Futószőnyeg

Home / Archive by category "Futószőnyeg"
Top 5 termékkör, mely a legnépszerűbb Köztetek

Top 5 termékkör, mely a legnépszerűbb Köztetek

Alapvető emberi tulajdonságunk, hogy szeretünk nosztalgiázni a közelmúlton. Összegyűjtöttük azt az 5 termékkört, melyeket Vásárlóink, azaz Ti legtöbbször választottatok az elmúlt időszakban.

Vízálló padló

A melegburkolatok teret hódítanak otthonunk minden helyiségében, így a fürdőszobában is. Ebben a helyiségben való használatra kifejezetten vízálló burkolatot javaslunk. Az elmúlt időszakban nagy népszerűségnek örvendenek ezek a padlók, nem véletlenül: könnyen fektethető, fa és kő mintás kivitelben is kapható, meleg érzetet sugárzó burkolatok. Három típusa található meg kínálatunkban: vízálló laminált padló, LVT (Vinyl padló), valamint SPC padló. Azoknak, akik a természetes anyagokat részesítik előnyben, a Binyl Pro vízálló laminált padló családot érdemes átböngésznie. Az új technológiás Nedvességálló laminált padlók között az Atlantic termékcsalád is felbukkant, a különleges kialakításának köszönhetően 48 órás kifröccsenő víz elleni védelmet biztosít a MO.RE kezelés. A műanyag hordozórétegű vízálló Click Vinyl, azaz LVT padlóink, például Pure Click termékcsaládunk töretlen sikere mellett az új generációs, kőörleményes SPC padló is egyre nagyobb figyelmet kap. Az elegáns hatás eléréséhez Rocko SPC családunk kiváló társ lehet.

Futószőnyeg

A folyosó legfőbb dekorációs eleme a futószőnyeg. A különböző mintázatok és száltípusok között nehéz választani. Érdemes a folyosó hangulatához, fényviszonyaihoz képest választanunk, például a kék árnyalattal bolondított szürke Bombay futószőnyeg remek választás. A fényektől függően egészen kék, de akár egy semleges szürke árnyalatot is felvehet ez a szőnyeg. A klasszikus minták kedvelőinek Inca és Shiraz termékcsaládjainak javasolnánk, de ha szakítanál a hagyományos kialakítással síkszövött szőnyegeinket ajánljuk figyelmedbe.

Műfű

Noha a műfű nyáron nagy sláger, toplistánkra mégis felkerült. Két típusból tudtok választani: szálas műfű vagy műfűszőnyeg. Mindkettőnek megvannak a saját előnyei: a szálas műfű sok esetben megkülönböztethetetlen a valódi gyeptől, mint például Mystique műfüvünk, igazi különlegesség, dús, filces anyaggal kevert szálai miatt igazán kellemes felületet biztosít talpunknak. Azoknak, akik szálas műfüvet keresnek, de a frissen vágott fű látványát kedvelik; nekik az Apollo műfüvünket javasoljuk. Medence alá műfűszőnyeg használata tanácsolt, kínálatunkból a Prairie vagy Park termékeket tudjuk ajánlani ilyen célra.

Padlószőnyeg & Padlófilc

Mikor otthonunk komfortosabbá tételére, padlójának puhaságára törekszünk, automatikusan a padlószőnyegek jutnak eszünkbe, nem véletlenül. A különböző száltípusok, magasságok és színek közül választani nagy feladat. Sokszor a bútorok markáns vonalai és a határozott falszínek mellett padlóburkolatnak visszafogottabb árnyalatú, egyszínű szőnyegpadlót érdemes választani. Erre kiváló választás a Zorba padlószőnyeg család. A nem túl hivalkodó, mégis mutatós téglalap mintáinak és színeinek köszönhetően a Havana padlószőnyegcsalád sokatok szívébe belopta magát az alacsony, hurkolt szálainak köszönhetően a tisztítása is egyszerű. Vékonyabb padlófilcet, mint például az Index termékcsalád kisebb forgalmú helyiségekbe, illetve ideiglenes burkolatként is alkalmazható.

