Szőnyeg

Home / Archive by category "Szőnyeg"
Szőnyeg méretének kiválasztása

Szőnyeg méretének kiválasztása

Lakberendezési szempontból fontos, hogy mekkora a szőnyeg, amit kiválasztunk és elhelyezünk. Amennyiben a hely engedi, érdemes ezeket a kisebb szempontokat figyelembe venni.

Hálószoba

Hálószobánk az a hely, ahol leginkább számít a kényelem nem csak a bútorok szempontjából, hanem burkolat szempontjából is. Ide vastagabb, puhább szőnyeget érdemes választani, hiszen itt kevesebb felületen járunk, viszont fontos, hogy kellemes felületet biztosítsunk talpunknak.

Ha egy nagyobb, szélesebb szőnyeget választunk, úgy ajánlott elhelyezni, hogy ágyunk végén túl nyúljon. Ilyenkor érdemes nagyobb méretű szőnyeget, például 160×230 cm vagy 200×290 cm-es méretűt választani. Ha két szőnyeget helyeznénk el, úgy javasolt a kisebb, 60×110 cm vagy 80×150 cm-es méretek közül választani. Körszőnyeg esetén esztétikai szempontból tanácsos az ágy alá csúsztatni nagyjából a felét a szőnyegnek, így ízlésesen tudjuk elhelyezni szobánkban.

Gyerekszoba

Gyerekszobába olyan szőnyeget érdemes választani, mely mintájában gyermekünknek tetsző, illetve fontos szempont, hogy a kisebb játékok is észrevehetőek legyenek.

Körszőnyeg esetén itt is fontos, hogy valamekkora részét a szőnyegnek rejtsük az ágy alá, így az ágyról való lelépéskor több hely van a lábaknak. Gyermekeink sokszor közös szobában laknak, ilyenkor célszerű olyan szőnyeget választani, mely a két ágy között fog helyet foglalni. Ezt a szőnyeget úgy javasolt elhelyezni, hogy a két ágy között legyen a szőnyeg, viszont az ne fusson a bútor alá. Méretét a bútorokhoz, ágyakhoz érdemes igazítani, elegendő lehet a 120×170 cm-es méret is ilyenkor. Kisebb gyermek ágyánál, körszőnyeg használatakor a szőnyeg felét ajánlatos az ágy alá csúsztatni.

Étkező

Étkezők esetében a potenciálisan leeső ételdarabok, morzsák miatt inkább alacsony szálú, vagy síkszövött szőnyeget ajánlott választani.

Étkezőasztalnál  úgy érdemes választani a szőnyeget, hogy az asztalhoz arányos legyen. Kisebb, négyfős asztaloknál a 160×230 cm, hatfős asztaloknál inkább 200×290 cm, nagyobb asztaloknál inkább 240×330 cm-es méretű szőnyeget javasolnánk. Körasztalok esetében általánosan csak körszőnyeget javasolnánk. Esztétikusan úgy szükséges az étkezőbe való szőnyeget választani, hogy a székek kitoláskor is rajta maradjanak.

Nappali

Nappalinkba való szőnyeget szinte bármilyen stílusút választhatunk: a hosszú szálútól a síkszövött szőnyegig bármelyik megállja a helyét, ennek a bútoraink stílusa, ízlésünk dönti el, milyen típust vásárolunk.

Amennyiben helyünk engedi, úgy kanapénk és karosszékeink elhelyezésétől függően tudunk variálni méretek szerint: ha nagyobb hely áll rendelkezésre, ízléstől függően lehet úgy elhelyezni a szőnyegünket, hogy a kanapé mögé is fusson, ilyen esetben például a 200×290 cm, vagy a 240×330 cm-es méretű szőnyeg megfelelő lehet. Kisebb hely esetén jó választás lehet egy kanapénknál kissé nagyobb, például 160×230 cm-es méretű szőnyeget vásárolni. Amennyiben a kisebb helyünk van, érdemes 80×150 cm-es, vagy 120×170 cm-es méretű szőnyegben gondolkoznunk. Kör alakú szőnyeget abban az esetben javasolt elhelyezni, ha a karosszékek a kanapéval szemben állnak. Ha nagyobb szőnyeget szeretnénk, akkor a kanapé alá, és a szemben álló székek alá is szükséges futtatni, ezesetben 160 cm-es átmérő is jó lehet. Kisebb tér esetén egy 120 cm-es átmérőjű szőnyeg is remekül feldobhatja nappalinkat.

Nem találta meg szőnyegeink között az Önnek megfelelőt? Nézzen körbe egyedi méretű szőnyegeinknél, vagy padlószőnyegeinknél, és kérje árajánlatunkat emailben.

