Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 6.rész

Home / Blog / Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 6.rész
Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 6.rész

Kerthelyiség, terasz

A kert és az erkély egyre inkább az otthon teljes értékű részévé válik. Szeretnéd Te is valamivel feldobni?

Elsősorban jó megoldás lehet egy kültéri szőnyeg!

Egy jól megválasztott kültéri szőnyeg, illetve pár kiegészítő igazán hangulatossá tud tenni egy teraszt, vagy pedig egy erkélyt is. Nem csak esztétikailag ad hozzá a környezet szépségéhez, hanem kényelmesebbé teszi a kertben töltött időt is.

Számtalan helyen bevetheted: a terasztól és az erkélytől kezdve akár a pihenőkertben is elhelyezhetsz belőlük egyet-egyet.

A kültéri szőnyegek első és legfontosabb tulajdonsága az alapanyag. Olyan természetes vagy szintetikus anyagokból készülnek, amelyek jól reagálnak az időjárási viszonyokra, por és nedvességállók, nem csúsznak, gyorsan száradnak és szövésüknek köszönhetően könnyen tisztán tarthatók.

Amire figyelni kell!

  • A kültéri szőnyegeket tavasztól őszig nyugodtan tudjuk használni. Az élettartamukat nagyban befolyásolja az UV-sugárzás óraszáma, vagyis a napon töltött órák idő hossza.
  • Egy dologra vigyázzunk: az ilyen fajta textilek nem bírják a fagyot! Télire feltekerve (és nem hajtogatva) tegyük a szőnyeget fedett, száraz helyre.

Ha ezen túl is esztétikusabbá szeretnéd varázsolni a kertet, akkor a következő lépés a műfű. ☘🌿

A műfű ideális választás olyan helyeken, ahol az igazi gyep túlzott igénybevételnek lenne kitéve. Beltéri műfű - pihenő

Nagy igénybevételű területeken, teraszokon, árnyékos zugokban, kutyabarát kertekben a műfű lehet a legjobb választás. Sőt, a műfű elhelyezhető tetőteraszokon, erkélyeken, de még egy panellakásban is. A műfűnek köszönhetően egy talpalatnyi kertet varázsolhatunk akár a teraszunkra is.

A műfű gyakorlatilag nem igényel törődést és gondozást. Értelemszerűen nem kell locsolnunk, trágyáznunk és nyírnunk. Gyakorlatilag semmilyen dolgunk sincs vele kapcsolatban, időnként a faleveleket kell letakarítanunk róla. A szálai igen sűrűek, ezért a gyomnövények még elegendő nedvesség esetén sem telepedhetnek meg a szálak között, a rovarok pedig egyszerűen elkerülik a számukra idegen környezetet. 🐛🦗