Szőnyeg-tanácsok

Home / Archive by category "Szőnyeg-tanácsok"
Szőnyeg méretének kiválasztása

Szőnyeg méretének kiválasztása

Lakberendezési szempontból fontos, hogy mekkora a szőnyeg, amit kiválasztunk és elhelyezünk. Amennyiben a hely engedi, érdemes ezeket a kisebb szempontokat figyelembe venni.

Hálószoba

Hálószobánk az a hely, ahol leginkább számít a kényelem nem csak a bútorok szempontjából, hanem burkolat szempontjából is. Ide vastagabb, puhább szőnyeget érdemes választani, hiszen itt kevesebb felületen járunk, viszont fontos, hogy kellemes felületet biztosítsunk talpunknak.

Ha egy nagyobb, szélesebb szőnyeget választunk, úgy ajánlott elhelyezni, hogy ágyunk végén túl nyúljon. Ilyenkor érdemes nagyobb méretű szőnyeget, például 160×230 cm vagy 200×290 cm-es méretűt választani. Ha két szőnyeget helyeznénk el, úgy javasolt a kisebb, 60×110 cm vagy 80×150 cm-es méretek közül választani. Körszőnyeg esetén esztétikai szempontból tanácsos az ágy alá csúsztatni nagyjából a felét a szőnyegnek, így ízlésesen tudjuk elhelyezni szobánkban.

Gyerekszoba

Gyerekszobába olyan szőnyeget érdemes választani, mely mintájában gyermekünknek tetsző, illetve fontos szempont, hogy a kisebb játékok is észrevehetőek legyenek.

Körszőnyeg esetén itt is fontos, hogy valamekkora részét a szőnyegnek rejtsük az ágy alá, így az ágyról való lelépéskor több hely van a lábaknak. Gyermekeink sokszor közös szobában laknak, ilyenkor célszerű olyan szőnyeget választani, mely a két ágy között fog helyet foglalni. Ezt a szőnyeget úgy javasolt elhelyezni, hogy a két ágy között legyen a szőnyeg, viszont az ne fusson a bútor alá. Méretét a bútorokhoz, ágyakhoz érdemes igazítani, elegendő lehet a 120×170 cm-es méret is ilyenkor. Kisebb gyermek ágyánál, körszőnyeg használatakor a szőnyeg felét ajánlatos az ágy alá csúsztatni.

Étkező

Étkezők esetében a potenciálisan leeső ételdarabok, morzsák miatt inkább alacsony szálú, vagy síkszövött szőnyeget ajánlott választani.

Étkezőasztalnál  úgy érdemes választani a szőnyeget, hogy az asztalhoz arányos legyen. Kisebb, négyfős asztaloknál a 160×230 cm, hatfős asztaloknál inkább 200×290 cm, nagyobb asztaloknál inkább 240×330 cm-es méretű szőnyeget javasolnánk. Körasztalok esetében általánosan csak körszőnyeget javasolnánk. Esztétikusan úgy szükséges az étkezőbe való szőnyeget választani, hogy a székek kitoláskor is rajta maradjanak.

Nappali

Nappalinkba való szőnyeget szinte bármilyen stílusút választhatunk: a hosszú szálútól a síkszövött szőnyegig bármelyik megállja a helyét, ennek a bútoraink stílusa, ízlésünk dönti el, milyen típust vásárolunk.