A Pierre Cardin szőnyegekről

A Pierre Cardin szőnyegekről

Akármelyik szektorában is vagyunk a lakberendezésnek, divattervezésnek, a Pierre Cardin név hallatán mindenkinek a luxus, a magas minőség jut eszünkbe.

De ki is volt ez a zseni tervező, mit adott a világnak tehetségével?

Cardin 1944-ben költözött Párizsba, és alighogy elkezdte útját egyengetni, már lehetősége nyílt 1946-ban a Jean Cocteau által rendezett Szépség és a Szörnyeteg filmjének jelmezeit megtervezni.

A következő évtől Diornál kezdett el dolgozni, karrierje innentől megállíthatatlanul szárnyalni kezdett. Üzleti érzéke is hangsúlyos, a divattervező pályáról letérve számos lakberendezési tárgyat, bútort, elektromos cikket, órát, autók belső terének kialakítását, és nem utolsó sorban szőnyeget tervezett élete során.

Szőnyegei biztosítják mindazt, ami fontos lehet egy szőnyeg vásárlásánál: tapintás, látvány, érték.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy ezek a szőnyegek durvábbak, ám hiába tömörek tűzésüknek köszönhetően, a szálak kezelésének köszönhetően egy puha, luxus érzetű szőnyeg terül lábunk elé.

A kínálatunkban megtalálható Pierre Cardin szőnyegek gépi szövéssel, viszont különböző összetételű szálakkal készülnek. Orsay, Triomphe, Torcadero és Vendome családba tartozó szőnyegek akril anyagúak, Opera és Paris szőnyegek 50-50% arányban poliészter és polipropilén heatset, az Elysee szőnyeg összetétele 40% Lyocellből, 40% viszkózból, 20% akrilból áll, Concorde szőnyegünk pedig 55% viszkóz és 45% akril aránnyal készül.

A szőnyegek 3D technológiával készülnek, így kiemelve még jobban a formák és színek kontrasztját. Mintáiban és árnyalataiban Cardin szőnyegek a lehető legszélesebb spektrumot képviselik: a különböző termékcsaládokban az is megtalálja a hozzá legjobban illő szőnyeget, aki klasszikust, modern szőnyeget, vagy esetleg ezeknek ötvözetét keresi.

Hogy a szőnyegek minőségét és szépségét minél tovább élvezhessük, fontos, hogy megfelelően ápoljuk őket.

A viszkóz anyagú szőnyegeket óvatosan kell kezelni. Tisztítása során sose alkalmazzunk kefét, valamint a lehető legkevesebb vizet használjunk, mert az anyag deformálódhat vagy vízfoltos lehet.

A polipropilén, poliészter és akril anyagösszetételű szőnyegeket könnyedén lehet takarítani, jobban ellenállnak a szennyeződéseknek. A szintetikus szálak nem tolerálják a nagy hőhatást, és a túl sok vízzel való tisztítást sem javasoljuk, mert a túlzott vízhasználat filcesedést okozhat.

Keresd a Cardin által tervezett szőnyegeket webáruházunkban, vagy üzleteinkben!

A mosható szőnyegekről

A mosható szőnyegekről

Mikor könnyen takarítható szőnyegekről beszélünk, elsőre mindenkinek a síkszövött szőnyegek jutnak eszébe. Ez kedvez azoknak, akik ezt a stílust, szövést kedvelik. De mi van azokkal, akik a vastag, puha szőnyeget részesítik előnyben?

Time szőnyegcsaládunk tökéletes választás lehet mind nappaliba, mind fürdőszobába.

 

Hogy miért?

Mert ezek a szőnyegek olyan anyagösszetétellel és hátlappal rendelkeznek, melyek biztosítani tudják a termék biztonságos tisztítását, akár mosógépben is 40°-on mosható.

Mert szárítását akár a szabadban, szárítókötélen is megteheted, viszont ezeket a termékeket szárítógépben is száríthatod.

Mert puha, filces hátlapjának köszönhetően könnyen vágható, így kedved szerint kombinálhatod a színeket, formákat. A hátlap puhaságából adódóan kényes, sok törődést igénylő padlókra is javasoljuk.

Mert kisállat barát. Akármilyen szennyeződés kerül a szőnyegre, azt könnyen kimoshatjuk belőle, így nem kell aggódni a sáros mancsok miatt. Makacs szennyeződések esetében érdemes szőnyegtisztító habot alkalmazni, majd utána mosni mosógépben.

A Time szőnyegek egy anyagöszetételűek (100% PES), hogy elősegítse a termék későbbi újrahasznosítását.

Ezeknél a szőnyegeknél a padlófűtés miatt sem kell sokat gondolkodni a választás során, mert mint általánosan darabszőnyegeink, úgy ezek is alkalmasak mind elektromos, mind vizes rendszerű padlófűtéshez.

