A szőnyeg mindennapjaink szerves része: a szoba dísze, a lakás kelléke, a gyerekek játéktere, bulizók ülőhelye. Beleivódott életünkbe, kultúránkba, sőt még szóhasználatunkba is: hisz mindannyian tudjuk, milyen rossz annak, aki alól kihúzzák a szőnyeget...

 

A szőnyeg helye:

A legfontosabb kérdés a szőnyeg választásánál, elsősorban az, hogy hol szeretnénk elhelyezni és mekkora helyiségbe szánjuk, de a befolyásoló tényezők közé tartozik még az is, hogy a bútorok mekkora területet hagynak szabadon a helyiségben. Más minőségű darab kerül egy gyerekszobába, más egy nappaliba, hálószobába és megint más az előterekbe.

  • A csekély igénybevétel miatt a hálószobában szinte bármilyen szőnyeg alkalmazható, de jóleső érzést ad egy puha padlószőnyegbe lépni.
  • A nappaliban strapabíró és könnyen tisztítható szőnyeg szükséges, csak úgy, mint a gyerekszobában, ahová egészségügyi hatásuk miatt inkább a természetes anyagokból készült szőnyegek valók.
  • Előszobákban pedig jellemzően a szennyfogó szőnyeg elmaradhatatlan kiegészítő, amelyek általában szennytaszító anyagokból készülnek.A szín megválasztása főleg használat függvénye, és bár a világos szőnyegek nagyítják a teret, tartsuk szem előtt a tisztítás és a porszívózás igényét. A jó választás az, ha a szőnyeg harmonizál a fal színével, míg bútorzat tónusa ilyenkor másodlagos.
Fontos eldönteni, hogy milyen minta mellett tesszük le a voksunkat. Figyelni kell vásárláskor, hogy az adott minták milyen hatással vannak a térre. Nagyobb légtérben leteríthetünk terjedelmes mintájú darabokat, míg kisebb terek esetében az apróbb mintázat előnyösebb. Gyerekszobába megengedettek a figurás megoldások, amik kedvessé, barátságossá teszik a szobát.


Biztonsági szempontok:

Fontos figyelembe venni, főleg az idősebb személyeknél és a gyerekeknél, a csúszással összefüggő baleseteknek megelőzését. A véletlen baleseteket elkerülése érdekében ajánlatos a szőnyegek alá csúszásgátló alátétet fektetni.  Legveszélyesebb a lépcsőn való megcsúszás, ezért mindenképp javasoljuk a lépcsővédő szőnyegek beszerzését.

 

Az alábbi szőnyegeinket ajánljuk figyelmedbe:

 

Modernklasszikusgyerekdesignexkluzív szobaszőnyegek, lépcsőre/folyosóra való futószőnyegekfürdőszobaszőnyegek, előszobai és padlószőnyegek többféle anyagból (gépi selyem, gyapjú) és kivitelben (hurkolt/tűzött, normál ésmagasszálú,shaggy) változatban.

 
A termékleírásoknál szereplő vastagságot jelölő szám a gyártóktól kapott információk alapján kerül feltüntetésre, a ± jel a műszaki termékspecifikációban található tűréshatárt jelöli és megfelel az EN 14041:2004 Rugalmas, textil és rétegelt padlóburkolatok alapvető ​jellemzői c. európai szabványban rögzítetteknek.