Amennyiben helyünk engedi, úgy kanapénk és karosszékeink elhelyezésétől függően tudunk variálni méretek szerint: ha nagyobb hely áll rendelkezésre, ízléstől függően lehet úgy elhelyezni a szőnyegünket, hogy a kanapé mögé is fusson, ilyen esetben például a 200×290 cm, vagy a 240×330 cm-es méretű szőnyeg megfelelő lehet. Kisebb hely esetén jó választás lehet egy kanapénknál kissé nagyobb, például 160×230 cm-es méretű szőnyeget vásárolni. Amennyiben a kisebb helyünk van, érdemes 80×150 cm-es, vagy 120×170 cm-es méretű szőnyegben gondolkoznunk. Kör alakú szőnyeget abban az esetben javasolt elhelyezni, ha a karosszékek a kanapéval szemben állnak. Ha nagyobb szőnyeget szeretnénk, akkor a kanapé alá, és a szemben álló székek alá is szükséges futtatni, ezesetben 160 cm-es átmérő is jó lehet. Kisebb tér esetén egy 120 cm-es átmérőjű szőnyeg is remekül feldobhatja nappalinkat.

Nem találta meg szőnyegeink között az Önnek megfelelőt? Nézzen körbe egyedi méretű szőnyegeinknél, vagy padlószőnyegeinknél, és kérje árajánlatunkat emailben.

A Pierre Cardin szőnyegekről

A Pierre Cardin szőnyegekről

Akármelyik szektorában is vagyunk a lakberendezésnek, divattervezésnek, a Pierre Cardin név hallatán mindenkinek a luxus, a magas minőség jut eszünkbe.

De ki is volt ez a zseni tervező, mit adott a világnak tehetségével?

Cardin 1944-ben költözött Párizsba, és alighogy elkezdte útját egyengetni, már lehetősége nyílt 1946-ban a Jean Cocteau által rendezett Szépség és a Szörnyeteg filmjének jelmezeit megtervezni.

A következő évtől Diornál kezdett el dolgozni, karrierje innentől megállíthatatlanul szárnyalni kezdett. Üzleti érzéke is hangsúlyos, a divattervező pályáról letérve számos lakberendezési tárgyat, bútort, elektromos cikket, órát, autók belső terének kialakítását, és nem utolsó sorban szőnyeget tervezett élete során.

Szőnyegei biztosítják mindazt, ami fontos lehet egy szőnyeg vásárlásánál: tapintás, látvány, érték.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy ezek a szőnyegek durvábbak, ám hiába tömörek tűzésüknek köszönhetően, a szálak kezelésének köszönhetően egy puha, luxus érzetű szőnyeg terül lábunk elé.

A kínálatunkban megtalálható Pierre Cardin szőnyegek gépi szövéssel, viszont különböző összetételű szálakkal készülnek. Orsay, Triomphe, Torcadero és Vendome családba tartozó szőnyegek akril anyagúak, Opera és Paris szőnyegek 50-50% arányban poliészter és polipropilén heatset, az Elysee szőnyeg összetétele 40% Lyocellből, 40% viszkózból, 20% akrilból áll, Concorde szőnyegünk pedig 55% viszkóz és 45% akril aránnyal készül.

A szőnyegek 3D technológiával készülnek, így kiemelve még jobban a formák és színek kontrasztját. Mintáiban és árnyalataiban Cardin szőnyegek a lehető legszélesebb spektrumot képviselik: a különböző termékcsaládokban az is megtalálja a hozzá legjobban illő szőnyeget, aki klasszikust, modern szőnyeget, vagy esetleg ezeknek ötvözetét keresi.

Hogy a szőnyegek minőségét és szépségét minél tovább élvezhessük, fontos, hogy megfelelően ápoljuk őket.

A viszkóz anyagú szőnyegeket óvatosan kell kezelni. Tisztítása során sose alkalmazzunk kefét, valamint a lehető legkevesebb vizet használjunk, mert az anyag deformálódhat vagy vízfoltos lehet.

A polipropilén, poliészter és akril anyagösszetételű szőnyegeket könnyedén lehet takarítani, jobban ellenállnak a szennyeződéseknek. A szintetikus szálak nem tolerálják a nagy hőhatást, és a túl sok vízzel való tisztítást sem javasoljuk, mert a túlzott vízhasználat filcesedést okozhat.

Keresd a Cardin által tervezett szőnyegeket webáruházunkban, vagy üzleteinkben!

