Padlószőnyeg-tanácsok

Home / Archive by category "Padlószőnyeg-tanácsok"
Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 7. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 7. rész

Gyerekszoba

Milyen padlót érdemes tenni a gyerekszobába, és mik azok a lényeges dolgok, amikre itt oda kell figyelnünk?

A kicsik kúsznak-másznak, leülnek a földre, így fontos, hogy ne fázzanak fel, tehát gyerekszobába alapvetően melegburkolat való.

A mászással elkezdődnek az apróbb balesetek, kisebb sérülések. Hogyan és milyen megoldást válasszunk, ha a babaszoba burkolatát kell meghatároznunk?

 

Fontos tényezők, melyeket figyelembe kell vennünk:

Strapabíró anyag: Érdemes alapos információgyűjtés után választani az elején, mert a padlóburkolat cseréje nem olcsó dolog. Bírnia kell a napi szintű igénybevételt, a bútorok tologatását, a nedves tisztítást is.

Könnyen tisztítható felület: Mivel a gyerekek még nagyobb korban is szeretnek csúszni-mászni a padlón, ráadásul a babák még jó ideig a padlón mászva közlekednek, nagyon fontos, hogy könnyen tisztán tartható legyen a padló. Például szőnyeg választásakor erre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni, a poratkák miatt többször szükséges porszívózni ezt.

Illeszkedjen a szoba hangulatához: Ha egységes és harmonikus gyerekszobát szeretnénk, akkor bizony ezt a szempontot is vegyük figyelembe.

 

Padlószőnyeg és szőnyeg

Egy vidám és színes darabszőnyeg jól feldobja a babaszobát. Ha egyébként is szőnyeget szerettünk volna beszerezni, akkor nézzünk szét, hogy milyen típus illene a legjobban a szoba hangulatához. Jó választás lehet, mert meleg és puha, valamit jó zajszigetelő is, de néhány dologra azért érdemes odafigyelni. A szőnyeg a poratkák kedvenc helye, ezért a porszívózásra naponta szükség van! Léteznek olyan szőnyegek, melyek moshatóak, így időnként be lehet tenni ezeket a mosógépbe. A padlószőnyeget pedig alkalmanként takarítógéppel nedvesen is érdemes takarítani.

Laminált padló

Bár az ilyen padló keményebb, de strapabíró és könnyen tisztítható, és nem utolsó sorban szép is. Míg a szőnyegből nehéz kiszedni a különböző szennyeződéseket, addig a laminált padlóról csak fel kell törölni. Arra figyeljünk, hogy a tisztítószer lehetőleg ne tartalmazzon vegyszert. Ha túl keménynek vagy hidegnek találnánk a parkettát, akkor tehetünk le valamilyen csúszásgátlóval ellátott játszószőnyeget.

Parafa burkolat

A parafa átmenet a kemény és a puha padlóburkolat között. Előnye, hogy puhább, mint a laminált padló, hamarabb átmelegszik és antibakteriális. Ráadásul nem recseg, így a baba biztosan nem ébred fel, amikor megpróbálunk hangtalanul kisurranni a szobából. Abszolút ideális választás lehet gyerekszobába.

Vinyl (LVT) és SPC padló

A vinyl esztétikumot és dizájnt illetően is különleges, mert most már a megtévesztésig hasonlítanak a fához, vagy éppen a kőhöz. Vízálló, általánosan matt felületű, nincs műanyag hatása, és mind a takarítás, mind a kezelés, a burkolás szempontjából nagyon jó választás.

Érdemes lehet egy homogénebb árnyalatot tenni a gyerekszobába, mert a sok, színes játék és dekoráció mellett jobb, ha van legalább egy nagyobb homogénebb felület, ami ezt az erőteljes összhatást egy kicsit visszafogja.

Kiegészítők

Egy jól megválasztott tapéta sok mindenben képes hozzátenni egy gyerekszoba adottságaihoz, képes kiemelni annak előnyeit és egy új, különleges világot varázsolni.

A gyermekszobák legfontosabb eleme pedig, hogy egy saját birodalmat alakítsunk ki gyermekeink számára, ahol biztonságban és a legnagyobb kényelemben érezhetik magukat, már az első percektől kezdve. Ebben rengeteg elérhető minta és szín áll rendelkezésünkre, hogy megfelelő szellemi és érzelmi stílusú tapétát válasszunk.

