LVT tanácsok

Home / Archive by category "LVT tanácsok"
Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 7. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző részeibe? 7. rész

Gyerekszoba

Milyen padlót érdemes tenni a gyerekszobába, és mik azok a lényeges dolgok, amikre itt oda kell figyelnünk?

A kicsik kúsznak-másznak, leülnek a földre, így fontos, hogy ne fázzanak fel, tehát gyerekszobába alapvetően melegburkolat való.

A mászással elkezdődnek az apróbb balesetek, kisebb sérülések. Hogyan és milyen megoldást válasszunk, ha a babaszoba burkolatát kell meghatároznunk?

 

Fontos tényezők, melyeket figyelembe kell vennünk:

Strapabíró anyag: Érdemes alapos információgyűjtés után választani az elején, mert a padlóburkolat cseréje nem olcsó dolog. Bírnia kell a napi szintű igénybevételt, a bútorok tologatását, a nedves tisztítást is.

Könnyen tisztítható felület: Mivel a gyerekek még nagyobb korban is szeretnek csúszni-mászni a padlón, ráadásul a babák még jó ideig a padlón mászva közlekednek, nagyon fontos, hogy könnyen tisztán tartható legyen a padló. Például szőnyeg választásakor erre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni, a poratkák miatt többször szükséges porszívózni ezt.

Illeszkedjen a szoba hangulatához: Ha egységes és harmonikus gyerekszobát szeretnénk, akkor bizony ezt a szempontot is vegyük figyelembe.

 

Padlószőnyeg és szőnyeg

Egy vidám és színes darabszőnyeg jól feldobja a babaszobát. Ha egyébként is szőnyeget szerettünk volna beszerezni, akkor nézzünk szét, hogy milyen típus illene a legjobban a szoba hangulatához. Jó választás lehet, mert meleg és puha, valamit jó zajszigetelő is, de néhány dologra azért érdemes odafigyelni. A szőnyeg a poratkák kedvenc helye, ezért a porszívózásra naponta szükség van! Léteznek olyan szőnyegek, melyek moshatóak, így időnként be lehet tenni ezeket a mosógépbe. A padlószőnyeget pedig alkalmanként takarítógéppel nedvesen is érdemes takarítani.

Laminált padló

Bár az ilyen padló keményebb, de strapabíró és könnyen tisztítható, és nem utolsó sorban szép is. Míg a szőnyegből nehéz kiszedni a különböző szennyeződéseket, addig a laminált padlóról csak fel kell törölni. Arra figyeljünk, hogy a tisztítószer lehetőleg ne tartalmazzon vegyszert. Ha túl keménynek vagy hidegnek találnánk a parkettát, akkor tehetünk le valamilyen csúszásgátlóval ellátott játszószőnyeget.

Parafa burkolat

A parafa átmenet a kemény és a puha padlóburkolat között. Előnye, hogy puhább, mint a laminált padló, hamarabb átmelegszik és antibakteriális. Ráadásul nem recseg, így a baba biztosan nem ébred fel, amikor megpróbálunk hangtalanul kisurranni a szobából. Abszolút ideális választás lehet gyerekszobába.

Vinyl (LVT) és SPC padló

A vinyl esztétikumot és dizájnt illetően is különleges, mert most már a megtévesztésig hasonlítanak a fához, vagy éppen a kőhöz. Vízálló, általánosan matt felületű, nincs műanyag hatása, és mind a takarítás, mind a kezelés, a burkolás szempontjából nagyon jó választás.

Érdemes lehet egy homogénebb árnyalatot tenni a gyerekszobába, mert a sok, színes játék és dekoráció mellett jobb, ha van legalább egy nagyobb homogénebb felület, ami ezt az erőteljes összhatást egy kicsit visszafogja.

Kiegészítők

Egy jól megválasztott tapéta sok mindenben képes hozzátenni egy gyerekszoba adottságaihoz, képes kiemelni annak előnyeit és egy új, különleges világot varázsolni.

