Szőnyeg-tanácsok

Home / Archive by category "Szőnyeg-tanácsok"

Tökéletes kiegészítő minden szobába

Legyen szó a teraszról, konyháról, a nappaliról vagy akár a hálószobáról, a szőnyeg bárhol megállja a helyét.

A beltéri szőnyegek nem csak az ember hőérzetét növelik, de sokkal kellemesebb rálépni és érezni, hogy besüpped a talpunk alatt, mint a hűvös padló felületén járni.

 

 

Mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy melyik helyiségbe szánjuk a szőnyeget.

Nem mindegy, hogy egy modern konyhába, vagy egy hangulatos gyerekszobába választjuk a talpunk alá valót, mindenképpen körültekintően kell válogatnunk mind anyag, mind színvariáció szempontjából.

 

Kicsit sem elhanyagolható a szőnyeg szövése sem. A konyhába, kültérre mindenképpen olyan szőnyeget szükséges választanunk, mely kifejezetten ilyen helyekre ajánlott. Síkszövött, így takaríthatósági szempontból megfelel a nagyobb igénybevételű tereknek.

A nappaliba választhatunk hosszabb szálú, shaggy szőnyegeket is, melyek ékes elemei lehetnek a helyiségnek.

Gyermekszobába érdemes az alacsonyabb szálú szőnyegeket választanunk, hogy az apró játékok, melyek a délutáni móka után szétszóródnak a szobában, ne tudjanak elveszni.

Ha megvan a tökéletes darab, mely díszítheti a helyiséget, fontos, hogy a szobából ne csináljon korcsolyapályát, ha nincs a hátlapján csúszásgátló réteg.

Kínálatunkban elérhető csúszásgátló hálóink kiváló kiegészítői lehetnek a választott szőnyegnek.

Bármely fajtájú szőnyeg nyeri el tetszésünket, mindegyik remek választás lehet az enteriörünknek.

A gyerekszőnyeg a játékok birodalma

A gyerekszőnyeg a játékok birodalma

A gyerekszőnyegek nem csupán használati tárgyak: derűs színeikkel és mintáikkal, szeretetre méltó figuráikkal megmozgatják a kicsik fantáziáját, igazi társakká válnak a játékban. A jó gyerekszőnyeg élményt jelent! 🎲🧸

Egy gyerekszőnyeg kiválasztása is éppoly figyelmet igényel, mintha csak egy ágyat vagy szekrényt választanánk. Mivel ideális esetben szőnyeget sem egy-két évre választ az ember, jó, ha olyan mellett döntünk, ami néhány év után is jól bírja a gyűrődést.

Mivel a gyerekszőnyegeknek úgy általában sok mindent ki kell bírniuk, ezért jó, ha vásárlás előtt megfontoljuk milyet választunk. 🏎🎀

Fontos, hogy a kicsi is azt érezze, van beleszólása a választás menetébe. Nyilván szőnyegvásárlás előtt figyelembe vesszük, hogy a gyerek életkorának és érdeklődési körének megfelelő legyen, ám engedjük, hogy legalább azt ő maga döntse el, hogy milyen mintát szeretne. 🦁🐾

Mielőtt megvásárolnánk a szőnyeget, azt is jó átgondolnunk, hogy mekkora helyet szeretnénk lefedni vele, illetve azzal is számoljunk, hogy a gyerek növekedésével egy időben változik az ízlése, érdeklődési köre is.
Éppen ezért is érdemes olyan gyerekszőnyeg mellett dönteni ami nemcsak 2-3 évesen, de akár 5-6 évesen is megfelelő lesz számára, ha hosszabb távban gondolkoznánk. ⚽

Igényesen kidolgozott gyerekszobai szőnyeget keres? Döntsön kínálatunk mellett!A gyerekszőnyegek egyik fontos tulajdonsága a lakásba vásárolt többi szőnyeghez képest, hogy ezeket nemcsak egyszerű praktikum miatt vásároljuk. Nem egyszerűen csak azért borítjuk be vele padlót, mert éppen ettől jobb lesz a berendezés összhatása vagy azért, hogy az alsó szomszéd ne hallja a lépteinket. Tudjuk jól, hogy a gyerek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a játék, amiben egy kellően stimuláló gyerekszőnyeg csak segíteni tud. Mivel a gyerek általában ezen a szőnyegen fog játszani, ezért a gyermeki fantáziának hála ezt is beleszőheti a játékba, kitalált történeteibe. 🦄⛑

Szőnyeget minden szobába!