 

Közületre melegburkolatot? – Igen!

Közületre melegburkolatot? – Igen!

A melegburkolati elemek minden helyiségben megállják a helyüket – miért lenne ez másképp a közületi területeken?

Azok a termékek, melyeket ilyen helyekre javasolnak, olyan technológiával és kopóréteggel készülnek, melyek az évek és a nagy terhelés ellenére is megtartják formájukat,  színüket és minőségüket.

Ezeknél a burkolatoknál elengedhetetlen a szakember által végzett munka, valamint a garancia is abban az esetben érvényes, amennyiben a telepítési útmutató szerint lett a burkolat alkalmazva.

 

Melegburkolatot bátran alkalmazhatunk irodákban, üzlethelyiségekben, iskolákban.

A kiválasztási fázisban fontos tényező a termék kopásállósága. Jobb, ha minél magasabbat választunk, így a termék annál időtállóbb lesz.

Azt is el kell döntenünk, hogy padlószőnyeget, modulszőnyeget, laminált padlót vagy vízálló (LVT, SPC) burkolatot szeretnénk választani. A vizes helyiségeken kívül a vízálló padlók bármelyik helyiségbe megfelelőek lehetnek, balesetek (kiömlő kávé, felborult vizespalack) minden nagyobb forgalmú területen előfordulhatnak, főleg, ha azt a helyet naponta több ember használja.

 

Padlószőnyeget, modulszőnyeget is bátran válasszunk irodai területre is, ne csak a pihenősarokba. A közületi padlószőnyegek könnyen kiporszívózhatóak, nagyobb takarítás esetén pedig takarítógéppel is tisztíthatóak. Modulszőnyeggel bátran lehet bontani, felosztani a teret, egy minőségből több színnel játszani lerakáskor, akár mintázatok formálásával is. Nagy előnye a padló/modulszőnyegnek a laminált padlóval szemben, hogy a tűsarkú cipők kopogását elnyeli.

Laminált padlót olyan helyekre érdemes választani, ahol gyakori (naponta többszöri) tisztítást igényel a helyiség, például üzletekbe, ahol sok ember megfordul. Ezek a padlók ellenállnak a bútorok mozgatásának és a sok járkálásnak, így megőrizve az üzlet esztétikáját. Ideális iskolák, szociális intézmények termeibe is, viszont a bútorok lábainak(asztalok, székek, melyek többször vannak mozgatva) szilikon- illetve textillapos védelmét biztosítani kell, hogy a padlóburkolat ne viseljen el nagyobb sérüléseket a használat során.

Iskolákban gyakori a PVC, vagyis Tekercses Vinyl burkolat az osztálytermekben. Ezek a padlók általánosan magas kopásállóságukat az erősített, vastagabb kopórétegnek köszönhetik. Fontos ezeknél a padlóknál is, hogy a bútorok a megfelelő biztonsági intézkedésekkel (lábak talpán lévő szilikon/textil) óvják a burkolatot, különben a bútorok nyoma meglátszódik, nagyobb terhelés esetén fel is sérthetik a padlót.

Ezen közületi területek bejáratánál is fontos, hogy szennyfogó szőnyeggel rendelkezzenek. Ezzel jelentősen csökkenthető a terület szennyezettsége, ezzel is óvva a burkolatot, illetve sokkal kellemesebb lesz belépni mind dolgozónak, mind odalátogatónak (tárgyalásra, üzlet esetén vásárlóknak) egy olyan helyiségbe, ahol a tisztaság uralkodik. Némelyik üzlet a fő útvonalat is szennyfogó futószőnyeggel védi. Ezek nem csak növelik az alatta lévő melegburkolat élettartamát, hanem dekorálják, díszítik és kiegészítik a teret.

A társalgók, kanapészigetek kiegészíthetőek még szőnyegekkel is, viszont fontos, hogy általánosan ezek lakossági felhasználásra készülnek, ezért kevésbé frekventált helyen érdemesebb ezeket elhelyezni (pihenőszobába, vagy dohányzó asztal alá például, mint dekoráció).

Manapság beltéri burkolatként is hódít a műfű. Legyen szálas vagy műfűszőnyeg, üde, zöld színük segít relaxálni. Az üzletek kiállító részein is sokkal jobb benyomást keltenek a vásárlókban a műfű-szigetek, mert sokkal természetesebb, harmonikusabb érzés ránézni az összképre, mintha csak a csupasz dobogókon lennének a kiállított termékek, bábuk.