Tekercses Vinyl padló

Elérkeztünk listánk végső, de nem utolsó termékköréhez, mely lehet sokakat meglephet, valójában nagyon is logikus, miért szeretitek ennyien; gyorsan, egyszerűen fektethető, nagy mintaválasztékban választható burkolat a Tekercses Vinyl padló. Legyen szó lakossági vagy közületi felhasználásról, ez a padlóburkolat még mindig megállja a helyét az újítások, friss technológiák mellett is. Nálunk erezett felületű Tekercses Vinyl padlót is találtok: a letisztult, világosszürke árnyalatú Bingo Avoriaz, vagy a feliratokkal tarkított Bingo Rustic Memphis tekercses vinyl padló nem csak szobád padlóját, de akár falát is díszítheti! Közületi tekercses vinyl padlóinkkal, a Chips Astral család három színével iskolákban, közintézményekben is találkozhattok. Különleges hatást akarsz elérni? Luna Alicante padlónk fekete-fehér kockás mintájával konyhákba, nappaliba is extravagáns hatást lehet elérni a hozzá illő kiegészítőkkel. Ideiglenes megoldásnak, vagy kisebb forgalmú helyiségek burkolatának Eko termékcsaládunk megfelelő lehet.

Top 5-s listánk végére értünk. A termékkínálatunkat igyekszünk úgy kialakítani, hogy Nektek, Vásárlóinknak és Olvasóinknak kedvezzünk, és Ti pedig a választásaitokkal remekül megmutatjátok nekünk, mi az, amik mellett leteszitek voksotokat. Köszönjük, hogy minket választotok, ha otthonotok felújításáról, csinosításáról van szó!

Közületre melegburkolatot? – Igen!

Közületre melegburkolatot? – Igen!

A melegburkolati elemek minden helyiségben megállják a helyüket – miért lenne ez másképp a közületi területeken?

Azok a termékek, melyeket ilyen helyekre javasolnak, olyan technológiával és kopóréteggel készülnek, melyek az évek és a nagy terhelés ellenére is megtartják formájukat,  színüket és minőségüket.

Ezeknél a burkolatoknál elengedhetetlen a szakember által végzett munka, valamint a garancia is abban az esetben érvényes, amennyiben a telepítési útmutató szerint lett a burkolat alkalmazva.

 

Melegburkolatot bátran alkalmazhatunk irodákban, üzlethelyiségekben, iskolákban.

A kiválasztási fázisban fontos tényező a termék kopásállósága. Jobb, ha minél magasabbat választunk, így a termék annál időtállóbb lesz.

Azt is el kell döntenünk, hogy padlószőnyeget, modulszőnyeget, laminált padlót vagy vízálló (LVT, SPC) burkolatot szeretnénk választani. A vizes helyiségeken kívül a vízálló padlók bármelyik helyiségbe megfelelőek lehetnek, balesetek (kiömlő kávé, felborult vizespalack) minden nagyobb forgalmú területen előfordulhatnak, főleg, ha azt a helyet naponta több ember használja.

 

Padlószőnyeget, modulszőnyeget is bátran válasszunk irodai területre is, ne csak a pihenősarokba. A közületi padlószőnyegek könnyen kiporszívózhatóak, nagyobb takarítás esetén pedig takarítógéppel is tisztíthatóak. Modulszőnyeggel bátran lehet bontani, felosztani a teret, egy minőségből több színnel játszani lerakáskor, akár mintázatok formálásával is. Nagy előnye a padló/modulszőnyegnek a laminált padlóval szemben, hogy a tűsarkú cipők kopogását elnyeli.

Laminált padlót olyan helyekre érdemes választani, ahol gyakori (naponta többszöri) tisztítást igényel a helyiség, például üzletekbe, ahol sok ember megfordul. Ezek a padlók ellenállnak a bútorok mozgatásának és a sok járkálásnak, így megőrizve az üzlet esztétikáját. Ideális iskolák, szociális intézmények termeibe is, viszont a bútorok lábainak(asztalok, székek, melyek többször vannak mozgatva) szilikon- illetve textillapos védelmét biztosítani kell, hogy a padlóburkolat ne viseljen el nagyobb sérüléseket a használat során.