Szőnyeget minden szobába!

A szőnyegek önmagukban, vagy kiegészítőkkel a szoba központi elemei lehetnek, hiszen viszonylag nagy helyet foglalnak el, így szemünk számára kikerülhetetlenek. Akár a bútorok helyét is meghatározhatják, például a nappaliban a dohányzóasztal és a kanapé helyét, a hálószobában az ágyét, vagy az étkezőben az ebédlőasztalét.

Manapság már nem csak az anyag, forma, vagy mintaválaszték hihetetlenül nagy, hanem a szőnyegek funkcióbeli eltérése is. Hiszen nem csak a hálószobába való hihetetlenül puha shaggy – azaz hosszú szálú- szőnyegeket találhatjuk meg, hanem a konyhába való sisal szőnyegeket is. Ezek puhaságukkal és megjelenésükkel javítják a konyha külalakját és komfortérzetünket.

A szőnyeg nem csak felnőtteknek való, hiszen gyermekek szobájában kiegészítőként és a játék színtereként is szolgálhat, de akár a játék része is lehet. Gondoljunk csak az autós szőnyegekre a kisfiúk szobájában.

Azt gondolnánk, hogy szőnyeget csak olyan szobába helyezhetünk, ahol valamilyen fa, járólap, vagy egyéb ezekhez hasonló külalakú anyagból készült a padlózat. Ez egyáltalán nem igaz. Kifejezetten egyedi és otthonos teret hozhatunk létre a padlószőnyeg – darabszőnyeg kombinációval. Választhatunk egymáshoz színben és/vagy anyagban passzoló darabokat, de egymástól teljesen eltérőeket is. Játszhatunk a darabszőnyegek elhelyezésével, vagy akár többet is lerakhatunk egy szobában. Ezekkel a megoldásokkal modern és letisztult, vagy bohókás hatást is elérhetünk.

Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan oldható meg a szőnyeg tisztítása? Nos, erre is van megoldás, hiszen egy porszívó és egy gyors kárpittisztító segítségével minden szennyeződés eltávolítható, de ha valakinek ez sem elég, már válogathatunk mosógépben mosható szőnyegek közül is!

Ha ön is szeretne minőségi, és esztétikus darabszőnyeget, keresse fel webáruházunkat, vagy üzleteink egyikét! Kollégáink készséggel segítenek.

Kényelem és megtakarítás – Olcsó padlószőnyeg

Kényelem és megtakarítás – Olcsó padlószőnyeg

A padlószőnyeg az egyik legmagasabb komfortfokozattal rendelkező burkolat, mellyel a helyiség egészét burkoljuk. Különféle hatást érhetünk el a
hagyományos és modern tűzésekkel, a szálak összetételének, vastagságának és hosszának megfelelő kiválasztásával.

Egyszínűtől a hangsúlyos mintásig, valamint színek tekintetében a pasztell árnyalatoktól, az erőteljes, kontúros színekig. Olcsó padlószőnyegeink közületi
és lakossági felhasználásra is alkalmasak, azaz otthonunkban is lehelyezhetjük őket bármely helyiségben, ugyanakkor irodákban is tökéletesen teljesítenek.

A padlószőnyeges helyiségben más az ember hőérzete,puha felülete kellemes közérzetet biztosít akár mezítláb is, gazdag szín- és mintaválasztékunk között pedig mindenki megtalálja a számára legalkalmasabbat. Padlófilceinkkel olcsó, ugyanakkor minőségi megoldást kínálunk,hiszen élvezheti a padlószőnyeg nyújtotta kényelmet, de nem kell kiürítenie pénztárcáját.

