Padlószőnyeg-tanácsok

Home / Archive by category "Padlószőnyeg-tanácsok"
Szőnyeget minden szobába!

Szőnyeget minden szobába!

A szőnyegek önmagukban, vagy kiegészítőkkel a szoba központi elemei lehetnek, hiszen viszonylag nagy helyet foglalnak el, így szemünk számára kikerülhetetlenek. Akár a bútorok helyét is meghatározhatják, például a nappaliban a dohányzóasztal és a kanapé helyét, a hálószobában az ágyét, vagy az étkezőben az ebédlőasztalét.

Manapság már nem csak az anyag, forma, vagy mintaválaszték hihetetlenül nagy, hanem a szőnyegek funkcióbeli eltérése is. Hiszen nem csak a hálószobába való hihetetlenül puha shaggy – azaz hosszú szálú- szőnyegeket találhatjuk meg, hanem a konyhába való sisal szőnyegeket is. Ezek puhaságukkal és megjelenésükkel javítják a konyha külalakját és komfortérzetünket.

A szőnyeg nem csak felnőtteknek való, hiszen gyermekek szobájában kiegészítőként és a játék színtereként is szolgálhat, de akár a játék része is lehet. Gondoljunk csak az autós szőnyegekre a kisfiúk szobájában.

Azt gondolnánk, hogy szőnyeget csak olyan szobába helyezhetünk, ahol valamilyen fa, járólap, vagy egyéb ezekhez hasonló külalakú anyagból készült a padlózat. Ez egyáltalán nem igaz. Kifejezetten egyedi és otthonos teret hozhatunk létre a padlószőnyeg – darabszőnyeg kombinációval. Választhatunk egymáshoz színben és/vagy anyagban passzoló darabokat, de egymástól teljesen eltérőeket is. Játszhatunk a darabszőnyegek elhelyezésével, vagy akár többet is lerakhatunk egy szobában. Ezekkel a megoldásokkal modern és letisztult, vagy bohókás hatást is elérhetünk.

Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan oldható meg a szőnyeg tisztítása? Nos, erre is van megoldás, hiszen egy porszívó és egy gyors kárpittisztító segítségével minden szennyeződés eltávolítható, de ha valakinek ez sem elég, már válogathatunk mosógépben mosható szőnyegek közül is!

Ha ön is szeretne minőségi, és esztétikus darabszőnyeget, keresse fel webáruházunkat, vagy üzleteink egyikét! Kollégáink készséggel segítenek.

Kényelem és megtakarítás – Olcsó padlószőnyeg

Kényelem és megtakarítás – Olcsó padlószőnyeg

A padlószőnyeg az egyik legmagasabb komfortfokozattal rendelkező burkolat, mellyel a helyiség egészét burkoljuk. Különféle hatást érhetünk el a
hagyományos és modern tűzésekkel, a szálak összetételének, vastagságának és hosszának megfelelő kiválasztásával.

Egyszínűtől a hangsúlyos mintásig, valamint színek tekintetében a pasztell árnyalatoktól, az erőteljes, kontúros színekig. Olcsó padlószőnyegeink közületi
és lakossági felhasználásra is alkalmasak, azaz otthonunkban is lehelyezhetjük őket bármely helyiségben, ugyanakkor irodákban is tökéletesen teljesítenek.

A padlószőnyeges helyiségben más az ember hőérzete,puha felülete kellemes közérzetet biztosít akár mezítláb is, gazdag szín- és mintaválasztékunk között pedig mindenki megtalálja a számára legalkalmasabbat. Padlófilceinkkel olcsó, ugyanakkor minőségi megoldást kínálunk,hiszen élvezheti a padlószőnyeg nyújtotta kényelmet, de nem kell kiürítenie pénztárcáját.

Mielőtt megvesszük a padlószőnyeget, érdemes pontosan megmérni a helyiséget, ahová a szőnyeg kerülni fog. Ellenőrizzük, hogy a falak valóban teljesen párhuzamosak-e, és azt is érdemes jól megnézni, hogy a szoba, terem vagy folyosó sarkai valóban pontosan 90 fokot zárnak-e be.Ugyanis akár egyetlen centiméternyi eltérés is elég ahhoz, hogy a padlószőnyeg ne  illeszkedjen pontosan. Miután megvannak a helyiség pontos méretei, kiszámolhatjuk, hány négyzetméter padlószőnyegre lesz szükség.Ekkor minden esetleges szabálytalanságot, beugrót is vegyünk figyelembe! Mindezzel együtt érdemes 5-10 centit ráhagyni az így kialakult méretekre, ami a lefektetéskor, a nem várt problémák, differenciák esetén”életmentő” lehet.