 

Válasszuk bármelyik megoldást, bármelyik burkolat látványát évekig élvezhetjük.

Kényelem a talpnak és burkolatunknak – avagy hogyan válasszunk alátétet a burkolatokhoz?

Kényelem a talpnak és burkolatunknak – avagy hogyan válasszunk alátétet a burkolatokhoz?

Az alátét rétegek feladata az aljzat kisebb egyenetlenségeinek kiegyenlítése, továbbá a hő- és hangszigetelés. Akik melegburkolatban gondolkodnak, előbb-utóbb az alátét vásárlásához, mint fontos, legtöbb esetben nélkülözhetetlen kellékhez érnek.

A mindenkori burkolás előtt az Esztrich fűtési protokollt követni kell, hogy az aljzatból az összes nedvesség távozhasson (a pontos eljárás menetéről minden esetben előzetesen a fűtést beszerelő szakemberekkel is szükséges egyeztetni). Ezután az egyenletes megfelelően sík, por- és szennyeződésmentes, valamint teljesen szilárd aljzat elengedhetetlen.

Amennyiben a burkolandó terület nem megfelelő, hogy az új terméket lefektessük, minden esetben a lehető legalkalmasabbá kell tennünk azt.

Egyenetlenségek, szintkülönbségek esetén aljzatkiegyenlítővel tudjuk orvosolni a problémát, de alátétjeink általánosan a legkisebb hibákat ki tudják egyenlíteni.

Az új burkolat esetén legcélszerűbb a meglévő burkolatot eltávolítani, vagy ha ez nem megoldható, akkor az esetlegesen mozgó, nem stabil elemeit (parkettalécek, járólapok) rögzíteni kell, a szinteltéréseket kiegyenlíteni szükséges.

De mi alapján válasszuk meg a burkolat alá valót?

Laminált padló

Laminált padló alá többféle szempontot szükséges megvizsgálni, mielőtt alátétet választunk.

Az első szempont, hogy a helyiségben van-e padlófűtés, és ha igen, elektromos vagy melegvizes rendszerű?

Termékeink általánosan csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatók, mert ez a rendszer az elektromossal szemben egyenletesen melegít, nem hirtelen bocsát ki nagyobb hőt.

Amennyiben padlófűtéssel rendelkezik a szoba, olyan alátétet kell alkalmazni, melynek hővezetése jó, hogy minél több meleget engedjen át a padló felé. Kínálatunkban található Secura Thermo alátétfólia megfelelő hővezetést biztosít, viszont ez az alátét alá párazáró fóliát is szükséges helyezni. A párazáró fóliát átfedéssel kell teríteni, és minden esetben az illesztéseket ragasztani javasolt, mert a pára a legkisebb résen is utat tör magának, így kárt téve a burkolatban.

Azokra a részekre, ahol nem alkalmazunk padlófűtést helyezhető vastagabb, nagyobb hőszigetelést biztosító alátét is. Érdemesebb a kombinált, 3 az 1-ben alátétek mellett dönteni, mert ezek egyben biztosítják a párazáró fóliát, alátétet és ragasztószalagot is. Ezeknek anyaga általánosan XPS és PET, felületén vágójelekkel ellátott (méretre vágást segíti) termékek, ez és a harmonika szerű kialakítása elősegíti a könnyed lerakást.

Clickes LVT (Vinyl) és SPC padló

Vízálló padlóink esetében is fontos kiegészítő az alátét. Némelyik padlólap gyárilag már alátét réteggel rendelkezik, ezen termékekhez külön alátétet már nem szükséges vásárolni. Akárcsak a laminált padló esetében, műanyag padlóink is csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatóak. Vinyl padlóhoz való alátéteink a vizes rendszerű padlófűtéshez alkalmasak.

Az alátéteink közül a Secura Click Smart a 3 az egyben technológiával rendelkezik (alátét, párazáró fólia és ragasztószalag, valamint nagyobb terhelhetőséggel bír, így nagyobb forgalmú terekbe is alkalmazható.

Padlószőnyeg

 

A padlószőnyegeket nem szükségszerű alátétre helyezni, de élettartamát jelentősen növelni tudja és nem utolsó sorban a komfortérzetünket is megnöveli a helyiségben. Ezek az alátétek újrahasznosított szivacsból készültek.