A gyermekszobák legfontosabb eleme pedig, hogy egy saját birodalmat alakítsunk ki gyermekeink számára, ahol biztonságban és a legnagyobb kényelemben érezhetik magukat, már az első percektől kezdve. Ebben rengeteg elérhető minta és szín áll rendelkezésünkre, hogy megfelelő szellemi és érzelmi stílusú tapétát válasszunk.

 

Közületre melegburkolatot? – Igen!

Közületre melegburkolatot? – Igen!

A melegburkolati elemek minden helyiségben megállják a helyüket – miért lenne ez másképp a közületi területeken?

Azok a termékek, melyeket ilyen helyekre javasolnak, olyan technológiával és kopóréteggel készülnek, melyek az évek és a nagy terhelés ellenére is megtartják formájukat,  színüket és minőségüket.

Ezeknél a burkolatoknál elengedhetetlen a szakember által végzett munka, valamint a garancia is abban az esetben érvényes, amennyiben a telepítési útmutató szerint lett a burkolat alkalmazva.

 

Melegburkolatot bátran alkalmazhatunk irodákban, üzlethelyiségekben, iskolákban.

A kiválasztási fázisban fontos tényező a termék kopásállósága. Jobb, ha minél magasabbat választunk, így a termék annál időtállóbb lesz.

Azt is el kell döntenünk, hogy padlószőnyeget, modulszőnyeget, laminált padlót vagy vízálló (LVT, SPC) burkolatot szeretnénk választani. A vizes helyiségeken kívül a vízálló padlók bármelyik helyiségbe megfelelőek lehetnek, balesetek (kiömlő kávé, felborult vizespalack) minden nagyobb forgalmú területen előfordulhatnak, főleg, ha azt a helyet naponta több ember használja.

 

Padlószőnyeget, modulszőnyeget is bátran válasszunk irodai területre is, ne csak a pihenősarokba. A közületi padlószőnyegek könnyen kiporszívózhatóak, nagyobb takarítás esetén pedig takarítógéppel is tisztíthatóak. Modulszőnyeggel bátran lehet bontani, felosztani a teret, egy minőségből több színnel játszani lerakáskor, akár mintázatok formálásával is. Nagy előnye a padló/modulszőnyegnek a laminált padlóval szemben, hogy a tűsarkú cipők kopogását elnyeli.

Laminált padlót olyan helyekre érdemes választani, ahol gyakori (naponta többszöri) tisztítást igényel a helyiség, például üzletekbe, ahol sok ember megfordul. Ezek a padlók ellenállnak a bútorok mozgatásának és a sok járkálásnak, így megőrizve az üzlet esztétikáját. Ideális iskolák, szociális intézmények termeibe is, viszont a bútorok lábainak(asztalok, székek, melyek többször vannak mozgatva) szilikon- illetve textillapos védelmét biztosítani kell, hogy a padlóburkolat ne viseljen el nagyobb sérüléseket a használat során.

Iskolákban gyakori a PVC, vagyis Tekercses Vinyl burkolat az osztálytermekben. Ezek a padlók általánosan magas kopásállóságukat az erősített, vastagabb kopórétegnek köszönhetik. Fontos ezeknél a padlóknál is, hogy a bútorok a megfelelő biztonsági intézkedésekkel (lábak talpán lévő szilikon/textil) óvják a burkolatot, különben a bútorok nyoma meglátszódik, nagyobb terhelés esetén fel is sérthetik a padlót.

Ezen közületi területek bejáratánál is fontos, hogy szennyfogó szőnyeggel rendelkezzenek. Ezzel jelentősen csökkenthető a terület szennyezettsége, ezzel is óvva a burkolatot, illetve sokkal kellemesebb lesz belépni mind dolgozónak, mind odalátogatónak (tárgyalásra, üzlet esetén vásárlóknak) egy olyan helyiségbe, ahol a tisztaság uralkodik. Némelyik üzlet a fő útvonalat is szennyfogó futószőnyeggel védi. Ezek nem csak növelik az alatta lévő melegburkolat élettartamát, hanem dekorálják, díszítik és kiegészítik a teret.

A társalgók, kanapészigetek kiegészíthetőek még szőnyegekkel is, viszont fontos, hogy általánosan ezek lakossági felhasználásra készülnek, ezért kevésbé frekventált helyen érdemesebb ezeket elhelyezni (pihenőszobába, vagy dohányzó asztal alá például, mint dekoráció).