Egy padlószőnyeg lehelyezéséhez nem kell sok kiegészítő. Elsősorban egy jó minőségű ragasztóra, illetve szőnyegalátétre van szükség, hogy elkerüljük a szőnyeg korai kopását és még nagyobb kényelmet biztosítsunk otthonunknak, hiszen a szőnyegalátéttel plusz flexibilitást adhatunk szőnyegünknek, így lépteink pihe könnyűek lesznek.

A padlószőnyeg másik nagy előnye, hogy könnyen tisztítható, hiszen bármely szennyeződést eltávolíthatunk róla egy porszívó, súlyosabb szennyeződés esetén pedig bármely folttisztító segítségével.

Ha ön is lakásátalakítást tervez, vagy csak szimplán felkeltették érdeklődését padlószőnyegeink, nézzen körül weboldalunkon, üzleteinkben.

Kérdéseivel forduljon hozzánk, készséggel segítünk!

A padlószőnyeg alátét: hasznosság és élettartam növelés

A padlószőnyeg alátét: hasznosság és élettartam növelés

Sokan nem is gondolnák, de a padlószőnyegekhez is létezik alátét. Ezek nélkül is lerakhatóak a padlószőnyegek, de használatuk erősen ajánlott és igen kifizetődő. Lássuk is, hogy miért:

A padlószőnyeg alátétek mind lakossági, mint közületi környezetben, bármely helységben alkalmazhatóak. Remek hő- és hangszigetelők (padlófűtéssel nem alkalmazhatóak), és megóvják a padlószőnyeget a korai elkopástól. Más szavakkal garantálják, hogy a padlószőnyeg a teljes élettartamán keresztül ellássa feladatát. A nálunk kapható padlószőnyeg alátét ráadásul lehető legjobban környezetbarát: újrahasznosított, sűrített habból készült, és elévülése után 100%-ban újrahasznosítható.

A padlószőnyeg tisztítása

A padlószőnyeg tisztítása

A szennyeződéseknek legjobban kitett burkolat: a padlószőnyeg

A padlószőnyegek a rendeltetésükből adódóan többnyire a padlót díszítik, és állandó használatuk során folyamatosan szennyeződnek. Lassú, ám fokozatos elkoszolódásukat csak késleltetni tudjuk azzal, ha az utcai cipőt otthon kényelmesebb papucsra cseréljük. Még az ilyen elővigyázatosság ellenére is különféle szennyeződések, foltok kerülhetnek a felületükre, és emellett a levegőben levő por is állandóan szennyezi. Tisztításuk tehát egy idő múlva szükségessé válik. Ennek pedig számos módja van.

Foltok eltüntetése a padlószőnyegről

A foltok eltüntetése viszonylag könnyű a különféle tisztítószerek valamelyikének a használatával. Ha a foltot folyadék okozta, azt frissiben fel kell itatni. A felitatáshoz mindig nedvszívó papírt kell használni, majd mosó- vagy még inkább szőnyeg folttisztítót, illetve annak a habját szivaccsal a szálak közé kell dolgozni, ami a szennyező anyagot kioldja a szövetből. A tisztítószer maradékát pedig száradás után porszívóval szokás eltávolítani.
A beszáradt foltokat először mindig nedvesen kell feloldani, és ezt követheti maga a folt eltüntetése. Erre a kimondottan szőnyeg folttisztítók valamelyike a legalkalmasabb. Számos egyéb házi praktika is létezik, amelyek általában a szennyeződést okozó anyaghoz leginkább megfelelő redukáló- illetve oldószer, pl. citromlé vagy ecetes meleg víz stb. használatát jelentik. Az ilyen praktikák többnyire akkor jönnek számításba, ha nincs otthon folttisztító szer. Tisztításkor két szivaccsal ajánlatos dolgozni, az egyikkel a szennyes oldatot szívatjuk fel, a másikkal a tisztító oldószert dörzsöljük az anyagba, és a nedvességet is eloszlatjuk.