A mosható szőnyegekről

A mosható szőnyegekről

Mikor könnyen takarítható szőnyegekről beszélünk, elsőre mindenkinek a síkszövött szőnyegek jutnak eszébe. Ez kedvez azoknak, akik ezt a stílust, szövést kedvelik. De mi van azokkal, akik a vastag, puha szőnyeget részesítik előnyben?

Time szőnyegcsaládunk tökéletes választás lehet mind nappaliba, mind fürdőszobába.

 

Hogy miért?

Mert ezek a szőnyegek olyan anyagösszetétellel és hátlappal rendelkeznek, melyek biztosítani tudják a termék biztonságos tisztítását, akár mosógépben is 40°-on mosható.

Mert szárítását akár a szabadban, szárítókötélen is megteheted, viszont ezeket a termékeket szárítógépben is száríthatod.

Mert puha, filces hátlapjának köszönhetően könnyen vágható, így kedved szerint kombinálhatod a színeket, formákat. A hátlap puhaságából adódóan kényes, sok törődést igénylő padlókra is javasoljuk.

Mert kisállat barát. Akármilyen szennyeződés kerül a szőnyegre, azt könnyen kimoshatjuk belőle, így nem kell aggódni a sáros mancsok miatt. Makacs szennyeződések esetében érdemes szőnyegtisztító habot alkalmazni, majd utána mosni mosógépben.

A Time szőnyegek egy anyagöszetételűek (100% PES), hogy elősegítse a termék későbbi újrahasznosítását.

Ezeknél a szőnyegeknél a padlófűtés miatt sem kell sokat gondolkodni a választás során, mert mint általánosan darabszőnyegeink, úgy ezek is alkalmasak mind elektromos, mind vizes rendszerű padlófűtéshez.

20 mm-es magasságukkal egy vastag, de tömör, puha szőnyeget kapunk, mely a talpunk kényelméről 100%-ban gondoskodik, legyen szó fogmosásról, cipők és ruhák közti vacillálásról, vagy kiskedvencünk sétából való hazatérés utáni törődésről.

Tökéletes kiegészítő minden szobába

Legyen szó a teraszról, konyháról, a nappaliról vagy akár a hálószobáról, a szőnyeg bárhol megállja a helyét.

A beltéri szőnyegek nem csak az ember hőérzetét növelik, de sokkal kellemesebb rálépni és érezni, hogy besüpped a talpunk alatt, mint a hűvös padló felületén járni.

 

 

Mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy melyik helyiségbe szánjuk a szőnyeget.

Nem mindegy, hogy egy modern konyhába, vagy egy hangulatos gyerekszobába választjuk a talpunk alá valót, mindenképpen körültekintően kell válogatnunk mind anyag, mind színvariáció szempontjából.

 

Kicsit sem elhanyagolható a szőnyeg szövése sem. A konyhába, kültérre mindenképpen olyan szőnyeget szükséges választanunk, mely kifejezetten ilyen helyekre ajánlott. Síkszövött, így takaríthatósági szempontból megfelel a nagyobb igénybevételű tereknek.

A nappaliba választhatunk hosszabb szálú, shaggy szőnyegeket is, melyek ékes elemei lehetnek a helyiségnek.

Gyermekszobába érdemes az alacsonyabb szálú szőnyegeket választanunk, hogy az apró játékok, melyek a délutáni móka után szétszóródnak a szobában, ne tudjanak elveszni.

Ha megvan a tökéletes darab, mely díszítheti a helyiséget, fontos, hogy a szobából ne csináljon korcsolyapályát, ha nincs a hátlapján csúszásgátló réteg.

Kínálatunkban elérhető csúszásgátló hálóink kiváló kiegészítői lehetnek a választott szőnyegnek.

Bármely fajtájú szőnyeg nyeri el tetszésünket, mindegyik remek választás lehet az enteriörünknek.

