A teljes felületet beborító padlószőnyeg nagyobb komfortérzetet ad, hiszen bárhová lépünk puha, meleg felülettel érintkezünk. Sokan mégis kerülik alkalmazását a lakásban, nehezebb tisztán tartásuk és vélelmezett allergizáló tulajdonságuk miatt. Tudni kell azonban, hogy nem a padlószőnyeg okoz allergiát, hanem a helységben felhalmozódott por, és a poratka! A modern padlószőnyegek portaszító alapanyagból illetve portaszító bevonatú szálakból készülnek, ami lehetővé teszi a szennyeződések könnyű és kényelmesen eltávolítását.

A korszerű padlószőnyegek polipropilén (PP) szálakból készülnek, ezért komoly igénybevételnek is ellen tudnak állni. Ennek köszönhetően a padlószőnyeget bátran használhatjuk szobákban, nappaliban, folyosón. Megállják helyüket irodákban kiállító-, előadó termekben és szállodákban is.

A legújabb divatnak megfelelő változatos szín és mintaviláguk pedig az önkifejezés kitűnő eszközei lehetnek.

 • Padlószőnyeg vásárlásakor győződjön meg róla, hogy a helyiség falai -ahova a szőnyeget szánja- párhuzamosak-e, illetve a sarkok derékszöget zárnak-e be. Már 1-2 cm-es eltérésnél előfordulhat, hogy a szőnyeget nem lehet pontosan faltól-falig illeszteni.
 • Ezután a padlószőnyeg mennyiségét kell meghatározni a helyiség szélessége és hossza alapján, figyelembe véve a fal beugrások mélységét is. Feltétlenül szükséges további 5-10 cm biztonsági ráhagyással megnövelni a méreteket.
 • A nyírt felületű szőnyegfajtáknál a szálirányt is vegyük figyelembe, ez lehetőleg a beeső fénnyel azonos irányú legyen. Ez viszont nem aranyszabály, ettől el is térhetünk.

 

Mindig a használati igényeinknek megfelelő burkolatot válasszunk. A választásnál meghatározó tényező, hogy milyen helyiségbe szánjuk a szőnyeget. Ettől függ ugyanis, hogy milyen igénybevételnek van kitéve.

 

 • Gardróbokba, kis forgalmú helyiségekbe szinte bármilyen padlószőnyeg megfelelő.
 • Hálószobába érdemes, magas szálú, komfortosabb szőnyeget választani, hiszen ott általában mezítláb járunk, színben a világosabb pasztell színeket érdemes előnyben részesíteni.
 • Nappalikba, közlekedő folyosókra, kisebb irodákba, szállodai szobákba már erősebb strapabírású padlószőnyeg ajánlott. Ide az ún. scroll és a kicsit sötétebb színű padlószőnyegeket válasszuk, mivel itt már sokkal könnyebben szennyeződhet.
 • Nagy forgalmú helyiségekbe, gurulós szék alá, lépcsőkre, szállodai folyosókra, tárgyalótermekbe extrém strapabírású szőnyeg szükséges.
 • Ha háziállat is van a lakásban és gyakoribb takarítást igényel a padlószőnyeg, szintén az erősebb és rövidebb szálú szőnyeg az ajánlott.
 • Emeleti szobába célszerű vastagabb, filc háttal ellátott padlószőnyeget lerakni vagy hangszigetelő szőnyegalátétet használni.

 

Meghatározó tényező a helyiségben lévő bútorok, kiegészítők valamint a falak stílusa, mintája, színe. Igazítsuk ezekhez a padlószőnyeget is figyelve arra, hogy

 

 • a nagy minták csak nagy térben érvényesülnek, a világos színek pedig nagyítják a teret
 • csíkos padlószőnyeg esetén hosszirányban optikailag nagyobbnak hat a tér

Padlószőnyeg típusaink

Kialakításuk/anyaguk szerint, hurkolt/tűzött, normál szálmagasságú és magas szálú, shaggy padlószőnyeg, filc és bordás filc típusokat forgalmazunk, valamint bel- és kültéri használatra kifejlesztett műfű padlószőnyegeket.

Termékeink közt megtalálható még, az autósszőnyeg, gyerekszőnyeg, lakossági, ipari, egyedi méretű padlószőnyeg.

 

Végül ne feledjük, hogy a lerakás akkor lesz befejezett, ha a hozzá tartozó megfelelő kiegészítőket is beszerezzük. (pl. burkolatváltók, szegélyek, folttisztítók)

 

Ikonok magyarázata (#)

 

Kopásállósági osztályok összepárosítása a felhasználás helyével

AC-kódLakókörnyezetbenIrodai környezetben
Abrasion Class (AC1) ikonLakossági felhasználás 21 ikon  
Abrasion Class (AC2) ikonLakossági felhasználás 22 ikon  
Abrasion Class (AC3) ikonLakossági felhasználás 23 ikon

Lakások általános forgalmához

Az otthoni környezet legmagasabb kopásállósági kategóriája. Ezek a padlók nem csupán az általános, naponta intenzíven használt helyiségekbe valók (mint például étkezők, nappalik, gyerekszobák, vagy más lakószobák), de akár előszobák, folyosók, közlekedők vagy más magas igénybevételnek kitett helyiségek strapabíró burkolatai is lehetnek. AC3-as besorolású termékeinket itt találod meg.

Közületi felhasználás 31 ikon

Irodák mérsékelt forgalmához

Irodai közeg mérsékelt igénybevételét kibíró burkolattípus. Kisebb, ritkábban használt munkahelyek mellett jó szívvel ajánlható hotelszobákba is. AC3-as kategóriában ezen termékeket forgalmazzuk.

 

A termékleírásoknál szereplő vastagságot jelölő szám a gyártóktól kapott információk alapján kerül feltüntetésre, a ± jel a műszaki
termékspecifikációban található tűréshatárt jelöli és megfelel az EN 14041:2004 Rugalmas, textil és rétegelt padlóburkolatok alapvető
jellemzői c. európai szabványban rögzítetteknek.