Manapság beltéri burkolatként is hódít a műfű. Legyen szálas vagy műfűszőnyeg, üde, zöld színük segít relaxálni. Az üzletek kiállító részein is sokkal jobb benyomást keltenek a vásárlókban a műfű-szigetek, mert sokkal természetesebb, harmonikusabb érzés ránézni az összképre, mintha csak a csupasz dobogókon lennének a kiállított termékek, bábuk.

 

Válasszuk bármelyik megoldást, bármelyik burkolat látványát évekig élvezhetjük.

Kényelem a talpnak és burkolatunknak – avagy hogyan válasszunk alátétet a burkolatokhoz?

Kényelem a talpnak és burkolatunknak – avagy hogyan válasszunk alátétet a burkolatokhoz?

Az alátét rétegek feladata az aljzat kisebb egyenetlenségeinek kiegyenlítése, továbbá a hő- és hangszigetelés. Akik melegburkolatban gondolkodnak, előbb-utóbb az alátét vásárlásához, mint fontos, legtöbb esetben nélkülözhetetlen kellékhez érnek.

A mindenkori burkolás előtt az Esztrich fűtési protokollt követni kell, hogy az aljzatból az összes nedvesség távozhasson (a pontos eljárás menetéről minden esetben előzetesen a fűtést beszerelő szakemberekkel is szükséges egyeztetni). Ezután az egyenletes megfelelően sík, por- és szennyeződésmentes, valamint teljesen szilárd aljzat elengedhetetlen.

Amennyiben a burkolandó terület nem megfelelő, hogy az új terméket lefektessük, minden esetben a lehető legalkalmasabbá kell tennünk azt.

Egyenetlenségek, szintkülönbségek esetén aljzatkiegyenlítővel tudjuk orvosolni a problémát, de alátétjeink általánosan a legkisebb hibákat ki tudják egyenlíteni.

Az új burkolat esetén legcélszerűbb a meglévő burkolatot eltávolítani, vagy ha ez nem megoldható, akkor az esetlegesen mozgó, nem stabil elemeit (parkettalécek, járólapok) rögzíteni kell, a szinteltéréseket kiegyenlíteni szükséges.

De mi alapján válasszuk meg a burkolat alá valót?

Laminált padló

Laminált padló alá többféle szempontot szükséges megvizsgálni, mielőtt alátétet választunk.

Az első szempont, hogy a helyiségben van-e padlófűtés, és ha igen, elektromos vagy melegvizes rendszerű?

Termékeink általánosan csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatók, mert ez a rendszer az elektromossal szemben egyenletesen melegít, nem hirtelen bocsát ki nagyobb hőt.

Amennyiben padlófűtéssel rendelkezik a szoba, olyan alátétet kell alkalmazni, melynek hővezetése jó, hogy minél több meleget engedjen át a padló felé. Kínálatunkban található Secura Thermo alátétfólia megfelelő hővezetést biztosít, viszont ez az alátét alá párazáró fóliát is szükséges helyezni. A párazáró fóliát átfedéssel kell teríteni, és minden esetben az illesztéseket ragasztani javasolt, mert a pára a legkisebb résen is utat tör magának, így kárt téve a burkolatban.

Azokra a részekre, ahol nem alkalmazunk padlófűtést helyezhető vastagabb, nagyobb hőszigetelést biztosító alátét is. Érdemesebb a kombinált, 3 az 1-ben alátétek mellett dönteni, mert ezek egyben biztosítják a párazáró fóliát, alátétet és ragasztószalagot is. Ezeknek anyaga általánosan XPS és PET, felületén vágójelekkel ellátott (méretre vágást segíti) termékek, ez és a harmonika szerű kialakítása elősegíti a könnyed lerakást.

Clickes LVT (Vinyl) és SPC padló

Vízálló padlóink esetében is fontos kiegészítő az alátét. Némelyik padlólap gyárilag már alátét réteggel rendelkezik, ezen termékekhez külön alátétet már nem szükséges vásárolni. Akárcsak a laminált padló esetében, műanyag padlóink is csak melegvizes padlófűtéshez alkalmazhatóak. Vinyl padlóhoz való alátéteink a vizes rendszerű padlófűtéshez alkalmasak.

