PVC-tanácsok

Home / Archive by category "PVC-tanácsok"
A PVC padló lerakásáról

A PVC padló lerakásáról

Nemrég a PVC padlók még nem voltak kedvelt burkolóanyagok, de a fejlesztéseknek köszönhetően javult a minőségük, ami miatt lassan újra divatba jöttek. Egyszerű lefektetésük miatt is kedveltek, ráadásul a munkát akár saját kezűleg is végezhetjük!

A burkolat fektetésekor fontos, hogy az alap száraz és sík legyen. A PVC padló cseréjekor, amennyiben az ragasztva volt, még a ragasztó réteget is el kell távolítani, és a felületi egyenetlenségeket aljzatkiegyenlítővel kellően simává kell tenni! Ha járólapra kerül az új PVC padló, akkor érdemes a fugák és a lapok egyenetlenségeit is elsimítani, mert a padló anyaga puha, és az alatta lévő egyenetlenségek a kiemelkedő részeken felkopásokat idézhetnek elő! A kisebb felületi egyenetlenségek a vastagabb PVC burkolóanyaggal is kiegyenlíthetők, ám még ezek is okozhatnak helyenkénti kopásokat! Csak a felületkiegyenlítés teljes száradása után lehet felragasztani az új burkolatot. Ha az alap sima, alapozó anyag felhordásával lehet biztosítani a ragasztó megfelelő tapadását!

Ha Ön is PVC padló lefektetését tervezi, kérdéseivel keressen bizalommal bennünket, majd válasszon kínálatunkból!

Miért érdemes a PVC padlót választani?

Miért érdemes a PVC padlót választani?

Ha meghalljuk azt, hogy PVC padló, a régi panellakások fürdőszobáit, a felváló, szürke, vagy zöld, esetleg mintás padlóit látjuk magunk előtt. Pedig a PVC padló manapság már egyre esztétikusabb, és a drágábbak már megtévesztően képesek utánozni a kő- vagy fapadlót, csak a tapintásuk árulja el, hogy valami mással van dolgunk. Takarításuk is egyszerű, elég mosószerrel felmosni, nem igényelnek olyan gondos ápolást, mint a faburkolatok. Mivel nem árt nekik a víz és a zsír, így konyhákban is alkalmazhatóak, és a padlófűtéssel is kombinálhatóak!

Mivel azonban a PVC padlók vékonyak és hajlékonyak, az aljzatnak teljesen simának kell lennie, mert a nem megfelelően előkészített aljzat felületi hibái már a padló lefektetésekor látszanak, ami a felület fokozott igénybevétele miatt gyors kopással, majd burkolatcserével jár! Ezért mindenképpen csak sima, aljzatkiegyenlített felületre ragaszthatóak fel probléma nélkül a PVC-padlók!

Ha Ön is a PVC padlók mellett tette le a voksát, jó helyen jár! Széles választékunkban megtalálhatja az Önnek megfelelő színeket és mintát! Keressen bennünket bizalommal!

Tudnivalók a PVC padlóról

A PVC–padló rugalmas műanyag alapú, padlóburkoló anyag, melynek alapanyagától, vastagságától, minőségétől függően számos felhasználási területe van. A széles szín-és mintaválaszték (márvány-, járólap-, kő-, parkett mintás stb.) lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusú vagy funkciójú helyiség burkolására alkalmas legyen. A különböző szélességek lehetővé teszik a gazdaságosabb felhasználást, illetve nagyobb helyiségek illesztés nélküli burkolását. Gyorsan lerakható, nem törik, könnyen formálható. A speciális műanyag bevonattal kezelt padlók könnyen tisztán tarthatók.
Olvass tovább >>