A gyerekszőnyeg a játékok birodalma

A gyerekszőnyeg a játékok birodalma

A gyerekszőnyegek nem csupán használati tárgyak: derűs színeikkel és mintáikkal, szeretetre méltó figuráikkal megmozgatják a kicsik fantáziáját, igazi társakká válnak a játékban. A jó gyerekszőnyeg élményt jelent! 🎲🧸

Egy gyerekszőnyeg kiválasztása is éppoly figyelmet igényel, mintha csak egy ágyat vagy szekrényt választanánk. Mivel ideális esetben szőnyeget sem egy-két évre választ az ember, jó, ha olyan mellett döntünk, ami néhány év után is jól bírja a gyűrődést.

Mivel a gyerekszőnyegeknek úgy általában sok mindent ki kell bírniuk, ezért jó, ha vásárlás előtt megfontoljuk milyet választunk. 🏎🎀

Fontos, hogy a kicsi is azt érezze, van beleszólása a választás menetébe. Nyilván szőnyegvásárlás előtt figyelembe vesszük, hogy a gyerek életkorának és érdeklődési körének megfelelő legyen, ám engedjük, hogy legalább azt ő maga döntse el, hogy milyen mintát szeretne. 🦁🐾

Mielőtt megvásárolnánk a szőnyeget, azt is jó átgondolnunk, hogy mekkora helyet szeretnénk lefedni vele, illetve azzal is számoljunk, hogy a gyerek növekedésével egy időben változik az ízlése, érdeklődési köre is.
Éppen ezért is érdemes olyan gyerekszőnyeg mellett dönteni ami nemcsak 2-3 évesen, de akár 5-6 évesen is megfelelő lesz számára, ha hosszabb távban gondolkoznánk. ⚽

Igényesen kidolgozott gyerekszobai szőnyeget keres? Döntsön kínálatunk mellett!A gyerekszőnyegek egyik fontos tulajdonsága a lakásba vásárolt többi szőnyeghez képest, hogy ezeket nemcsak egyszerű praktikum miatt vásároljuk. Nem egyszerűen csak azért borítjuk be vele padlót, mert éppen ettől jobb lesz a berendezés összhatása vagy azért, hogy az alsó szomszéd ne hallja a lépteinket. Tudjuk jól, hogy a gyerek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a játék, amiben egy kellően stimuláló gyerekszőnyeg csak segíteni tud. Mivel a gyerek általában ezen a szőnyegen fog játszani, ezért a gyermeki fantáziának hála ezt is beleszőheti a játékba, kitalált történeteibe. 🦄⛑

Szőnyeget minden szobába!

Szőnyeget minden szobába!

A szőnyegek önmagukban, vagy kiegészítőkkel a szoba központi elemei lehetnek, hiszen viszonylag nagy helyet foglalnak el, így szemünk számára kikerülhetetlenek. Akár a bútorok helyét is meghatározhatják, például a nappaliban a dohányzóasztal és a kanapé helyét, a hálószobában az ágyét, vagy az étkezőben az ebédlőasztalét.

Manapság már nem csak az anyag, forma, vagy mintaválaszték hihetetlenül nagy, hanem a szőnyegek funkcióbeli eltérése is. Hiszen nem csak a hálószobába való hihetetlenül puha shaggy – azaz hosszú szálú- szőnyegeket találhatjuk meg, hanem a konyhába való sisal szőnyegeket is. Ezek puhaságukkal és megjelenésükkel javítják a konyha külalakját és komfortérzetünket.

A szőnyeg nem csak felnőtteknek való, hiszen gyermekek szobájában kiegészítőként és a játék színtereként is szolgálhat, de akár a játék része is lehet. Gondoljunk csak az autós szőnyegekre a kisfiúk szobájában.