Iskolákban gyakori a PVC, vagyis Tekercses Vinyl burkolat az osztálytermekben. Ezek a padlók általánosan magas kopásállóságukat az erősített, vastagabb kopórétegnek köszönhetik. Fontos ezeknél a padlóknál is, hogy a bútorok a megfelelő biztonsági intézkedésekkel (lábak talpán lévő szilikon/textil) óvják a burkolatot, különben a bútorok nyoma meglátszódik, nagyobb terhelés esetén fel is sérthetik a padlót.

Ezen közületi területek bejáratánál is fontos, hogy szennyfogó szőnyeggel rendelkezzenek. Ezzel jelentősen csökkenthető a terület szennyezettsége, ezzel is óvva a burkolatot, illetve sokkal kellemesebb lesz belépni mind dolgozónak, mind odalátogatónak (tárgyalásra, üzlet esetén vásárlóknak) egy olyan helyiségbe, ahol a tisztaság uralkodik. Némelyik üzlet a fő útvonalat is szennyfogó futószőnyeggel védi. Ezek nem csak növelik az alatta lévő melegburkolat élettartamát, hanem dekorálják, díszítik és kiegészítik a teret.

A társalgók, kanapészigetek kiegészíthetőek még szőnyegekkel is, viszont fontos, hogy általánosan ezek lakossági felhasználásra készülnek, ezért kevésbé frekventált helyen érdemesebb ezeket elhelyezni (pihenőszobába, vagy dohányzó asztal alá például, mint dekoráció).

Manapság beltéri burkolatként is hódít a műfű. Legyen szálas vagy műfűszőnyeg, üde, zöld színük segít relaxálni. Az üzletek kiállító részein is sokkal jobb benyomást keltenek a vásárlókban a műfű-szigetek, mert sokkal természetesebb, harmonikusabb érzés ránézni az összképre, mintha csak a csupasz dobogókon lennének a kiállított termékek, bábuk.

 

Válasszuk bármelyik megoldást, bármelyik burkolat látványát évekig élvezhetjük.

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 1. rész

Milyen melegburkolatot válasszunk a lakás különböző helyiségeibe? 1. rész

Előszoba, közlekedő

Az előszoba az a helyiség, amit minden nap többször, többen is használunk. Ráadásul a közlekedőt nem ritkán cipőben „koptatjuk”, így a körültekintő burkolatválasztás itt kiemelten fontos. Főképp családi házak esetében, ahol a kertből közvetlenül lépünk be az előszobába. Lényeges a sarat, port, kavicsdarabokat és az enyhe nedvességet jól tűrő burkolatot választani. 🏺🌂

Elsősorban a lábtörlőnek köszönhetően megszabadulhatunk az utcán összegyűjtött kosztól, piszoktól, sártól és nedvességtől, így megóvhatjuk az előszobánk és a lakásunk tisztaságát. A lábtörlő érdes felülete hatékonyan távolítja el a legkülönfélébb szennyeződéseket a cipőnk talpáról. 👠🥾

A cipőtartó tálca pedig egy rendkívül hasznos tárolási lehetőséget ad, a vizes, saras cipőknek, amivel szintén burkolatunkat óvhatjuk ezektől a szennyeződésektől.Mivel az előszoba, közlekedő egyike tehát a terhelésnek leginkább kitett helyiségeknek, javasolt a magas kopásállóságú laminált padlót, illetve SPC, Vinyl vagy vízálló laminált padló közül választani, hiszen esztétikus megjelenésük mellett kedvező tulajdonságaikkal ezek a burkolatok állják meg legjobban helyüket ezekben magas forgalmú helyiségben.

