magunkat. Az iroda kialakítása során figyelembe kell venni a cég szempontjain kívül a dolgozók érdekeit is, vagyis, hogy a helyiség barátságos legyen, a munkakörnyezet pedig praktikus és inspiráló. Nem szabad megfeledkezni a színek szerepéről, a bútorok fontosságáról, de arról sem, hogy milyen burkolatokat és egyéb kiegészítőket választunk. Parketta, műgyanta, vagy márványpadló legyen? Bármelyikre is esik a végső választás, érdemes hozzá beszerezni néhány szőnyeget, amivel barátságosabbá és otthonosabbá varázsolhatjuk a helyiséget.

A szőnyegekre jólesik rálépni, hiszen sokkal puhábbak, komfortosabbak a láb számára, mint a natúr padló. Ez kiemelten fontos azokon a helyeken, ahol a dolgozóknak nincs kötelező formaruhájuk, és napközben viselhetnek papucsot, vagy épp lehetnek egyszerűen zokniban is. A szőnyeg ilyenkor megakadályozza a láb áthűlését, és nagyban hozzájárul az iroda komfortjához.

Sok cég azért nem preferálja a szőnyeget az irodában, mert úgy gondolják, hogy nehezen tisztíthatóak, azonban ez koránt sincs így! A napi takarítás során elég egyszerűen leporszívózni, nagytakarításkor pedig kimoshatóak, vagy vizes takarítógéppel is kitisztíthatóak. A szőnyeg a megfelelő eszközök használatával könnyen fertőtleníthető és portalanítható.

Az ideális szőnyeg kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség méretét és stílusát. Egy kicsi, modern, minimalista irodába nem illik egy nagy perzsaszőnyeg, de egy egyszerű, sötét színű termékkel is könnyen még kisebbé válhat a tér. Általánosságban elmondható, hogy a természetes, pasztellszínek nyugtatóan hatnak a lélekre, az élénkebbek éberebbé tesznek, és fokozzák az agyműködést. A meleg színektől az egész helyiséget melegebbnek érezzük, míg egy kék szőnyeg hűvösséget sugároz.

Ön is szeretne szőnyeget vásárolni az irodába? Keressen fel minket bizalommal, tekintse meg termékeinket, és rendeljen, ha pedig kérdése van, tegye fel nekünk megadott elérhetőségeinken!