A padlószőnyeg alátéteket tekercses kivitelben lehet megvásárolni, és egyszerűen a burkolandó helyiségekbe, egymás mellé szükséges fektetni. Az alátétre közvetlenül fektethető a választott padlószőnyeg.

 

Melegburkolati elemeknél a megfelelően kiválasztott alátét a garancia szempontjából viszont elengedhetetlen, és a termékek élettartamát és használhatóságát jóval megemeli.

 

Szőnyeget minden szobába!

Szőnyeget minden szobába!

A szőnyegek önmagukban, vagy kiegészítőkkel a szoba központi elemei lehetnek, hiszen viszonylag nagy helyet foglalnak el, így szemünk számára kikerülhetetlenek. Akár a bútorok helyét is meghatározhatják, például a nappaliban a dohányzóasztal és a kanapé helyét, a hálószobában az ágyét, vagy az étkezőben az ebédlőasztalét.

Manapság már nem csak az anyag, forma, vagy mintaválaszték hihetetlenül nagy, hanem a szőnyegek funkcióbeli eltérése is. Hiszen nem csak a hálószobába való hihetetlenül puha shaggy – azaz hosszú szálú- szőnyegeket találhatjuk meg, hanem a konyhába való sisal szőnyegeket is. Ezek puhaságukkal és megjelenésükkel javítják a konyha külalakját és komfortérzetünket.

A szőnyeg nem csak felnőtteknek való, hiszen gyermekek szobájában kiegészítőként és a játék színtereként is szolgálhat, de akár a játék része is lehet. Gondoljunk csak az autós szőnyegekre a kisfiúk szobájában.

Azt gondolnánk, hogy szőnyeget csak olyan szobába helyezhetünk, ahol valamilyen fa, járólap, vagy egyéb ezekhez hasonló külalakú anyagból készült a padlózat. Ez egyáltalán nem igaz. Kifejezetten egyedi és otthonos teret hozhatunk létre a padlószőnyeg – darabszőnyeg kombinációval. Választhatunk egymáshoz színben és/vagy anyagban passzoló darabokat, de egymástól teljesen eltérőeket is. Játszhatunk a darabszőnyegek elhelyezésével, vagy akár többet is lerakhatunk egy szobában. Ezekkel a megoldásokkal modern és letisztult, vagy bohókás hatást is elérhetünk.

Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan oldható meg a szőnyeg tisztítása? Nos, erre is van megoldás, hiszen egy porszívó és egy gyors kárpittisztító segítségével minden szennyeződés eltávolítható, de ha valakinek ez sem elég, már válogathatunk mosógépben mosható szőnyegek közül is!

Ha ön is szeretne minőségi, és esztétikus darabszőnyeget, keresse fel webáruházunkat, vagy üzleteink egyikét! Kollégáink készséggel segítenek.

Kényelem és megtakarítás – Olcsó padlószőnyeg

Kényelem és megtakarítás – Olcsó padlószőnyeg

A padlószőnyeg az egyik legmagasabb komfortfokozattal rendelkező burkolat, mellyel a helyiség egészét burkoljuk. Különféle hatást érhetünk el a
hagyományos és modern tűzésekkel, a szálak összetételének, vastagságának és hosszának megfelelő kiválasztásával.

Egyszínűtől a hangsúlyos mintásig, valamint színek tekintetében a pasztell árnyalatoktól, az erőteljes, kontúros színekig. Olcsó padlószőnyegeink közületi
és lakossági felhasználásra is alkalmasak, azaz otthonunkban is lehelyezhetjük őket bármely helyiségben, ugyanakkor irodákban is tökéletesen teljesítenek.

A padlószőnyeges helyiségben más az ember hőérzete,puha felülete kellemes közérzetet biztosít akár mezítláb is, gazdag szín- és mintaválasztékunk között pedig mindenki megtalálja a számára legalkalmasabbat. Padlófilceinkkel olcsó, ugyanakkor minőségi megoldást kínálunk,hiszen élvezheti a padlószőnyeg nyújtotta kényelmet, de nem kell kiürítenie pénztárcáját.

