Parafa-tanácsok

Home / Archive by category "Parafa-tanácsok"
Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 7. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 7. rész

Gyerekszoba

Milyen padlót érdemes tenni a gyerekszobába, és mik azok a lényeges dolgok, amikre itt oda kell figyelnünk?

A kicsik kúsznak-másznak, leülnek a földre, így fontos, hogy ne fázzanak fel, tehát gyerekszobába alapvetően melegburkolat való.

A mászással elkezdődnek az apróbb balesetek, kisebb sérülések. Hogyan és milyen megoldást válasszunk, ha a babaszoba burkolatát kell meghatároznunk?

 

Fontos tényezők, melyeket figyelembe kell vennünk:

Strapabíró anyag: Érdemes alapos információgyűjtés után választani az elején, mert a padlóburkolat cseréje nem olcsó dolog. Bírnia kell a napi szintű igénybevételt, a bútorok tologatását, a nedves tisztítást is.

Könnyen tisztítható felület: Mivel a gyerekek még nagyobb korban is szeretnek csúszni-mászni a padlón, ráadásul a babák még jó ideig a padlón mászva közlekednek, nagyon fontos, hogy könnyen tisztán tartható legyen a padló. Például szőnyeg választásakor erre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni, a poratkák miatt többször szükséges porszívózni ezt.

Illeszkedjen a szoba hangulatához: Ha egységes és harmonikus gyerekszobát szeretnénk, akkor bizony ezt a szempontot is vegyük figyelembe.

 

Padlószőnyeg és szőnyeg

Egy vidám és színes darabszőnyeg jól feldobja a babaszobát. Ha egyébként is szőnyeget szerettünk volna beszerezni, akkor nézzünk szét, hogy milyen típus illene a legjobban a szoba hangulatához. Jó választás lehet, mert meleg és puha, valamit jó zajszigetelő is, de néhány dologra azért érdemes odafigyelni. A szőnyeg a poratkák kedvenc helye, ezért a porszívózásra naponta szükség van! Léteznek olyan szőnyegek, melyek moshatóak, így időnként be lehet tenni ezeket a mosógépbe. A padlószőnyeget pedig alkalmanként takarítógéppel nedvesen is érdemes takarítani.

Laminált padló

Bár az ilyen padló keményebb, de strapabíró és könnyen tisztítható, és nem utolsó sorban szép is. Míg a szőnyegből nehéz kiszedni a különböző szennyeződéseket, addig a laminált padlóról csak fel kell törölni. Arra figyeljünk, hogy a tisztítószer lehetőleg ne tartalmazzon vegyszert. Ha túl keménynek vagy hidegnek találnánk a parkettát, akkor tehetünk le valamilyen csúszásgátlóval ellátott játszószőnyeget.

Parafa burkolat

A parafa átmenet a kemény és a puha padlóburkolat között. Előnye, hogy puhább, mint a laminált padló, hamarabb átmelegszik és antibakteriális. Ráadásul nem recseg, így a baba biztosan nem ébred fel, amikor megpróbálunk hangtalanul kisurranni a szobából. Abszolút ideális választás lehet gyerekszobába.

Vinyl (LVT) és SPC padló

A vinyl esztétikumot és dizájnt illetően is különleges, mert most már a megtévesztésig hasonlítanak a fához, vagy éppen a kőhöz. Vízálló, általánosan matt felületű, nincs műanyag hatása, és mind a takarítás, mind a kezelés, a burkolás szempontjából nagyon jó választás.

Érdemes lehet egy homogénebb árnyalatot tenni a gyerekszobába, mert a sok, színes játék és dekoráció mellett jobb, ha van legalább egy nagyobb homogénebb felület, ami ezt az erőteljes összhatást egy kicsit visszafogja.

Kiegészítők

Egy jól megválasztott tapéta sok mindenben képes hozzátenni egy gyerekszoba adottságaihoz, képes kiemelni annak előnyeit és egy új, különleges világot varázsolni.

A gyermekszobák legfontosabb eleme pedig, hogy egy saját birodalmat alakítsunk ki gyermekeink számára, ahol biztonságban és a legnagyobb kényelemben érezhetik magukat, már az első percektől kezdve. Ebben rengeteg elérhető minta és szín áll rendelkezésünkre, hogy megfelelő szellemi és érzelmi stílusú tapétát válasszunk.

 

A parafa burkolat előnyei

parafa padlóburkolatok a természetes faanyagok között különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. Változatos textúrájuk, színtónusuk mellett a fizikai tulajdonságaik is kiemelkedők. Az alapanyagként használt parafa köztudottan rugalmas, amiből adódóan nemcsak a bútorok, benyomódásának áll ellen, de elnyeli a lépések zaját, megőrzi az otthon melegét. A parafa jó hő- és hangszigetelő tulajdonsága miatt kiválóan alkalmas falak burkolására is. Mindezek mellett a parafa meleg és kellemes érzetet kölcsönöz.

Olvass tovább >>