Egyéb tisztítási módszerek – házi praktiták vagy szőnyegtisztító gép?

Ajánlatos azt is megvizsgálni, hogy a padlószőnyegnek milyen a hátoldala, mert a latexes bevonatút egyes oldószerek megtámadhatják. Ezért is előnyösek a habos és még inkább a poros tisztítószerek. Azzal azonban ajánlatos tisztába lenni, hogy a nedves tisztító eljárások hatására a padlószőnyegek zsugorodhatnak, hullámosodhatnak. Ennek veszi elejét a porral tisztító szer, amelyet a tisztítás után csak ki kell porszívózni a szálak közül. Azzal is számolni kell, hogy a kitisztított folt helye kihangsúlyozhatja az egész padlószőnyeg elszennyezett állapotát, azaz a folt a tisztaságával fog elütni a szennyezettebb felülettől. Ilyenkor kell a teljes áttisztítást választani. A teljes felületén elszennyeződött padlószőnyegek egy hosszabb idő elteltével mindenképpen tisztításra szorulnak. Erre többféle módszer is létezik, a választás azonban nem könnyű. Ha magunk vállalkozunk erre a feladatra, ezt megelőzően mindenképpen egy nagyon alapos porszívózásnak kell alávetni a padlószőnyeget, mégpedig mind a két oldala felől. Utána azután a padlószőnyeg nagyságától függően jöhet a habos szőnyegtisztító folyadékok valamelyike. Ezzel a módszerrel nagy felületek teljes áttisztítása nagyon fárasztó, és a foltmentesség sem garantálható. A szőnyegtisztító por használata hatásossága mellett kényelmes is. A szert a padlószőnyeg szálai közé kell alaposan beseperni, majd kis idő elteltével egy alapos porszívózással eltávolítható a tiszta padlószőnyegről. A nedves tisztítással szemben a padlószőnyeg hullámosodása is elmarad.
A nagy méretű padlószőnyegek tisztítását célszerűbb speciális szőnyegtisztító géppel elvégezni. Ezeket kölcsönözni lehet, ahol a típusnak megfelelő tisztítószert is mellékelik hozzá. A normál vizes tisztítók bérleti díja általában napi 3 500 Ft, a korszerűbb aquafilteres gépeké pedig 4 500 Ft, elég magas, 20 000 Ft körüli kaució mellett.

A szőnyegtisztító gépek használata

A gépek használata egyszerű, a tisztítást ezekkel is sávonként fokozatosan kell elvégezni, de nem árt némi szikkadás után keresztirányban is újból átmenni az egész felületen. A felület túlzott átnedvesítését azonban kerülni kell. A padlószőnyegre a kiszáradásáig rálépni nem szabad. A nedves tisztításnál az anyag egyenetlen átnedvesedése miatt gyakori a felület hullámosodása, ezt azonban újbóli átnedvesítéssel korrigálni lehet. A lényege az, hogy a tisztítást sávonként és folyamatosan végezve ne nedvesítsük túlságosan át a padlószőnyeg anyagát.
Az értékes és különösen a nagy méretű padlószőnyegek kitisztítását célszerűbb szakemberre bízni, aki nálunk sokkal jobban ismeri a különféle anyagok tisztítási lehetőségeit, és erre garanciát is vállal. Igaz nem olcsó megoldás, de kényelmes és biztonságos is, és egy értékes padlószőnyeg megérdemli az effajta alapos megújulást.

Padlószőnyeg választási tanácsok

A teljes felületet beborító padlószőnyeg nagyobb komfortérzetet ad, hiszen bárhová lépünk puha, meleg felülettel érintkezünk. Sokan mégis kerülik alkalmazását a lakásban, nehezebb tisztán tartásuk és vélelmezett allergizáló tulajdonságuk miatt. Tudni kell azonban, hogy nem a padlószőnyeg okoz allergiát, hanem a helységben felhalmozódott por, és a poratka! A modern padlószőnyegek portaszító alapanyagból illetve portaszító bevonatú szálakból készülnek, ami lehetővé teszi a szennyeződések könnyű és kényelmesen eltávolítását.

Olvass tovább >>