Az alátéteink közül a Secura Click Smart a 3 az egyben technológiával rendelkezik (alátét, párazáró fólia és ragasztószalag, valamint nagyobb terhelhetőséggel bír, így nagyobb forgalmú terekbe is alkalmazható.

Padlószőnyeg

 

A padlószőnyegeket nem szükségszerű alátétre helyezni, de élettartamát jelentősen növelni tudja és nem utolsó sorban a komfortérzetünket is megnöveli a helyiségben. Ezek az alátétek újrahasznosított szivacsból készültek.

A padlószőnyeg alátéteket tekercses kivitelben lehet megvásárolni, és egyszerűen a burkolandó helyiségekbe, egymás mellé szükséges fektetni. Az alátétre közvetlenül fektethető a választott padlószőnyeg.

 

Melegburkolati elemeknél a megfelelően kiválasztott alátét a garancia szempontjából viszont elengedhetetlen, és a termékek élettartamát és használhatóságát jóval megemeli.

 

Egyéniség otthonodban is

Egyéniség otthonodban is

A modern lakberendezésben egyre inkább előtérbe kerül az egyediség, a személyre szabott dizájn. Ha gondolkodtál már azon, hogy szeretnél Te is valami egyedit vinni otthonodba, akkor bejegyzésünket olvasva reméljük te is kedvet kapsz megvalósítani. 💡

Léteznek ragasztós LVT padlóink amik különböző színekkel variálva is tökéletes összhangot nyújtanak: https://drpadlo.hu/vizallo-design-padlok/ragasztos

 

A variációs lehetőségek száma végtelen, igazából csak a fantázia szabhat határt. Reméljük, hogy ötleteinkkel inspirációt nyújtunk, hogy még inkább egyénre szabott belső tereknek örülhessünk. 📐👷‍♂️

Baratheon & Bolton

Gendry & Baratheon

     

 

Targaryen & Bronn

 

Gendry & Davos

     

 

Tormund & Lannister

 

A ragasztós PlankIT LVT padló természetes érzést kölcsönöz a közületi és lakossági alkalmazási területeken.
Kiváló karc- és kopásállóságának köszönhetően optimális választás üzletek, irodák, szállodák, éttermek és egyéb vendéglátó helyek számára is.
A PlankIT iGuard felülete könnyű tisztítást és hosszú élettartamot biztosít.
Az üvegszál erősítésnek köszönhetően méret stabil, ezen túl csillapítja a lépések okozta kopogó hangot, és kellemes járáskomfortot biztosít.
Rugalmassága révén könnyen és gyorsan fektethető és termékcsaládon belül kreatívan variálható.

LVT padló – szakszerű lehelyezés click rendszerrel

LVT padló nappaliban
LVT padló

LVT padló – szemet gyönyörködtető, lehelyezése már-már gyerekjátékká válik a click rendszernek köszönhetően. A click lényegében a padlóelemek szélein található egymásba illeszkedő pozitív és negatív komponensek összeillesztésének elnevezése. A padló lehelyezésekor csak ferdeszögben egymáshoz kell illesztenünk a két lapot majd összepattintanunk. Plusz segítségképpen használhatunk egy fadarabot illetve egy gumis kalapácsot a még szorosabb kapcsolódás érdekében.

Amint a videón is látható, a kalapács használatával szinte elválaszthatatlanná tehetjük a padlóelemeket, így sokkal tartósabb eredményt érhetünk el.

 

 

 

A lehelyezéshez sincs szükségünk túl sok eszközre. A méretezéshez csak egy vágókés és egy mérőszalag kell. A lehelyezéshez pedig egyenletes talajra és padlóalapozóra van szükség.

 

 

Ha ön is szeretne minőségi click rendszeres LVT padlót, látogasson el üzleteink egyikébe, vagy keresse fel webáruházunkat!

Lakberndezési tippekért pedig keresse instagram oldalunkat!