Laminált padló a falon: így lehet álomszép lakásdísz a padlóburkolatból

Home / Blog / Laminált padló a falon: így lehet álomszép lakásdísz a padlóburkolatból
Laminált padló a falon: így lehet álomszép lakásdísz a padlóburkolatból
Időnként a lakás belső terének átalakításához olyan hétköznapi dolgokat használnak, amik végig a szemed előtt voltak. Jobban mondva, a lábad alatt. 🐾

Az otthon egyszerű díszítőelemét sokan csak padlóburkolatként használják, pedig a laminált padlót akár a falakra is fel lehet helyezni.

Ezáltal az átalakítani kívánt szobák vagy helyiségek teljesen új hangulatot kaphatnak. Nem beszélve arról, milyen egyéb hasznos funkcióval bírhat egy laminált padlóval borított falrész.

Azonkívül, hogy remek hőszigetelő funkcióval bír a laminált padló, a falra helyezve megannyi más jó tulajdonsága is megmutatkozik. Először is könnyű tisztítani. Sokkal könnyebben el lehet távolítani a foltokat a laminált padlóról, mint a falról. Másrészt, a szobának melegséget, és kellemes, barátságos légkört tud kölcsönözni ez a típusú burkolat. ☀

Hogyan helyezzük a falra?

Mivel a padlóburkolat ilyen jellegű felhasználása teljes mértékben nélkülözi az anyag kopásállóságának vagy karcmentességének szempontját, elegendő csak az esztétikus megjelenésére koncentrálni.

Különböző módszerei vannak a laminált padlók falra szerelésének. 🛠

Három módon lehet felszerelni a laminált padlót a falra: ragasztva, sínrendszer segítségével vagy csavarozva. Ragasztáshoz valamelyest be kell szívnia a ragasztót ahhoz, hogy jól oda tudjon tapadni a kívánt felületre. A laminált padlónak köztudott az igen erős nedvszívó képessége, ezért is tud olyan hamar hullámos lenni. Ennél a módszernél építési szerkezeti ragasztót javasolt használni.

A csavarozott megoldásnál figyelembe kell venni, hogy a csavarfejek ki fognak látszódni. Ezzel egyfajta rusztikus hatást lehet kelteni a szobában, főleg, ha valaki szép sárgaréz csavarokat használ. Bizonyos esetekben, mondjuk, nagyobb felület burkolásakor érdemes lehet párnafázni először a területet. 🔩

A sínrendszer használata az egyik legkönnyebben megvalósítható módszer, melynél a laminált padlót sem kell átfúrni, illetve ragasztózni. Ez a szerkezet rögzítő- és dekorsínekből, klipszekből, élvédőkből és takaróprofilokból áll. Összességében ez a falra felszerelt sínrendszer tartja a padlóelemeket a kívánt helyen, és bármilyen típusú burkolatot bele lehet helyezni.

Laminált padlóink: https://drpadlo.hu/laminalt-padlo