Mielőtt megvesszük a padlószőnyeget, érdemes pontosan megmérni a helyiséget, ahová a szőnyeg kerülni fog. Ellenőrizzük, hogy a falak valóban teljesen párhuzamosak-e, és azt is érdemes jól megnézni, hogy a szoba, terem vagy folyosó sarkai valóban pontosan 90 fokot zárnak-e be.Ugyanis akár egyetlen centiméternyi eltérés is elég ahhoz, hogy a padlószőnyeg ne  illeszkedjen pontosan. Miután megvannak a helyiség pontos méretei, kiszámolhatjuk, hány négyzetméter padlószőnyegre lesz szükség.Ekkor minden esetleges szabálytalanságot, beugrót is vegyünk figyelembe! Mindezzel együtt érdemes 5-10 centit ráhagyni az így kialakult méretekre, ami a lefektetéskor, a nem várt problémák, differenciák esetén”életmentő” lehet.

Egy padlószőnyeg lehelyezéséhez nem kell sok kiegészítő. Elsősorban egy jó minőségű ragasztóra, illetve szőnyegalátétre van szükség, hogy elkerüljük a szőnyeg korai kopását és még nagyobb kényelmet biztosítsunk otthonunknak, hiszen a szőnyegalátéttel plusz flexibilitást adhatunk szőnyegünknek, így lépteink pihe könnyűek lesznek.

A padlószőnyeg másik nagy előnye, hogy könnyen tisztítható, hiszen bármely szennyeződést eltávolíthatunk róla egy porszívó, súlyosabb szennyeződés esetén pedig bármely folttisztító segítségével.

Ha ön is lakásátalakítást tervez, vagy csak szimplán felkeltették érdeklődését padlószőnyegeink, nézzen körül weboldalunkon, üzleteinkben.

Kérdéseivel forduljon hozzánk, készséggel segítünk!

A padlószőnyeg alátét: hasznosság és élettartam növelés

A padlószőnyeg alátét: hasznosság és élettartam növelés

Sokan nem is gondolnák, de a padlószőnyegekhez is létezik alátét. Ezek nélkül is lerakhatóak a padlószőnyegek, de használatuk erősen ajánlott és igen kifizetődő. Lássuk is, hogy miért:

A padlószőnyeg alátétek mind lakossági, mint közületi környezetben, bármely helységben alkalmazhatóak. Remek hő- és hangszigetelők (padlófűtéssel nem alkalmazhatóak), és megóvják a padlószőnyeget a korai elkopástól. Más szavakkal garantálják, hogy a padlószőnyeg a teljes élettartamán keresztül ellássa feladatát. A nálunk kapható padlószőnyeg alátét ráadásul lehető legjobban környezetbarát: újrahasznosított, sűrített habból készült, és elévülése után 100%-ban újrahasznosítható.

A padlószőnyeg tisztítása

A padlószőnyeg tisztítása

A szennyeződéseknek legjobban kitett burkolat: a padlószőnyeg

A padlószőnyegek a rendeltetésükből adódóan többnyire a padlót díszítik, és állandó használatuk során folyamatosan szennyeződnek. Lassú, ám fokozatos elkoszolódásukat csak késleltetni tudjuk azzal, ha az utcai cipőt otthon kényelmesebb papucsra cseréljük. Még az ilyen elővigyázatosság ellenére is különféle szennyeződések, foltok kerülhetnek a felületükre, és emellett a levegőben levő por is állandóan szennyezi. Tisztításuk tehát egy idő múlva szükségessé válik. Ennek pedig számos módja van.

Foltok eltüntetése a padlószőnyegről

A foltok eltüntetése viszonylag könnyű a különféle tisztítószerek valamelyikének a használatával. Ha a foltot folyadék okozta, azt frissiben fel kell itatni. A felitatáshoz mindig nedvszívó papírt kell használni, majd mosó- vagy még inkább szőnyeg folttisztítót, illetve annak a habját szivaccsal a szálak közé kell dolgozni, ami a szennyező anyagot kioldja a szövetből. A tisztítószer maradékát pedig száradás után porszívóval szokás eltávolítani.
A beszáradt foltokat először mindig nedvesen kell feloldani, és ezt követheti maga a folt eltüntetése. Erre a kimondottan szőnyeg folttisztítók valamelyike a legalkalmasabb. Számos egyéb házi praktika is létezik, amelyek általában a szennyeződést okozó anyaghoz leginkább megfelelő redukáló- illetve oldószer, pl. citromlé vagy ecetes meleg víz stb. használatát jelentik. Az ilyen praktikák többnyire akkor jönnek számításba, ha nincs otthon folttisztító szer. Tisztításkor két szivaccsal ajánlatos dolgozni, az egyikkel a szennyes oldatot szívatjuk fel, a másikkal a tisztító oldószert dörzsöljük az anyagba, és a nedvességet is eloszlatjuk.