20 mm-es magasságukkal egy vastag, de tömör, puha szőnyeget kapunk, mely a talpunk kényelméről 100%-ban gondoskodik, legyen szó fogmosásról, cipők és ruhák közti vacillálásról, vagy kiskedvencünk sétából való hazatérés utáni törődésről.

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 5.rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 5.rész

Hálószoba

A hálószoba tervezésekor bátran megvalósíthatjuk önmagunkat, hiszen ez az a helyiség, ahol a saját nyugalmunkat megteremtő burkolatot érdemes választani. Mivel itt sok időt töltünk, ezért olyan burkolatot válasszunk, amely komfortos és meleg járófelületet biztosít. Jó szigeteléssel a laminált padló mind kinézetre, mind érzetre meleg lesz. Ez különösen fontos a hálószobában, amely nagyon személyes tér, ahol gyakran járunk mezítláb, és ahol az otthonosság és a melegség érzet a leglényegesebb. 🐾

Jó megoldást nyújtanak a szőnyegek is, hiszen nem csupán puha és meleg járófelületet biztosítanak, hanem a hálószoba stílusához és dizájnjához is hozzájárulnak.
A választás során elsődleges a kényelem és a színvilág, hiszen ebben a helyiségben nincsenek nagy igénybevételnek kitéve. Mivel ez az utolsó, amit lábaink elalvás előtt érintenek, illetve az első, amit felkelés után tapintanak. Éppen ezért a talajnak kellemesnek kell lennie. Így a szőnyeg ideális megoldás! Elhelyezhetünk több kisebb szőnyeget is az ágy két oldalán, vagy egy nagy szőnyeget, ami túllóg mindkét oldalon vagy az ágyvégnél. 🐇

A nagyobb melegségérzet megteremtésének módját padlószőnyeggel is elérhetjük. Gondoljuk csak el, milyen jó érzés reggel a puha padlószőnyegre kilépni, amely nemcsak az ágy mellett, hanem az egész szobában kényezteti a talpunkat! Bátran választhatunk kényesebb darabokat, hiszen itt nem lesz kitéve túl nagy igénybevételnek, inkább csak jóleső lesz az ágyból leszállva nem a hideg padlóra lépni.

 

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 2. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 2. rész

Nappali

A nappali a zavartalan pihenés, a közös családi élmények, és a romantikus bekuckózások helyszíne, így itt mindenképpen olyan burkolatot kell választanunk, amivel meg tudjuk teremteni az ellazulás feltételeit. 🛋

A nappaliba, ha melegburkolat mellett döntünk első sorban olyan szempontokra kell figyelnünk, hogy ha a nappali a lakás belépőjeként is funkcionál, akkor más fajta melegburkolatot válasszunk, hiszen akkor előfordulhat, hogy cipővel lépünk be. A nappali az ilyen kialakításnál egy abszolút köztes teret képez, így terheltsége viszonylag nagy. Érdemes egy magas kopásállóságú laminált padlóval burkolnunk. Abban az esetben, ha a nappali nagymértékű, intenzív terhelésnek van kitéve, illetve sűrű a vizes balesetek száma, akkor érdemes lehet SPC-t, Vinyl-t (LVT-t) vagy vízálló laminált padlót választani, hiszen vízálló tulajdonságuk mellett, karcállók és átlagon felüli módon strapabíróak. 👠💎

Léteznek olyan megoldások, ahol meleg- és hidegburkolatot kombinálhatunk. Hiszen egy jól megválasztott szőnyeggel is igazán meleg hangulatot tudunk teremteni. További előnye pedig, hogy védelmet nyújt bármilyen burkolatnak, ami így kevésbé fog kopni, karcolódni. Fontos szempont szőnyeg választásnál, hogy a praktikusságra vagy a kényelemre koncentrálunk, ez pedig a nappalink igénybevételétől és funkciójától is függ, hogy strapabíró és könnyen tisztítható, vagy pedig egy pihe-puha szőnyegre van szükségünk. 🧶

Ha mindenképpen arra szeretnénk törekedni, hogy könnyen tisztítható legyen szőnyegünk, akkor érdemes síkszövött szőnyeget választani, hiszen kialakítása miatt egyszerűen tisztíthatjuk le a rákerülő szennyeződéseket. 🧹🧽

Ha nappalink a pihenés, a nyugalom terét képezik, bátran választhatunk padlószőnyeget is, hiszen puha felülete kellemes közérzetet biztosít akár mezítláb is. Másik nagy előnye pedig, hogy könnyen tisztítható, hiszen bármilyen szennyeződést eltávolíthatunk róla egy porszívó, súlyosabb szennyeződés esetén pedig bármely folttisztító segítségével. 🧼🐰