Azt gondolnánk, hogy szőnyeget csak olyan szobába helyezhetünk, ahol valamilyen fa, járólap, vagy egyéb ezekhez hasonló külalakú anyagból készült a padlózat. Ez egyáltalán nem igaz. Kifejezetten egyedi és otthonos teret hozhatunk létre a padlószőnyeg – darabszőnyeg kombinációval. Választhatunk egymáshoz színben és/vagy anyagban passzoló darabokat, de egymástól teljesen eltérőeket is. Játszhatunk a darabszőnyegek elhelyezésével, vagy akár többet is lerakhatunk egy szobában. Ezekkel a megoldásokkal modern és letisztult, vagy bohókás hatást is elérhetünk.

Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan oldható meg a szőnyeg tisztítása? Nos, erre is van megoldás, hiszen egy porszívó és egy gyors kárpittisztító segítségével minden szennyeződés eltávolítható, de ha valakinek ez sem elég, már válogathatunk mosógépben mosható szőnyegek közül is!

Ha ön is szeretne minőségi, és esztétikus darabszőnyeget, keresse fel webáruházunkat, vagy üzleteink egyikét! Kollégáink készséggel segítenek.

Kényelem és megtakarítás – Olcsó padlószőnyeg

Kényelem és megtakarítás – Olcsó padlószőnyeg

A padlószőnyeg az egyik legmagasabb komfortfokozattal rendelkező burkolat, mellyel a helyiség egészét burkoljuk. Különféle hatást érhetünk el a
hagyományos és modern tűzésekkel, a szálak összetételének, vastagságának és hosszának megfelelő kiválasztásával.

Egyszínűtől a hangsúlyos mintásig, valamint színek tekintetében a pasztell árnyalatoktól, az erőteljes, kontúros színekig. Olcsó padlószőnyegeink közületi
és lakossági felhasználásra is alkalmasak, azaz otthonunkban is lehelyezhetjük őket bármely helyiségben, ugyanakkor irodákban is tökéletesen teljesítenek.

A padlószőnyeges helyiségben más az ember hőérzete,puha felülete kellemes közérzetet biztosít akár mezítláb is, gazdag szín- és mintaválasztékunk között pedig mindenki megtalálja a számára legalkalmasabbat. Padlófilceinkkel olcsó, ugyanakkor minőségi megoldást kínálunk,hiszen élvezheti a padlószőnyeg nyújtotta kényelmet, de nem kell kiürítenie pénztárcáját.

Mielőtt megvesszük a padlószőnyeget, érdemes pontosan megmérni a helyiséget, ahová a szőnyeg kerülni fog. Ellenőrizzük, hogy a falak valóban teljesen párhuzamosak-e, és azt is érdemes jól megnézni, hogy a szoba, terem vagy folyosó sarkai valóban pontosan 90 fokot zárnak-e be.Ugyanis akár egyetlen centiméternyi eltérés is elég ahhoz, hogy a padlószőnyeg ne  illeszkedjen pontosan. Miután megvannak a helyiség pontos méretei, kiszámolhatjuk, hány négyzetméter padlószőnyegre lesz szükség.Ekkor minden esetleges szabálytalanságot, beugrót is vegyünk figyelembe! Mindezzel együtt érdemes 5-10 centit ráhagyni az így kialakult méretekre, ami a lefektetéskor, a nem várt problémák, differenciák esetén”életmentő” lehet.

Egy padlószőnyeg lehelyezéséhez nem kell sok kiegészítő. Elsősorban egy jó minőségű ragasztóra, illetve szőnyegalátétre van szükség, hogy elkerüljük a szőnyeg korai kopását és még nagyobb kényelmet biztosítsunk otthonunknak, hiszen a szőnyegalátéttel plusz flexibilitást adhatunk szőnyegünknek, így lépteink pihe könnyűek lesznek.

A padlószőnyeg másik nagy előnye, hogy könnyen tisztítható, hiszen bármely szennyeződést eltávolíthatunk róla egy porszívó, súlyosabb szennyeződés esetén pedig bármely folttisztító segítségével.