Egyéb tisztítási módszerek – házi praktiták vagy szőnyegtisztító gép?

Ajánlatos azt is megvizsgálni, hogy a padlószőnyegnek milyen a hátoldala, mert a latexes bevonatút egyes oldószerek megtámadhatják. Ezért is előnyösek a habos és még inkább a poros tisztítószerek. Azzal azonban ajánlatos tisztába lenni, hogy a nedves tisztító eljárások hatására a padlószőnyegek zsugorodhatnak, hullámosodhatnak. Ennek veszi elejét a porral tisztító szer, amelyet a tisztítás után csak ki kell porszívózni a szálak közül. Azzal is számolni kell, hogy a kitisztított folt helye kihangsúlyozhatja az egész padlószőnyeg elszennyezett állapotát, azaz a folt a tisztaságával fog elütni a szennyezettebb felülettől. Ilyenkor kell a teljes áttisztítást választani. A teljes felületén elszennyeződött padlószőnyegek egy hosszabb idő elteltével mindenképpen tisztításra szorulnak. Erre többféle módszer is létezik, a választás azonban nem könnyű. Ha magunk vállalkozunk erre a feladatra, ezt megelőzően mindenképpen egy nagyon alapos porszívózásnak kell alávetni a padlószőnyeget, mégpedig mind a két oldala felől. Utána azután a padlószőnyeg nagyságától függően jöhet a habos szőnyegtisztító folyadékok valamelyike. Ezzel a módszerrel nagy felületek teljes áttisztítása nagyon fárasztó, és a foltmentesség sem garantálható. A szőnyegtisztító por használata hatásossága mellett kényelmes is. A szert a padlószőnyeg szálai közé kell alaposan beseperni, majd kis idő elteltével egy alapos porszívózással eltávolítható a tiszta padlószőnyegről. A nedves tisztítással szemben a padlószőnyeg hullámosodása is elmarad.
A nagy méretű padlószőnyegek tisztítását célszerűbb speciális szőnyegtisztító géppel elvégezni. Ezeket kölcsönözni lehet, ahol a típusnak megfelelő tisztítószert is mellékelik hozzá. A normál vizes tisztítók bérleti díja általában napi 3 500 Ft, a korszerűbb aquafilteres gépeké pedig 4 500 Ft, elég magas, 20 000 Ft körüli kaució mellett.

A szőnyegtisztító gépek használata

A gépek használata egyszerű, a tisztítást ezekkel is sávonként fokozatosan kell elvégezni, de nem árt némi szikkadás után keresztirányban is újból átmenni az egész felületen. A felület túlzott átnedvesítését azonban kerülni kell. A padlószőnyegre a kiszáradásáig rálépni nem szabad. A nedves tisztításnál az anyag egyenetlen átnedvesedése miatt gyakori a felület hullámosodása, ezt azonban újbóli átnedvesítéssel korrigálni lehet. A lényege az, hogy a tisztítást sávonként és folyamatosan végezve ne nedvesítsük túlságosan át a padlószőnyeg anyagát.
Az értékes és különösen a nagy méretű padlószőnyegek kitisztítását célszerűbb szakemberre bízni, aki nálunk sokkal jobban ismeri a különféle anyagok tisztítási lehetőségeit, és erre garanciát is vállal. Igaz nem olcsó megoldás, de kényelmes és biztonságos is, és egy értékes padlószőnyeg megérdemli az effajta alapos megújulást.

Padlószőnyeg választási tanácsok

A teljes felületet beborító padlószőnyeg nagyobb komfortérzetet ad, hiszen bárhová lépünk puha, meleg felülettel érintkezünk. Sokan mégis kerülik alkalmazását a lakásban, nehezebb tisztán tartásuk és vélelmezett allergizáló tulajdonságuk miatt. Tudni kell azonban, hogy nem a padlószőnyeg okoz allergiát, hanem a helységben felhalmozódott por, és a poratka! A modern padlószőnyegek portaszító alapanyagból illetve portaszító bevonatú szálakból készülnek, ami lehetővé teszi a szennyeződések könnyű és kényelmesen eltávolítását.

Olvass tovább >>