Mielőtt megvesszük a padlószőnyeget, érdemes pontosan megmérni a helyiséget, ahová a szőnyeg kerülni fog. Ellenőrizzük, hogy a falak valóban teljesen párhuzamosak-e, és azt is érdemes jól megnézni, hogy a szoba, terem vagy folyosó sarkai valóban pontosan 90 fokot zárnak-e be.Ugyanis akár egyetlen centiméternyi eltérés is elég ahhoz, hogy a padlószőnyeg ne  illeszkedjen pontosan. Miután megvannak a helyiség pontos méretei, kiszámolhatjuk, hány négyzetméter padlószőnyegre lesz szükség.Ekkor minden esetleges szabálytalanságot, beugrót is vegyünk figyelembe! Mindezzel együtt érdemes 5-10 centit ráhagyni az így kialakult méretekre, ami a lefektetéskor, a nem várt problémák, differenciák esetén”életmentő” lehet.

Egy padlószőnyeg lehelyezéséhez nem kell sok kiegészítő. Elsősorban egy jó minőségű ragasztóra, illetve szőnyegalátétre van szükség, hogy elkerüljük a szőnyeg korai kopását és még nagyobb kényelmet biztosítsunk otthonunknak, hiszen a szőnyegalátéttel plusz flexibilitást adhatunk szőnyegünknek, így lépteink pihe könnyűek lesznek.

A padlószőnyeg másik nagy előnye, hogy könnyen tisztítható, hiszen bármely szennyeződést eltávolíthatunk róla egy porszívó, súlyosabb szennyeződés esetén pedig bármely folttisztító segítségével.

Ha ön is lakásátalakítást tervez, vagy csak szimplán felkeltették érdeklődését padlószőnyegeink, nézzen körül weboldalunkon, üzleteinkben.

Kérdéseivel forduljon hozzánk, készséggel segítünk!

Csapjunk bele az őszbe

Csapjunk bele az őszbe

Nem rég még minden arról szólt, milyen kiegészítőket vegyünk a teraszra / kertekbe, hogyan árnyékoljuk be a nappalit vagy éppen milyen jól mutat a műfű az irodában nyári hangulatot csalogatva. Mostanra viszont könyörtelenül csípős szelek fújnak, gyerekek az iskolában és esténként pulcsiban pokrócba burkolózva ülünk ki a teraszra. De semmiképp se csüggedjetek, ilyenkor csak kell átkapcsolni azt a bizonyos gombot és elkezdeni élvezni az ősz és a tél szépségeit.

Kezdjük rögtön ott, hogy bizony az elkövetkezendő hónapokban több időt fogtok a lakáson belül tölteni, szóval itt az ideje csinosítgatni, átrendezni, kuckósítani. Mi pedig ígérjük megpróbálunk minél több hasznos ötletet hozni Nektek blogunkon.

Például ha nyáron vettetek bőr kanapét, igen nagy az esély rá, hogy most kevésbé vágytok belehuppanni, szóval jól jöhet pár extra takaró, párna. Elé pedig egy pihe-puha hosszú szálú shaggy szőnyeg és ha már itt tartunk vegyük sorba melyik helyiségbe milyen szőnyeg passzol leginkább:

Nappali szőnyeg

Strapabíró és könnyen tisztítható szőnyeg a legjobb választás, amiből könnyen ki lehet rázni a port és mindennapi koszt. Kisgyerekes családok esetében a hosszú szálú szőnyeg nem javasolt.

Nappali szőnyeg

Hálószoba szőnyeg

Szinte bármilyen szőnyeg jó lehet, a kisebb igénybevétel miatt, de jóleső érzést ad egy puha szőnyegre lépni a paplan alól hűvösebb napokon.

Hálószoba padlószőnyeg

Halószoba szőnyeg

Gyerekszoba szőnyeg

Mindenképpen természetes anyagú szőnyeg javasolt egészségügyi hatásuk miatt.

Gyerekszoba szőnyeg

Előszoba szőnyeg

Bejáratokhoz, előszobákba jellemzően az utcáról behozott sarat, port koszt érdemes felfogni elsősorban lábtörlővel majd futószőnyegekkel amelyek kifejezetten szennytaszító anyagokból készülnek.