SPC, Vinyl és vízálló laminált padlóink egy laminált padlónál pedig még többet tudnak nyújtani, hiszen ezek fa- és kő mintázattal is elérhetőek, vízállók, karcállók és átlagon felüli módon strapabíróak. 💎

Ha költséghatékonyabb megoldást keresünk, a PVC padló is kitűnő választás, hiszen a lerakási- és az anyagárakat figyelembe véve kedvezőbb, alacsonyabb kiadásokkal számolhatunk, mint bármely más, azonos szerepet betöltő burkolat esetében. 💰

A másik szempont a tisztán tartás: az előszoba mozgalmasságához és az ezzel járó koszolódásához, jó, ha a burkolat felülete alkalmazkodik. Így a padlószőnyeg nem a legjobb választás, illetve mellőzendőek a különleges ápolást és odafigyelést igénylő szőnyegek is. 🧽🧹

A futószőnyeg is igazán jó választás az előszobába, közlekedőbe is hiszen, egyrészt bevezet minket az épület belsejébe, mintegy előképet mutatva, mire is számíthat az, aki belép, milyen a lakás gazdájának stílusa, igénye, másrészt a futószőnyeg talán legnagyobb pozitívuma, hogy felfogja a beérkezők által, váratlan vendégként behozott sárfoltokat, és egyéb, nem kívánatos szennyeződéseket. 🌨

 

A futószőnyeg szó szerint a lábaid elé, vagy inkább alá szaladhat

A futószőnyeg szó szerint a lábaid elé, vagy inkább alá szaladhat

A futószőnyeg szó szerint a lábaid elé, vagy inkább alá szaladhat, ha úgy határozol, hogy előszobádat ékesíted általa. 👣

Miért válassz futószőnyeget?

A futószőnyeg az, ami bevezet minket az épület belsejébe, mintegy előképet mutatva, mire is számíthat az aki belép, milyen is a lakás gazdájának stílusa, igénye. Mondhatni az első benyomást a futószőnyeg kelti, illetve az határozza meg az épület hangulatát. Mindemellett melegséget sugároz, esztétikumot ad, ezért is fontos a megfelelő darab kiválasztása. 🕯🛋

A futószőnyegnek számos előnyös tulajdonsága mellett sok felhasználási lehetősége van.

Hangtompító és hőszigetelő hatása még sokoldalúbbá és érdekesebbé teszi. Fontos szerepet tölt be használati tárgyként is, hiszen a lakásba érkezve szívesebben lépünk egy puha szőnyegre, illetve komfortosabban érezzük magunkat, ha a folyosón végigsétálhatunk rajta. Másrészt a futószőnyeg talán legnagyobb pozitívuma, hogy felfogja a beérkezők által, váratlan vendégként behozott sárfoltokat, és egyéb, nem kívánatos szennyeződéseket. 🧹🌂

Különböző színű és mintázatú futószőnyegeink különféle anyagokból és textúrákkal készülnek, választékunkban garantáltan rátalálhatsz arra a futószőnyegre, ami leginkább passzol egyediségedhez, és persze környezeted hangulatához, adott esetben a többi lakástextíliához. Ha egy már meglévő stílust szeretnél erősíteni lakásodban, akkor akár dekorációs céllal is felhasználhatsz futószőnyeget, hogy nyomatékosítsd a már kialakított stílust, vagy akár megtörhetsz vele egy rideg, egyhangú berendezést is. 🌈

A futószőnyegeknek nem akadály egyik folyosó sem, sőt akár lépcsőd díszévé is válhathat. Futószőnyegeink hossza tetszés szerint méretre vágható, szélességben pedig többféle méret választható. A vágott végeket érdemes beszegni, hiszen futószőnyeged így esztétikusabb és időtállóbb lesz. 🧶✂

Léteznek olyan futószőnyegeink is, melyek gumírozott hátlappal vannak ellátva, ami megakadályozza a szőnyeg elcsúszását, így nem kell attól félned, hogy belépve otthonodba hanyatt esel.

Nálunk vásárolt futószőnyegek szegését munkatársaink kérésre, színazonos cérnával készítik el. Futószőnyegeink mindkét hosszanti oldala el van látva gyári szegéssel, csak a rövidebbik (a futószőnyeg szélességével megegyező szélességű) oldala kerül igény szerint beszegésre.

Futószőnyegeink: https://drpadlo.hu/futoszonyeg