Ha ön is lakásátalakítást tervez, vagy csak szimplán felkeltették érdeklődését padlószőnyegeink, nézzen körül weboldalunkon, üzleteinkben.

Kérdéseivel forduljon hozzánk, készséggel segítünk!

Csapjunk bele az őszbe

Csapjunk bele az őszbe

Nem rég még minden arról szólt, milyen kiegészítőket vegyünk a teraszra / kertekbe, hogyan árnyékoljuk be a nappalit vagy éppen milyen jól mutat a műfű az irodában nyári hangulatot csalogatva. Mostanra viszont könyörtelenül csípős szelek fújnak, gyerekek az iskolában és esténként pulcsiban pokrócba burkolózva ülünk ki a teraszra. De semmiképp se csüggedjetek, ilyenkor csak kell átkapcsolni azt a bizonyos gombot és elkezdeni élvezni az ősz és a tél szépségeit.

Kezdjük rögtön ott, hogy bizony az elkövetkezendő hónapokban több időt fogtok a lakáson belül tölteni, szóval itt az ideje csinosítgatni, átrendezni, kuckósítani. Mi pedig ígérjük megpróbálunk minél több hasznos ötletet hozni Nektek blogunkon.

Például ha nyáron vettetek bőr kanapét, igen nagy az esély rá, hogy most kevésbé vágytok belehuppanni, szóval jól jöhet pár extra takaró, párna. Elé pedig egy pihe-puha hosszú szálú shaggy szőnyeg és ha már itt tartunk vegyük sorba melyik helyiségbe milyen szőnyeg passzol leginkább:

Nappali szőnyeg

Strapabíró és könnyen tisztítható szőnyeg a legjobb választás, amiből könnyen ki lehet rázni a port és mindennapi koszt. Kisgyerekes családok esetében a hosszú szálú szőnyeg nem javasolt.

Nappali szőnyeg

Hálószoba szőnyeg

Szinte bármilyen szőnyeg jó lehet, a kisebb igénybevétel miatt, de jóleső érzést ad egy puha szőnyegre lépni a paplan alól hűvösebb napokon.

Hálószoba padlószőnyeg

Halószoba szőnyeg

Gyerekszoba szőnyeg

Mindenképpen természetes anyagú szőnyeg javasolt egészségügyi hatásuk miatt.

Gyerekszoba szőnyeg

Előszoba szőnyeg

Bejáratokhoz, előszobákba jellemzően az utcáról behozott sarat, port koszt érdemes felfogni elsősorban lábtörlővel majd futószőnyegekkel amelyek kifejezetten szennytaszító anyagokból készülnek.

Előszoba szőnyeg

Design a négyzeten

Design a négyzeten

Szeretné minél egyedibbé és feltűnőbbé varázsolni otthonát Önmaga és ismerősei számára? A nálunk kapható design szőnyegek garantáltan hozzájárulnak ehhez.

Design szőnyegeink széles választéka biztosítja a siker titkát, legyen szó például, a természet szerelmeseiről, a városi rengeteg kedvelőiről, egy adott kultúra preferálóiról vagy egy történelmi korról, így akár az ókori Egyiptomot is lakásába csempészheti.

A design szőnyegek eléggé kirívóak az átlagos darabokhoz képest, könnyedén a dekoráció középpontjává válhatnak egy jól megtervezett szobában. Hátránya egyben előny is, hiszen kötöttebbé teszi az adott szobát, mert sajnos egyes berendezések elüthetnek tőle. Előnye pedig ebből adódik, hogy ha a már megfelelő és az oda illő otthoni berendezések vannak jelen szobájában, akkor egy igazán egyedi, esztétikus, stílusos és figyelemfelkeltő hatású helyiséget varázsolhat ez által.

Nézzen körül széles választékunk között és találja meg az Önnek legmegfelelőbbet! Amennyiben kérdése merülne fel termékeinkkel kapcsolatosan, forduljon hozzánk bizalommal!