Előszoba szőnyeg

Design a négyzeten

Design a négyzeten

Szeretné minél egyedibbé és feltűnőbbé varázsolni otthonát Önmaga és ismerősei számára? A nálunk kapható design szőnyegek garantáltan hozzájárulnak ehhez.

Design szőnyegeink széles választéka biztosítja a siker titkát, legyen szó például, a természet szerelmeseiről, a városi rengeteg kedvelőiről, egy adott kultúra preferálóiról vagy egy történelmi korról, így akár az ókori Egyiptomot is lakásába csempészheti.

A design szőnyegek eléggé kirívóak az átlagos darabokhoz képest, könnyedén a dekoráció középpontjává válhatnak egy jól megtervezett szobában. Hátránya egyben előny is, hiszen kötöttebbé teszi az adott szobát, mert sajnos egyes berendezések elüthetnek tőle. Előnye pedig ebből adódik, hogy ha a már megfelelő és az oda illő otthoni berendezések vannak jelen szobájában, akkor egy igazán egyedi, esztétikus, stílusos és figyelemfelkeltő hatású helyiséget varázsolhat ez által.

Nézzen körül széles választékunk között és találja meg az Önnek legmegfelelőbbet! Amennyiben kérdése merülne fel termékeinkkel kapcsolatosan, forduljon hozzánk bizalommal!

A szőnyegek ezer arca

A szőnyegek ezer arca

A szőnyegek sokoldalú lakástextilek, ennélfogva egyetlen otthonból sem hiányozhatnak. Fürdőszoba szőnyeg, futószőnyeg vagy padlószőnyeg – ezek az elemek varázsolnak a lakásból otthont.

Egyszerűen sokkal barátságosabb, melegebb érzés egy olyan helyiségbe betenni a lábunkat, ahol szőnyeget ér a talpunk. A csupasz padló vagy parketta látványa már önmagában is zavaró, rideg.

Forduljon hozzánk bizalommal, és válogasson szőnyegkínálatunkból! Kicsi vagy nagy szőnyeg, vastag vagy vékony, színes vagy visszafogott, gyerekszobába vagy hálószobába szánja, nálunk garantáltan megtalálja, amit keres! A szőnyegeink között megtalálhatóak látványos shaggy szőnyegek, puha zsenília modellek, mókás gyerekszobába való darabok vagy egyedi design szőnyegek is, de a klasszikus stílus kedvelői is találnak az ízlésükhöz illő termékeket.

Bátran nézzen körül nálunk, és válassza ki új szőnyegét! Amennyiben kérdése van vagy segítségre lenne szüksége, állunk rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén!

A klasszikus szőnyegekről bővebben

A klasszikus szőnyegekről bővebben

Otthonunk alapvető kiegészítője a szőnyeg, ami tökéletesen érthető, hiszen kiegészíti a szoba megjelenését, illetve puha és meleg érzetű felületével kellemes rajta a járás. Igen nehéz kérdés előtt állunk, amikor szőnyeget kell választanunk, ugyanis manapság megannyi stílus közül válogathatunk, de vannak olyan örökérvényű megoldások, melyek sosem mennek ki a divatból!

A klasszikus stílusú szőnyegeket senkinek sem kell bemutatni, hiszen ezekkel mind találkozhattunk, ha máshogy nem, akkor egy idős rokonunknál. Ezek a szőnyegek az utóbbi időben kezdenek ismét egyre elterjedtebbé válni, mondhatni újra aranykorukat élik. Mindez nem véletlen, hiszen bármilyen közegben képesek harmonikus kinézetet nyújtani, továbbá egy kicsit mindenkinek az otthon melegét idézik fel a klasszikus vonalvezetések.

Ha szeretne igazán minőségi klasszikus szőnyegeket vásárolni, akkor a legjobb helyen jár! Kínálatunkban biztosan megtalálja azokat a szőnyegeket, melyek még évekig remekül mutatnak majd otthonában, és tökéletesen kiszolgálják igényeit!